15 / 05 / 2024

2017 yatırım ortamı

2017 yatırım ortamı

2016'da başlatılan “yatırım ortamının iyileştirilmesi” projesi 2017'de devam ediyor. Yeni düzenlemeler, gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. İşte bu yıl sektöre gelen indirimler...

Yatırım liginde haftanın şampiyonu döviz! Borsa ve altın üzdü! En çok hangi hisseler prim yaptı?

Seçim öncesi piyasalarda belirsizlik ortamı devam ederken, yatırımcıların bekle-gör politikasıyla temkinli hareket ettiği gözleniyor. Peki, bu hafta en çok hangi yatırım aracı yatırımcılarını sevindirdi? Borsa düşerken en fazla prim yapan hisseler hangileri oldu? Detaylar haberimizde…

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle uzun vadeli yatırımlar da askıya alındı. Kağıt, karton ambalaj sektöründe planlanan 500 milyon dolarlık fabrika yatırımının belirsiz ortam nedeniyle şimdilik ertelendiği belirtiliyor.

Zayıflayan dolar karşısında en kazançlı yatırım ne olur?

İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen zayıflayan dolar, yüksek enflasyon ve finansal baskılama ortamında en cazip yatırım araçlarının ne olacağını değerlendirdi.

Müteahhitlikte yatırım ortamları iyileşmeli!

Müteahhitlik, Türkiye'nin ekonomisinin büyümesine katkı veren sektörler arasında yer alıyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, ülke ekonomisini büyütecek yatırımların yapılabilmesi için de yatırım ortamının iyileştirilmesi gerektiğini söylüyor.

Herkes şapkasını önüne alıp yatırım planı yapmalı!

Hürriyet yazarlarından Elir Ergu, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile röportaj gerçekleştirdi. Hamdi Akın, yeni gündemi ve yatırımları değerlendirdi ve “Yatırım ortamı giderek iyileşecek." dedi...

YDA Holding'ten Kazakistan'a hastane yatırımı!

YDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin, "Kazakistan'da uygun yatırım ortamı var ve yatırımcılar için imkanlar sunuluyor" dedi...

'Trump'ın damadının emlak şirketi yatırım aldı' iddiası!

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in kurucusu olduğu ve hala hissesinin bulunduğu emlak şirketinin, 2017 yılından bu yana yabancı yatırımcılardan 90 milyon dolar yatırım aldığı iddia edildi.

Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri töreni gerçekleştirildi!

Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri 2017 sahiplerini buldu. İnşaat sektörünün en önemli uluslararası organizasyonu Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Akiş GYO 2017 Gayrimenkul Yatırım Artışı Lideri ödülünü aldı!

TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri’nde ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Gayrimenkul Yatırım Artışı Lideri-2017’ ödülü, Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın oldu.

Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul 2017 faaliyet raporu!

Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul 1 Ocak 2017 - 31 Aralık 2017 döneminine ait faaliyet raporu, finansal tablo ve sorumluluk beyanını yayınladı.

Torunlar GYO'dan 1.3 milyarlık yatırım hedefi!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılını 6.4 milyar TL net aktif değer ve 10.3 milyar TL portföy büyüklüğü ile kapattı.

Aryom İnşaat 3 yılda 500 milyonluk yatırım yapacak!

2017’de hedeflediklerinin üstünde bir başarı yakaladıklarını dile getiren Aryom İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Günday, “2018’de 100 milyonluk yatırım yapacağız” diyerek açıklamalarda bulundu. 

Yatırım Ortamını İyileştirecek Tasarı TBMM'de!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

2017 yatırım ortamı Haberi

2017 yatırım ortamı
2016 ortalarında başlayan siyasi ve ekonomik sıkıntılar, yaşanan global hadiseler sonrasında 2017’de de devam ediyor. Hükümet tarafından, 2016’da yürürlüğe konulan “yatırım ortamının iyileştirilmesi” projesinin 2017’de de devam ettirilmesi zorunlu hale geldi. 2017 Ocak ve Şubat aylarında çıkarılan bazı Kanun, Bakanlar Kurulu Kararları ve Tebliğler ile bazı “geçici teşvik/ destek ve vergi indirimleri” genişletilerek yeni düzenlemelere devam edildi. Yeni düzenlemeler, sıkıntıda olan işletmelere biraz da olsa nefes aldırdı.

BAZI DESTEK VE KOLAYLIKLAR 


6770 Sayılı Kanun ile getirilen (geçici) bazı teşvik/destek ve kolaylıkları aşağıdaki gibi özetlenebilir. 

- 2016’da uygulanan asgari ücret işveren sigorta desteği uygulamasına 2017 yılında da devam edilecek. 
- Sigorta prim ödemelerinin bir kısmı ertelenecek. 2016 Aralık, 2017 Ocak ve Şubat aylarına ait sigorta prim tutarları, sırasıyla 2017 Ekim, Kasım ve Aralık'ta ödenebilecek. 
-...