16 / 05 / 2024

2022 memura fazla mesai ücreti

2022 memura fazla mesai ücreti

Ülkemizde milyonlarca memur, haftalık çalışma saatlerini aşmaları halinde fazla mesai ücreti alma hakkına sahiptir. Her yıl artan memur maaşına ek olarak memurlara yapılan ek ödemelerde de artış gerçekleşiyor.

Borsa İstanbul yüzde 105 ile dünyada en fazla kazandıran borsa oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğince hazırlanan “Türkiye Sermaye Piyasası 2022” raporuna göre, Borsa İstanbul, 2022’de dünyadaki organize borsalar arasında, dolar bazında yüzde 105 ile en fazla kazandıran borsa oldu.

Borsa İstanbul, 2022 yılında dünyanın en fazla kazandıran borsası oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Borsa İstanbul’un dünyadaki borsalar arasında dolar bazında yüzde 105 ile en fazla getiriyi sağladığını açıkladı. Buna göre Borsa İstanbul 2022 yılında dünyanın gelir şampiyonu oldu.

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

2022’de en çok o otomobil sattı! 10 milyon adetten fazla!

Dünyada 2022 yılında en fazla otomobil satışı yapan üretici şirketin Toyota olduğu açıklandı.  Tanınmış otomobil devi, stoklar konusunda mevcut kısıtlamalar devam etmesine rağmen, Asya pazarındaki talebin hız kaybetmemesinin de desteğiyle geçen yıl küresel üretimini yüzde 5 artırdı. Ünlü marka, 3 yı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank açıkladı! 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yatırımın önü açıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 13 bin 653 teşvik belgesi ile 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yaklaşık 579 milyar liralık yatırımın önünü açtıklarını belirterek, 2022’nin tablosunu paylaştı. İşte detaylar…

2022 yılında hangi sektörlere yatırım yapıldı? En fazla yatırım teşviğini hangi sektör aldı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı geçen yıla ilişkin yatırım teşvik belgelerini açıkladı. Buna göre, geçen yıl desteklenen yatırımların tutarı yüzde 43 oranında artış gösterirken, 357 binden fazla kişiye ise iş imkanı sağlandı.

Akıllı telefonda en fazla hangi markanın satışları düştü, hangisinin yükseldi? İşte çok çarpıcı veriler!

Geçtiğimiz sene dünya genelinde başlayan ekonomik durgunluk, akıllı telefon satışlarını da etkiledi. Bu dönemde dünyanın bu alandaki en büyük devleri de önemli kan kayıpları yaşadı. Peki verilere bakıldığında, 2022 senesinde en fazla hangi telefon markası satıldı, en çok hangisinin satışları düştü,

Veriler peş peşe duyuruldu! İşte Türkiye genelinde en fazla konutun satıldığı ilçe!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçtiğimiz sene Türkiye genelinde satış rakamı 20'yi geçen ilçe sayısı 598 oldu. Peki bu veriler ışığında bakıldığında 2022’de en fazla konut hangi ilçede satıldı?

En fazla o uygulama para kazandırdı! işte 2022 yılının 'en'leri

Data.ai, 2022 senesindeki ''en'' leri açıkladı. İşte 2022 senesinde en çok indirilen mobil uygulama ve oyunlar

İşte 2022’de Türkiye’de en çok satılan otomobil markası!

Türkiye’de geçtiğimiz sene en fazla satılan araç markaları açıklandı. Peki 2022 senesinde en fazla satılan otomobil ve hafif ticari araç markaları hangileri oldu?

Türkiye’de araba satışları patladı! En fazla hangi tip araç satıldı?

Fiyatların alabildiğine artmasına rağmen, Türkiye’de geçtiğimiz yıl otomobil satışlarında patlama yaşandı. Peki bunun nedeni ne ve 2022’de en fazla hangi araç satıldı?

9,92 TL'den 14,35 TL'ye yükselen gümüş için akıl almaz açıklama! Altından da fazla kazandıracak! Koşun hemen!

Gümüş fiyatları 2022 yılının başlarında 9,92 TL'den işlem görürken sene sonunda 14,53 TL'ye yükseldi. Altın ve Piyasa Uzamanı İslam Memiş, gümüş fiyatlarının 2023 yılında da yükselmeye devam edeceği ve altından daha fazla kazandıracağı açıklandı.

Aralık'ta fiyatı en fazla artan ve düşen ürünler açıklandı! 

Tüketici fiyatları bazında 2022 yılının Aralık ayında en fazla fiyat artışı yüzde 79,26 ile konut sigortasında, en fazla fiyat düşüşü de yüzde 10,45 ile kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağlarında görüldü.

2022 memura fazla mesai ücreti Haberi

2022 memura fazla mesai ücreti

Ülkemizde milyonlarca memur, haftalık çalışma saatlerini aşmaları halinde fazla mesai ücreti alma hakkına sahiptir. Her yıl artan memur maaşına ek olarak memurlara yapılan ek ödemelerde de artış gerçekleşiyor. Memurlar için yurt içi günlük miktar 8000 ve üzeri ek gösterge ile 80 liraya yükselecek. Memurun fazla mesai ücreti bu yıl 2 lira 40 kuruş olarak belirlendi. Bu ücretin %12,5 oranında arttığı öğrenildi.

A Haber'de yer alan habere göre; memur maaşlarının her geçen yıl artmasıyla birlikte memurların aldığı fazla çalışma ücreti ve yurt içi gündelik tutarında da artış oluyor.  Memurların fazla mesai ücretine 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren zam yapılacak. Yeni yılda bu ücrete %12,5 zam geleceği öğrenildi. KYK ve üniversite yurtlarında çalışan personele ayrıca ayda 90 saati geçmemek kaydıyla ek çalışma ücreti ödenecektir.

Memurların...