07 / 08 / 2024

2017 ekonomik durum

2017 ekonomik durum

Başbakan Binali Yıldırım, bu yılki ekonomik büyümeden memnun olmadıklarını belirterek, “Türkiye bu büyümelere alışık değil. Darbeler olunca bunun bir bedeli oluyor. Bu bedeli ödüyoruz ancak 2017’ye sarkmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi.

Dünyaca ünlü dev banka açıkladı! Bank of Amerika'dan Türkiye raporu: Dolar beş ay sonra tam bu kadar olacak!

Bank of America tarafından yayınlanan bir rapora göre, Türkiye'deki ekonomik durum hakkında önemli tahminlerde bulunuldu. Rapora göre, 2023 yılı sonunda enflasyonun yüzde 58'e yükselmesi ve Mayıs 2024'te yüzde 65'e ulaşması bekleniyor. Ayrıca, dolar/TL kurunun yıl sonunda 31 TL olması öngörülüyor.

Küresel piyasalarda son durum ne? Dolar, altın ve Borsa İstanbul'da neler oluyor? Analistler tek tek sıraladı!

Küresel piyasalar, ABD'deki borç limiti krizi ve ekonomik aktivite ile ilgili endişeler doğrultusunda negatif seyrediyor. İşte piyasalardaki son durum...

Bakır fiyatlarındaki son durum ne? Bakır fiyatları düştü mü?

Bakırdaki son durum merak ediliyor. Bakır fiyatlarında küresel çapta yaşanan ekonomik yavaşlama ile birlikte düşüş oldu mu? İşte bakıra dair merak edilenler!

Dolar düşüşe geçti, fiyatlar neden sabit?

2020’nin başından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum gibi sebeplerle dolarda çok ciddi yükseliş yaşandı. Bu durumdan kaynaklı hammaddesi ithal edilen ya da yurtdışından alınan ürünlerin fiyatlarında çok ciddi artış görüldü.

ABD'de kira ve ipotek borçları ödenemiyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle bozulan ekonomik durum sebebiyle ABD'de Eylül ayında kiracıların yüzde 8,5'i (2,82 milyon kişi ), ev sahiplerinin ise yüzde 7,1'i (3,37 milyon kişi) ipotek ödemelerini gerçekleştiremedi. 

Müteahhitlerin yeni hedefi orta yaş nüfusu çok olan iller!

Adrese dayalı nüfus kayıtlarının açıklanması müteahhitleri harekete geçirdi. Firmalar, orta yaşa sahip olan şehirlerde sosyo ekonomik durum araştırmasına başladı...

İnşaat sektörü 2017'de ekonomik büyümenin lokomotifi oldu!

2017’nin üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 11,1 büyüyerek son 6 yılın en güçlü büyüme performansını yaşadı. İnşaat sektörü, üçüncü çeyrekte yüzde 18,7 büyüme oranıyla yine ekonomik büyümenin lokomotifi oldu.

Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda son durum!

2012 yılında temeli atılan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun ilk etabı 15 Aralık 2017 Cuma günü hizmete açıldı. Peki, Ümraniye-Sancaktepe Metrosu'nda son durum ne?

Ekonomik büyümenin lokomotifi konut üretimi!

Farilya Asia'nın projesinin Satış ve Pazarlama Direktörü Arman Özver, Türkiye‘nin bu yıl yaşadığı siyasi ve ekonomik zorluklara rağmen inşaat sektörünün 2017 yılını oldukça başarılı geçirdiğini söyledi.

2017'de inşaat sektöründe neler değişti?

Türkiye ekonomisi, büyüme performansı ile AB, G20 ve OECD ülkelerine fark attı. Büyüme rakamları ile 2017'ye damga vuran Türkiye'de ekonomik anlamda da ciddi değişiklikler yapıldı. 

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Ağustos 2017!

10 yıllık konut kredisi faiz oranları yüzde 0,99'tan başlıyor. Üç bankada faiz oranları güncellendi. İşte bankaların faiz oranlarında son durum...

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Haziran 2017!

120 aylık konut kredisinde en uygun faiz oranı yüzde 0,98. Faiz oranları 1'in üstünde devam ediyor. İşte faizlerde son durum...

Konut kredisi faiz oranları son durum Nisan 2017!

Abank ve Denizbank, 60 aylık konut kredisi faiz oranlarında faiz artırımı yaptı. En düşük konut kredi faizi yüzde 0,90. İşte faiz oranlarında son durum;

2017 ekonomik durum Haberi

2017 ekonomik durum

Başbakan Binali Yıldırım, bu yılki ekonomik büyümeden memnun olmadıklarını belirterek, “Türkiye bu büyümelere alışık değil. Darbeler olunca bunun bir bedeli oluyor. Bu bedeli ödüyoruz ancak 2017’ye sarkmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi.


Başbakan Binali Yıldırım, küresel dalgalanmalara rağmen bu yılki büyümeden memnuniyetten duymadıklarını ifade ederek, “Türkiye, bu büyümelere alışık değil. Darbeler olunca bunun bir bedeli oluyor. Bu bedeli ödüyoruz, ancak bunun 2017’ye sarkmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Tedbirleri alırken işimizi kış tutuyoruz, yaz çıkarsa bahtımıza” dedi.



Yıldırım, dün partisinin grup toplantısındaki konuşmasında şunları kaydetti:


TÜRKİYE’YE HAS DEĞİL: Küresel piyasalardaki hareketler ve kurlardaki oynaklık konusunda tedbirliyiz. Piyasada yaşananlar sadece Türkiye’ye has bir durum değil. Özellikle Amerika’daki başkanlık seçimi sonrası ortaya çıkan durum bir tedirginlik nedeni oldu. 2008 krizi, 2013 Gezi olayları, FETÖ 15...