29 / 04 / 2024

2017 gayrimenkul gelir vergisi 2. taksiti

2017 gayrimenkul gelir vergisi 2. taksiti

İlk taksitleri Mart ayı içerisinde ödenen 2017 yılı değer artış kazancı vergisinin 2. taksiti 1 - 31 Temmuz tarihleri arasında ödeniyor..

Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün!

Vergi takvimine gayrimenkul gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi Mart ayı itibarıyla başlamıştı. Gayrimenkul gelir vergisi ödemelerinde son 15 gün kaldı...

Kuyumcukent Gayrimenkul gelir tablosu!

Kuyumcukent Gayrimenkul 1 Ocak 2020 - 31 Mart 2020 hesap dönemine ilişkin Gelir Tablosu, Geçici Vergi Beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunulan gelir tablosunu yayınladı...

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi bugün başlıyor!

Gayrimenkulünü satıp veya kiraya verip gelir elde edenler bu sene ilk vergi borcunun taksidini Mart ayında ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ise bugün başlıyor.

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti son günü 2018!

2018 yılı vergi takvimine göre gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz 2018 itibari ile başlıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti son günü 2018 ne zaman?

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi yarın başlıyor!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde eden kimseler bu sene vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi ise yarın başlıyor...

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi haftaya başlıyor!

Konut ve işyerini kiraya vererek ya da satarak gelir elde eden kimseler gayrimenkul gelir vergisi ödüyor. İlk taksitlerin Mart'ta ödendiği gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit dönemi haftaya başlıyor...

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi 20 gün sonra başlıyor!

Konut ve işyerini kiraya vererek ya da satarak gelir elde eden kimseler vergi mükellefi oluyor. Bu sene gayrimenkul gelir vergisinde ilk taksitler Mar'ta ödendi. Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit dönemi ise 20 gün sonra başlıyor...

Gayrimenkul gelir vergisi borçları vergi barışına dahil mi?

Bu ay içinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi beklenen vergi barışına gayrimenkul gelir vergisi borçları da dahil mi?

Akiş GYO 2017 Gayrimenkul Yatırım Artışı Lideri ödülünü aldı!

TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri’nde ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Gayrimenkul Yatırım Artışı Lideri-2017’ ödülü, Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın oldu.

Gayrimenkul gelir vergisinde beyanname süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından duyurulan karar gereğince gayrimenkul gelir vergisinde beyanname verme süresi 2 Nisan akşamına uzatıldı..

Gayrimenkul gelir vergisi 1. taksit ödemesinde son 10 gün!

Gayrimenkul gelir vergisi 1. taksit ödemesinde son 10 gün kaldı. Kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi ödemelerini henüz yapmamış mükelleflerin bu süre içinde ödemelerini yapmaları gerekli..

Kira gelir vergisi hesaplama formülü 2018!

2017 kira gelir vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Peki kimler ne kadar kira gelir vergisi ödeyecek? İşte kira gelir vergisi hesaplama formülü 2018..

Körfez GYO 2017 gelir tablosunu yayınladı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Körfez GYO 2017 gelir tablosunu yayınladı.

2017 gayrimenkul gelir vergisi 2. taksiti Haberi

2017 gayrimenkul gelir vergisi 2. taksiti

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde elde edilen gelirler için vergi ödeniyor. Vergi yapılan hesaplamalar sonrası elde edilen gelirin istisna sınırından yüksek olması halinde tahsil ediliyor.


İstisna sınırları her sene yeniden belirleniyor. Bu sene değer artış kazancı vergisi için belirlenen istisna sınırı ise 11 bin TL. Bu ve bu bedelin üzerinde gelir elde edenler 2017 yılında vergi mükellefi oldu. 


Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi için ilk taksitler Mart ayı içerisinde ödendi. 2017 yılı değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ise 1 Temmuz'da başladı. Vergi için ödemeler 31 Temmuz'da sona erecek.


2017 yılı değer artış kazancı vergisi ödeme yerleri

Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),

Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını...