18 / 05 / 2024

2016 Vasiyetname masrafı

2016 Vasiyetname masrafı

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Peki, vasiyetname masrafları nelerdir? Vasiyetname masrafı 2016 ne kadar?

Tapuya ipotek koyma masrafı 2016!

Halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, tapuya ipotek koyma masrafı 2016 ne kadar?

Vasiyetname örneği 2016!

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olan vasiyetname, sözlü ya da yazılı bırakılabiliyor. İşte vasiyetname örneği 2016..

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2016!

Tapu dairesinde yapılan ev alım satım işlemleri için taraflar adına belli masraflar doğuyor. Peki, müteahhitten alınan ev için ne kadar masraf çıkar? Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2016 nedir?

Krediyle alınan evin tapu masrafı 2016!

Tapu dairesindeki taşınmaz mal alım satım işlemlerinin tamamlanabilmesi için, tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, krediyle alınan evin tapu masrafı 2016 nedir? Krediyle alınan evin tapu masrafı 2016 ne kadar?

İcradan alınan evin masrafı ne kadar?

Taşınmaz mal alım satım işlemleri gerçek kişiler arasında yapılabildiği gibi, icra müdürlükleri ile gerçek kişiler arasında yapılabiliyor. Peki, icradan alınan evin masrafı ne kadar? 2016 icra tapu harcı ne kadar?

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçe örneği 2016!

Bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler ne için talep edildiğini bilmeden ödedikleri dosya masrafının iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi için tüketici hakem heyetine verilecek dilekçe örneği 2016..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2016!

Yargıtayın almış aldığı karar gereğince tüketiciler, konut kredisi kullanım sürecinde kendilerinden kesilen dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi 2016 nasıl olur?

Vasiyetname masrafı 2016!

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Peki, vasiyetname masrafları nelerdir? Vasiyetname masrafı 2016 ne kadar?

Yabancıların tapu masrafları 2016!

Yabancı uyruklu vatandaşlar, Türkiye sınırları içerisinde yasal sınırlamalara uymak şartı ile taşınmaz satın alabiliyor. Peki, yabancıların tapu masrafları 2016 nelerdir? Yabancılar ne kadar masraf öder?

Tapu devir masrafları 2016!

Taşınmaz malların tapu devir işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Tapu dairesinde yapılan bu işlem için belli bir oranda masraf ödenmesi gerekiyor. İşte tapu devir masrafları 2016..

Tapu trampa masrafları 2016!

Gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemesinin de yapılması halinde tapular değiştirilebiliyor. Peki, trampa için ne kadar masraf yapılır? İşte tapu trampa masrafları 2016..

Vasiyetname harçları 2016!

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Peki, vasiyetname harçları 2016 ne kadar?

Tapu alım satım masrafı 2016!

2016 yılında taşınmaz mal alım satım işlemi olan kimseler, bazı masraflarla karşılaşıyor. Peki, 2016 yılında ne kadar alım satım masrafı ödenir? İşte tapu alım satım masrafı 2016..

2016 Vasiyetname masrafı Haberi

2016 Vasiyetname masrafı

Vasiyetname masrafı 2016!

Vasiyetname ile kişi, sahip olduğu taşınmaz malları üzerinde öldükten sonraki zaman için tasarruf yapabiliyor.


Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Bu işlem vasiyetname ile yapılıyor.


Mirasbırakan vasiyet işlemini resmî şekilde veya el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor.


Vasiyetnamenin resmi olarak yapılabilmesi için iki tanığın katılması gerekiyor. Resmî vasiyetname tanıklarla birlikte resmî memur tarafından düzenleniyor. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor.


Hazırlanan vasiyetname, mirasbırakan tarafından okunup imzalanıyor. Memur, vasiyetnameyi tarih koyarak imzalıyor. Peki, vasiyetname masrafı 2016 ne kadar?


Vasiyetname masrafı 2016

Medeni Kanunun 479 uncu maddesine göre sulh hakimi tarafından tanzim edilen resmi vasiyet senetleri:


a)Belli bir meblağı ihtiva...