06 / 05 / 2024

2019 cezaevi kirası

2019 cezaevi kirası

Adalet Bakanlığı, 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nda gayrimenkul bilgilerini yayınlandı. Rapora göre, bakanlık 2 ceza ve infaz kurumu, 94 adliye binasına kira ödüyor.

BELTUR, Galata Kulesi'nin kirasını ödemedi mi?

Mehmet Ersoy, Galata Kulesi’nin 10 Eylül 2019 itibarıyla Kule-i Zemin Vakfı adına tescil edilmesi ve mülkiyetinin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne geçmesine ilişkin, BELTUR, Galata Kulesi'nin kirasını ödememesini sebep gösterdi...

Adalet Bakanlığı 2019'da 2 cezaevi ve 94 adliye binasına kira ödüyor!

Adalet Bakanlığı, 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nda gayrimenkul bilgilerini yayınlandı. Rapora göre, bakanlık 2 ceza ve infaz kurumu, 94 adliye binasına kira ödüyor.

2019 lojman kirası!

Lojmanda oturan memurların ödediği aylık kira bedelleri her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2019 lojman kirası ne kadar oldu?

Bayrampaşa cezaevi alanı dönüşüm projesi 2019'da tamamlanacak!

Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm projesinin fiziki çalışmaları başladı. Proje kapsamında, alana 2 bin 300 konutun yanı sıra devlet hastanesi, okul, cami, meydan, kültür ve sanat merkezi, yer altı otoparkı, spor salonları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile dükkânlar inşa edilecek.

Diyarbakır'daki cezaevi müze mi olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze alanı olarak kullanılması için karar aldı. Milli Emlak, belediyenin aldığı kararın iptali için dava açtı. Adalet Bakanlığı ise, plan değişikliğinin şimdilik uygun görülmediğini bi

Ev kirası vergi muafiyeti 2015!

Kira vergisini her kira geliri elde eden mal sahipleri ödemiyor. Her sene vergi için muafiyet sınırı belirleniyor. Gelirin bu sınırı aşması halinde vergi ödemesi yapılıyor. Peki, ev kirası vergi muafiyeti 2015 nedir?

Ev kirası gelir vergisi hesaplama 2015!

Gelir vergisi kanunu gereğince; evini kiraya veren kimselerin belli bir oranın üzerinde gelir elde etmesi halinde kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. İşte ev kirası gelir vergisi hesaplama 2015...

Ev kirası nasıl belirlenir?

Kira sözleşmesi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallarda belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, ev kirası nasıl belirenir? Ev kirasının tespiti için dava açılabilir mi?

Ev kirası elden ödenir mi?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralanmasında, taraflar arasında kira sözleşmesi yapılıyor. Bu sözleşmede kira bedelinin ne kadar olduğu ne zaman ve nasıl yatırılacağı belirleniyor. Peki, ev kirası elden ödenir mi?

Ev kirası zammı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapabiliyor. Ancak yapılacak zammın kira kanununa göre hesaplanması gerekiyor. Peki, ev kirası zammı nasıl hesaplanır?

Konut kirası sözleşmesi 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşmeye tarafların aralarında yaptığı anlaşmaya istinaden maddeler yazılıyor. İşte konut kirası sözleşmesi 2015 örneği...

2019'da İstanbul'un ray uzunluğu 430 kilometre olacak!

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu çalışmalarını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, "2019'a vardığımız zaman 430 kilometrelik ray uzunluğuna sahip olacağız" dedi...

1982 yılında Güney Kore, kirasını ödeyemediği İstanbul Konsolosluğu'nu kapatmış!

1982 yılında Güney Kore Devleti, kirasını ödeyemediği İstanbul Konsolosluğu'nu kapatmış. Mecidiyeköy'de bulunan konsolosluk binasına aylık iki bin doları (320 bin lira) ödeyemedikleri için konsolosluğu tasfiye etmişler.

2019 cezaevi kirası Haberi

2019 cezaevi kirası

Adalet Bakanlığı 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nu yayınladı. Raporda, bakanlığın gayrimenkul bilgileri yer aldı.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; Türkiye’de 368 ceza ve infaz kurumu var ve bunlardan 2’sine kira ödeniyor. Ayrıca Türkiye’deki 441 adliyeden de 94’ü kiralık. 2019 yılı içinde 20 cezaevi inşaatı, 5 cezaevi projesi ve 3 cezaevi eklenti projesinin yapımı tamamlandı.

30 MİLYON TAZMİNAT ÖDENDİ

Rapora sonucu değerlendirildiğinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) geçtiğimiz yıl Türkiye ile ilgili 35 karar verdi ve başvuruların toplamına ödenen tazminat miktarı 1 milyon 239 bin 312 lira olarak açıklandı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) ise 2 bin 804 başvuruya karar verdi ve bunların toplamına 28 milyon 534 bin 955 lira tazminat ödemesi yaptı.

AVUKATLAR HAKKINDA 16 BİNE VARAN ŞİKAYET

Geçtiğimiz yıl adalet hizmetleri ile savcıların idari görevlerine ilişkin şikâyet sayısı...