27 / 04 / 2024

Kredi kartı borcu olanlara müjdeli haber! Af geliyor! Torba Yasa’nın detayları neler?

Kredi kartı borcu olanlara müjdeli haber! Af geliyor! Torba Yasa’nın detayları neler?

Torba yasa ile birlikte kredi, kredi kartı, karşılıksız çek, protestolu senet gibi borçlarını ödemesini yapmayanlara sicil affı geliyor.  İşte detaylar…



Sosyal destekleri içine alan torba yasa teklifi ile birlikte kamuoyunda 'kara liste' olarak da isimlendirilen Bankalar Birliği Risk Merkezi kayıtlarında yer alan kredi borçluları için sicil affı geliyor.

Habertürk'te yer alan habere göre 10 milyondan fazla kişiyi ve şirketleri ilgilendiren madde, Karşılıksız Çek ve Protestolu Senet ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması Hakkında Yasa’nın çıktığı Ocak 2009 zamanından bu güne en kapsamlı düzenleme olacak.

1 TEMMUZ 2023'TE SİLİNECEK

Kişilere sicil düzeltme olanağı tanınmakta. Karşılıksız çek, protesto edilmiş senet, zamanında ödenmemiş kredi kartı ve diğer kredi ödemeleri nedeni ile kredi puanları düşen vatandaşlar, sicil affı sayesinde düzeltme şansını elde edecek.

Bu haktan ise 1 Ekim 2022 gününden önce anapara ve taksit ödeme tarihi olan kişiler ve şirketler faydalanabilecek. Borçlarını 1 Temmuz 2023 gününe kadar da ödeyebilenlerin ya da yapılandıranların, Bakanlar Birliği Risk Merkezi tarafından kayıtları silinmiş olacak.

Kredi kartı borcu olanlara müjdeli haber! Af geliyor! Torba Yasa’nın detayları neler?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön