05 / 05 / 2024

2017emlak vergisi ödememe cezası

2017emlak vergisi ödememe cezası

Emlak vergisi, ödemesinin zamanında yapılmaması halinde belli oranlarda ceza uygulanıyor. Peki, emlak vergisi ödememe cezası 2017 ne kadar?

Emlak vergisi ödememe cezası 2022!

Emlak vergisi, taşınmazı olan herkes tarafından ödenmesi gereken bir vergidir. Ancak kimi mükellefler vergi borcunu zamanında ödeyemiyor veya ödemiyor. Peki, emlak vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Kira gelir vergisi beyanname verme ve 1. taksit ödeme süresi 31 Mart'ta sona erecek. Bu sürede ödemelerini yapmayanlar "Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Emlak vergisi ödememe cezası 2017!

Emlak vergisi, ödemesinin zamanında yapılmaması halinde belli oranlarda ceza uygulanıyor. Peki, emlak vergisi ödememe cezası 2017 ne kadar?

Emlak vergisi ödememe koşulları!

Belediyeye ödenen emlak vergisi, büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Kanunen tek mesken sahipleri emlak vergisinden muaf olabiliyor. Peki, emlak vergisi ödememe koşulları nelerdir?

Emlak vergisi ödememe cezası 2015!

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor. Peki emlak vergisi ödememe cezası 2015 nedir?

Emlak vergisi ödememe şartları!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince meskenlerde binde 2 ve binde 1 oranlarında hesaplanan vergi, geliri olmayanlar için binde 0 olarak hesaplanıyor. Peki, kimler vergiden muaf olabilir? Emlak vergisi ödememe şartları nelerdir?

Çöp vergisi ödememe cezası!

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu vergi türüne çöp vergisi deniyor. İşte, çöp vergisi ödememe cezası!

Çevre temizlik vergisi ödememe cezası!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için Çevre temizlik vergisi ödeniyor. Vergi ödemeleri konut ve işyerlerinde değişik şekilde tahsil ediliyor. Peki, çevre temizlik vergisi ödememe cezası nedir?

Emlak alım satım vergisi ödememe cezası!

Gayrimenkul alım satımlarında tapu müdürlüklerine ödenen bedele emlak alım satım vergisi deniyor. Tapu alım satım harcı ödemeleri tapu müdürlüğünün anlaşmalı olduğu bankalara yapılıyor. Peki, emlak alım satım vergisi ödememe cezası!

Emlak vergisi ödemesi nereye yapılır?

Emlak vergisi ödemek ile yükümlü olan mülk sahiplerinin Mayıs ayı sonuna kadar ilk taksitlerini ödemesi gerekiyor. Peki emlak vergisi ödemesi nereye yapılır, işte yanıtı...

Emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Her yıl ödenmesi gereken emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır? Nereye ödenir? Merak ediyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Emlak vergisi ödemesi ne zaman?

Emlağı olan kimselerin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi ödemesi ne zaman? Detayları haberimizde...

Emlak vergisi ödemesi 2013!

Emlak vergisi ödemesi 2013 yılında hangi dönemlerde gerçekleşiyor? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

2017emlak vergisi ödememe cezası Haberi

2017emlak vergisi ödememe cezası




Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince bina (mesken ve işyeri), arsa ve arazi sahipleri emlak vergisi mükellefi oluyor. 


Emlak vergisini bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Taşınmazın kullanım durumunun vergide önemi olmuyor. Gayrimekul kullanılsa da kullanılmasa, bir başka kimse tarafından da kullanılsa yine malik bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor.


Emlak vergisi borcu, ilgili taşınmazın kayıtlı emlak değeri üzerinden kanunda belirtilen emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Kanunda belirlenen emlak vergisi oranları şu şekilde sıralnanıyor:


Emlak Vergisi Oranları 2017

Normal yörede Büyükşehirde

Mesken Binde 1 Binde 2

İşyeri Binde 2 Binde 4

Arsa Binde 3 Binde 6

Arazi Binde 1 Binde 2


2017 yılı için...