06 / 05 / 2024

Dünya varlıklarının değeri 2020’ye kadar 45 trilyon dolara ulaşacak!

Dünya varlıklarının değeri 2020’ye kadar 45 trilyon dolara ulaşacak!

PwC’nin “Gayrimenkul 2020: Geleceği İnşa Etmek/Real Estate 2020:Building The Future” raporuna göre, gelişmekte olan pazarlar başta olmak üzere gayrimenkul sektörü dünya genelinde önemli bir büyümeye sahne olacak...



Gayrimenkul sektöründe 2020’ye kadar dünyada varlıkların değeri yüzde 55 artışla 45 trilyon dolara ulaşacak. PwC’nin “Gayrimenkul 2020: Geleceği İnşa Etmek/Real Estate 2020:Building The Future” raporuna göre, gelişmekte olan pazarlar başta olmak üzere gayrimenkul sektörü dünya genelinde önemli bir büyümeye sahne olacak. Sektördeki fırsatlar arttıkça sektöre yapılan yatırımlar da artış gösterecek.



Rapora göre, 2012 yılında 29 trilyon dolar olan yatırım yapılabilir gayrimenkul varlıklarının değerinin yüzde 55’lik bir artışla 2020 yılına kadar 45.3 trilyon dolara ulaşması ve bu yükseliş trendinin 2030 yılına kadar devam  etmesi bekleniyor.




Altyapı ihtiyacı

Büyümenin ağırlıklı olarak görüleceği gelişmekte olan piyasalardaki ekonomik gelişme daha nitelikli bir kiralama sisteminin oluşmasını sağlayarak mülkiyet haklarının daha şeffaf hale gelmesine imkan sağlayacağı düşünülüyor. Gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik büyüme trendi, ticari gayrimenkul ve altyapı yatırımlarında da önemli rol oynayacak. Rapor ayrıca, özel sermayenin gayrimenkul ve altyapı ihtiyacına finansman sağlanması sürecinde kritik bir rol üstleneceğini de gösteriyor.


Varlık havuzu


Araştırmayı değerlendiren PwC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu şunları söyledi: “Küresel mega trendler, önümüzdeki altı yılda ve sonrasında da, gayrimenkul sektörünün görünümünü önemli derece değiştirecek. Bu trendler çoktan görünür hale gelmiş olmasına rağmen, gayrimenkul dünyası maalesef 2020 yılına kadar yaşanacak değişimi tam anlamıyla anlamış gözükmüyor. 2020 yılına kadar, gayrimenkul yöneticileri daha büyük risklere ve değer yaratan yeni unsurlarla, daha geniş çapta fırsatlara sahip olacak. Gayrimenkul yatırımlarına önemli etkileri olacak bu mega trendler sebebi ile varlık havuzunun hacmi artacak.”


Milliyet 


Geri Dön