27 / 04 / 2024

Zayıflayan dolar karşısında en kazançlı yatırım ne olur?

Zayıflayan dolar karşısında en kazançlı yatırım ne olur?

İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen zayıflayan dolar, yüksek enflasyon ve finansal baskılama ortamında en cazip yatırım araçlarının ne olacağını değerlendirdi.



İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısında piyasalarda zayıf dolarla birlikte güçlenen risk iştahı ortamını değerlendirdi. ABD'den gelen enflasyon rakamının beklentinin çok altında kalması ve Çin’in seyahat yasaklarını kısmen gevşetmesinin küresel risk iştahını desteklediğini belirten Gürleyen, hisse senedinden, tahvile, emtiadan, gelişmekte olan ülke varlıklarına tüm varlık fiyatlarının yükseldiğini buna karşın ABD dolarındaki kayıpların ise arttığını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön