04 / 05 / 2024

24 saat havada kalan iha

24 saat havada kalan iha

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü'nce, Çanakkale ve İstanbul boğazları ile denize gemiler tarafından boşaltılan atıkların tespiti için havada 24 saat kesintisiz kalacak İHA üretecek...

İSPARK dolandırıcılarına dikkat! ''QR kodu taratınız'' tuzağına düşmeyin! 24 saat içinde hesaplarınız boşaltılabilir...

İstanbul'da park halindeki araçların üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSPARK logoları bulunan 'Park borcunuzu ödemek için QR kodu taratınız' yazılı ve 24 saat içerisinde borcun ödenmesini belirten etiketler yapıştırıldı. QR kodu taratarak ödeme sayfasına yönlendirilenler ise tuzağa düşüyor.

ÇAYKUR duyurdu: 49 fabrikasında 24 saat alım yapılacak

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 49 fabrikasına 24 saat esasına göre yaş çay alımı yapacağını duyurdu.

Altında fırtına öncesi sessizlik! Altın Kahini İslam Memiş son kez uyardı! Altın fiyatları 24 saat sonra böyle olacak!

Altın Kahini İslam Memiş, altın fiyatlarının geleceği seviye konusunda 24 saat uyarısı yaparak yatırımcıları son kez uyardı. 

İSKİ'den açıklama! İstanbul'da 24 saat su kesintisi var! Bu ilçeler dikkat!

İstanbul’un 6 ilçesinde birden su kesintisinin bir gün boyunca süreceği haberi geldi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 6 farklı ilçede bugün 06.00 saatinden itibaren 20 Haziran 06.00 saatlerine kadar toplamda 24 saat boyunca su kesintisinin olacağını duyurdu.  İşte İstanbul’da 1 gün su ke

İstanbul'un o ilçelerinde Pazartesi günü 24 saatlik su kesintisi yapılacak! İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

İSKİ, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece'ye 19 Haziran Pazartesi günü saat 06:00 ile 20 Haziran Salı 06:00 saatleri arasında 24 saat süreyle su verilemeyeceğini açıkladı. İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

Altın fiyatları 24 saat sonra böyle olacak! Elinde altın olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bakmayan bin pişman olacak!

Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorusu merak ediliyor. ABD’de yaşanan borç krizi ve Fed’in faiz kararı belirsizliği altındaki fiyatlamayı zor hale getiriyor. Altın fiyatları 24 saat sonra böyle olacak! Elinde altın olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bakmayan bin pişman olacak!

Bakan Nebati açıkladı! 7 gün 24 saat hizmet sunacak 'bilişim köyleri' geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bilişim Kenti Mersin Projesi kapsamında gençlerin eğitim alarak çalışabileceği ve 7 gün 24 saat hizmet sağlayacak "bilişim köyleri" kuracaklarını belirtti.

24 saat sonra dolarda dananın kuyruğu kopacak! Yatırımcıların gözü bu haberde! Doların yol haritası belli oldu!

Dün 20,43 liradan kapanış yapan dolar/TL kuru güne artışla başladı. Yatırımcılar ise  dolar yükselecek mi, düşecek mi? sorusunun yanıtını merak ediyor. 24 saat sonra dolarda dananın kuyruğu kopacak! Yatırımcıların gözü bu haberde! Doların yol haritası belli oldu!

Dolar 24 saat sonra böyle olacak! Amerika Merkez Bankası beklentisini açıkladı! Yer yerinden oynadı!

Fed faiz beklentisi tüm dünyada bekleniyor. Ekonomide gergin bekleyiş başlarken Amerika Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı. Dolar 24 saat sonra böyle olacak. Yer yerinden oynadı.

İstanbul’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz! Metrolar 24 saat açık olacak! Su ve doğalgaz kesintisi yapılmayacak!

İstanbul Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını tamamladı. İBB bayram boyunca toplu ulaşımın ücretsiz yapılacağını belirtirken, metroların 24 saat boyunca çalışacağını da duyurdu. Ayrıca su ve doğalgaz kesintisinin yapılmayacağı da bildirildi.

Bakan Varank’tan son dakika açıklaması: Daha 24 saat bile olmadan Togg'a 17 bin 275 sipariş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaptığı açıklamada 24 saat dolmadan Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'a 17 bin 275 sipariş geldiğini duyurdu. İşte o açıklamanın detayları…

Euro 24 saat sonra resmen böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası Başkanı açıkladı! Rüzgar değil fırtına geliyor

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 2023 Mart faiz kararını 24 saat sonra açıklayacak. Kararın açıklanması ile euronun yönü resmen böyle olacak! Rüzgar değil fırtına geliyor...

Amerika Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar 24 saat sonra bu kadar olacak! Doları olanlar hemen gardını alsın

Piyasalar Amerika Merkez Bankası faiz kararını bekliyor. Karar sonrası doların ne kadar olacağı ise merak konusu. Amerika Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar 24 saat sonra bu kadar olacak! Doları olanlar hemen gardını alsın!

24 saat havada kalan iha Haberi

24 saat havada kalan iha

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü'nce, Çanakkale ve İstanbul boğazları ile denize gemiler tarafından boşaltılan atıkların tespiti, denizlerde kaçak avcılığın, arazilerde uyuşturucu madde ekiminin belirlenmesi gibi birçok stratejik alanda kullanılması amacıyla havada 24 saat bir noktada kalabilecek insansız hava aracı (İHA) üretmek için çalışma başlatıldı.


OMÜ Elektrik Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlyas Eminoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tasarladıkları İHA'nın 150 beygir gücünde olacağını ve havadayken kendi enerjisini üreteceğini söyledi.


Yürüttükleri çalışmanın tamamlanmasıyla üretilecek İHA'ların birçok alanda kullanılabileceğini ve stratejik önem taşıdığını anlatan Eminoğlu, ''Projenin konseptini hazırladık. Daha da geliştirmek için çalışma yürütüyoruz. İnsansız hava aracımız merkez güç paketli olacak. İçten yanmalı radyal motorla mekanik enerji üretecek. Uzaktan kumanda edilebilecek. Yaklaşık 200 kilometrelik alanda arama ve...