18 / 05 / 2024

2019 Temmuz dönemi sanayi üretim endeksi açıklandı

2019 Temmuz dönemi sanayi üretim endeksi açıklandı

Sanayi üretimi 2019 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.2 azalma meydana geldi.

BES'te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz'da başlayacak!

Bugünkü 32496 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz’da başlayacak. Birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan bölümü, konut alımı, eğitim harcamaları için kullanılabilecek.

Ev sahipleri dikkat! Vergi dönemi yaklaştı!

Milyonlarca ev sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi 1 Temmuz itibariyle başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona erecek.

2019 gayrimenkul vergi dönemi bugün başladı!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle yükümlü oldukları bazı vergiler bulunuyor. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren vergiler için ödeme dönemi bugün itibari ile başladı. 

Emlak vergisi dönemi 1 Mart'ta başlıyor!

2019 yılına ait emlak vergisi dönemi 1 Mart’ta başlıyor, ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs’a kadar ödenebilecek. Emlak vergisini zamanında ödemezseniz cezası var. 

TOKİ İzmir Torbalı sözleşme dönemi başladı!

Kurası 9 Temmuz 2018 tarihinde çekilen İzmir Torbalı 315 Konut Projesi'nde sözleşme dönemi bugün başladı...

TOKİ Bursa Keles 2. Etap sözleşme dönemi!

TOKİ Bursa Keles 2. Etap sözleşme dönemi bugün sona eriyor. Projede kura çekilişi 12 Temmuz Çarşamba Keles Belediye Kapalı Spor Salonu'nda yapılmıştı.

Adana Ceyhan TOKİ sözleşme dönemi!

TOKİ Adana Ceyhan projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi tarihleri 19 Haziran-14 Temmuz olarak belirlendi.

TOKİ Adana Ceyhan Alt Gelir sözleşme dönemi tarihleri!

TOKİ Adana Ceyhan Alt Gelir Grubu sözleşme dönemi tarihleri 19 Haziran-14 Temmuz olarak belirlendi.

Nef Basınekspres 14-17 Temmuz VIP satış dönemi!

Nef Basınekspres'te 14-17 Temmuz VIP satış dönemi başlıyor. Nef Basınekspres projesinde 4 güne özel artı yüzde 3 indirim avantajı sunuluyor...

Kira gelir vergisi 2. taksit dönemi yarın başlıyor!

1-31 Mart tarihleri arasında ilk taksiti ödenen kira gelir vergisi için 2. taksit ödeme dönemi 1 Temmuz itibari ile başlıyor..

Kira gelir vergisi 2. taksit dönemi 1 Temmuz'da başlıyor!

2016 yılı içerisinde konut ve işyeri kira geliri elde eden mal sahiplerinin gelir vergilerinin 2. taksit dönemi 1 Temmuz itibari ile başlıyor..

TOKİ Viranşehir Evleri başvuru dönemi!

TOKİ Viranşehir Evleri başvuru dönemi 18 Temmuz'da başladı ve devam ediyor. Projede 216 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

Şanlıurfa Viranşehir TOKİ Konutları başvuru dönemi!

Şanlıurfa Viranşehir TOKİ Konutları başvuru dönemi 18 Temmuz'da başladı ve devam ediyor. Projede toplamda 94 adet daire satışta.

2019 Temmuz dönemi sanayi üretim endeksi açıklandı Haberi

2019 Temmuz dönemi sanayi üretim endeksi açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2019 Temmuz dönemi sanayi üretim endeksini açıkladı.Buna göre; sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.2 azaldı.Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7.8 artış gösterirken , imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1.3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2.4 düşüş gerçekleşti.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 3.2 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 4.7 artarken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0.5 azalma meydana...