03 / 05 / 2024

2020 Dünya Hava Kirliliği Raporu

2020 Dünya Hava Kirliliği Raporu

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada!

Türkiye İMSAD, tarafından hazırlanan ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2020’de yer alan bilgilere göre, Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada yer aldı.

Dünya Bankası: Küresel ekonomi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en derin resesyonunu yaşayacak!

Dünya Bankası, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında küresel ekonominin yüzde 5, kişi başı gayrısafi yurtiçi hasılanın (GSYH) da yüzde 6.2 küçüleceğini tahmin ediyor.

Dünya Bankası Kovid-19 nedeniyle 2020 küresel büyüme tahminini düşürdü!

Dünya Bankası, yeni tip koronavirüs salgınının, küresel ekonomiyi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en derin ekonomik durgunluğa soktuğunu belirterek, küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,2 daralacağı tahmininde bulundu.

Dünya Bankası Türkiye’nin 2020’de yüzde 0,5 büyümesini bekliyor!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisinin bu yıl sonunda baz senaryoya göre yüzde 0,5, gelecek iki yılın sonunda ise yüzde 4 büyüme kaydedeceği tahmininde bulundu.

Eskişehir'in tren garı projesine 2020 Dünya Mimarlık Ödülü!

Eskişehir'de inşaatına başlayan yüksek hızlı tren garı projesi, Dünya Mimarlar Topluluğu tarafından verilen 2020 Dünya Mimarlık Ödülü’nü alamaya hak kazandı.

İstanbul Havalimanı dünya devlerine rakip oldu!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, İstanbul Havalimanı 'nın dünya devlerine rakip olduğunu söyledi..

Ağaoğlu Guinness Dünya Baret Giyme Rekoru etkinliği yarın yapılacak!

Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak, 21 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirmeyi planladığımız Guinness Dünya Baret Giyme Rekoru etkinliğinin tarihi hava muhalefeti sebebi ile, 20 Ekim Salı günü (yarın) saat 15.00 olarak değişti.

THY, alt yapı çalışmaları için dünya devleriyle masaya oturuyor!

İstanbul’a inşa edilecek ve dünyanın en büyüklerinden biri olacak havalimanında rakipleri gibi kendine özel terminale sahip olmasına kesin gözüyle bakılan Türk Hava Yolları, alt yapı çalışmaları için dünya devleriyle masaya oturmaya başladı.

Dünya varlıklarının değeri 2020’ye kadar 45 trilyon dolara ulaşacak!

PwC’nin “Gayrimenkul 2020: Geleceği İnşa Etmek/Real Estate 2020:Building The Future” raporuna göre, gelişmekte olan pazarlar başta olmak üzere gayrimenkul sektörü dünya genelinde önemli bir büyümeye sahne olacak...

THY, Dünya Okçuluk Federasyonu sponsorluğunu 2015'e kadar uzattı!

Türk Hava Yolları'nın (THY), Dünya Okçuluk Federasyonu ile arasındaki sponsorluk anlaşmasını 2015 yılına kadar uzattıldığı açıklandı. Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener konuyu değerlendirdi.

CNR Expo ve Dünya Ticaret Merkezi'nin üç bloğunun 4. pist için yıkılması söz konusu!

Türk Hava Yolları tarafından önerilen pistin kabul edilmesi durumunda Dünya Ticaret Merkezi'nin yıkılması gerekiyor. Sektörün diğer oyuncularının geliştirdiği bir diğer alternatif pist projesinde ise CNR Expo'nun yıkılması söz konusu

Jones Lang LaSalle, dünya saati kampanyasına destek için ışıkları söndürüyor!

İklim değişikliği ile mücadele etmek amacı ile dünya çapında devam eden “Gezegenimiz için hep birlikte ışıkları kapatıyoruz” kampanyasına Jones Lang LaSalle, dünya çapındaki 200 ofisiyle destek veriyor

Eyfel Kulesi'nin ışıkları dünya saati için sönecek!

Birleşmiş Milletler (BM), iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla cumartesi günü dünya genelinde düzenlenecek Dünya Saati kampanyasına destek verecek.

2020 Dünya Hava Kirliliği Raporu Haberi

2020 Dünya Hava Kirliliği Raporu

İsviçre merkezli hava kalitesini ölçen teknoloji şirketi, '2020 Dünya Hava Kirliliği Raporu'nu yayımladı. 106 ülkeyi kapsayan rapora göre Türkiye 46'ncı sırada yer aldı. Yapılan çalışma sonucunda, metreküp başına düşen parçacıklı madde yoğunluğu 0 ile 12 arasında olan ülkeler temiz havaya sahip. Türkiye'de ise metreküp başına düşen parçacıklı madde yoğunluğu 18,7 olarak ölçümlendi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; uzmanlar, hava kirliliğinin, insan sağlığı başta olmak üzere birçok olumsuzluk dışında tarihi eserlere de büyük zararlar verdiğinden bahsetti. Kirli havanın yapıları her geçen gün biraz daha kirletip yıprattığı tarihi binaların sonunu hızlandırdığı açıkladı. 

"KIŞIN SUYUN DONDUĞU ZAMANLARDA PATLAYARAK HASAR GÖRÜRLER"

Sanayi devriminin başladığı zamandan beri havada bulunan asidin yükseldiğini ve yağmurla beraber seyreltilmiş sülfürik asit olarak yapıların üzerine düştüğünden bahseden Mimar Dr. Sinan Genim, "Geçmişe göre yüksek boyutlara...