29 / 04 / 2024

2a arazi tapusu nasıl alınır? Ormanlar ve ormancılıkla ilgili her türlü iş ve işlem

2a arazi tapusu nasıl alınır? Ormanlar ve ormancılıkla ilgili her türlü iş ve işlem

Ormanlar ve ormancılıkla ilgili her türlü iş ve işlem, 6831 sayılı 6831 sayılı Orman Kanunu’nda düzenleniyor. Peki, Orman Kanunu’nun 2. maddesinin “A” bendinde yer alan 2a arazi tapusu nasıl alınır?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü arazi tapusu olanları uyardı! Tapunuz elinizden gitmesin!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, arazi tapusu olan kişileri uyardı. İşte arazi tapusuna sahip olanları ilgilendiren detaylar!

Arazi hibe harcı 2017!

Tapu dairesinde bir arazi tapusu, satış işlemi ile bir başkası adına devredilebildiği gibi hibe işlemi ile de devredilebiliyor. Peki bu işleme ne kadar harç ödenir? İşte arazi hibe harcı 2017..

2a arazi başvurusu nasıl yapılır?

Orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyen,aksine tarım alanlarına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerlere 2a arazi deniyor. Peki, 2a arazi başvurusu nasıl yapılır?

2a arazi satılır mı?

6831 sayılı Orman Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlerine 2a arazi deniyor. Peki, 2a arazi satılır mı?

2a arazi tapusu nasıl alınır?

Ormanlar ve ormancılıkla ilgili her türlü iş ve işlem, 6831 sayılı 6831 sayılı Orman Kanunu’nda düzenleniyor. Peki, Orman Kanunu’nun 2. maddesinin “A” bendinde yer alan 2a arazi tapusu nasıl alınır?

2a arazi nedir?

2a arazi; 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin A bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2a arazi nedir?

Hisseli arazi satışı 2015!

Bir arazinin bir sahibi olabildiği gibi birden fazla da sahibi olabiliyor. Birden fazla kimsenin araziye sahip olması halinde arazi tapusu hisseli oluyor. Peki, hisseli araziler satılabilir mi? İşte hisseli arazi satışı 2015..

Hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan yasa düzenlemeleri ile ilgili Haziran 2014 tarihinde Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun uygulamasına dair genelge yayınlandı. Peki, hisseli tarla tapusu nasıl ayrılır?

Tapusu olan bir arsanın imar durumu var mıdır?

Arazi kullanım kararları, imar durumu olarak nitelendiriliyor Peki tapusu olan bir arsanın imar durumu var mıdır? İşte yanıtı...

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır?

İmar durumu yapılan nazım planlar ile belirlenen arazi kullanım kararlarıdır. Peki tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır?

Çekmeköy'de arazi fiyatları arttı!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy'de arazi fiyatlarının arttığını anlattı...

Türkiye'de 8 yılda 4 milyon hektar arazi toplulaştırıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ''Cumhuriyet tarihinde yapılan arazi toplulaştırmasının 10 katını 8 yılda yaptık'' dedi

Antalya'da 808 bin TL'ye arazi!

Antalya'da ortaklığın giderilmesi sebebi ile icradan satılacak olan arazi 808 bin TL'ye açık artırma ile satılacak...

2a arazi tapusu nasıl alınır? Ormanlar ve ormancılıkla ilgili her türlü iş ve işlem Haberi

2a arazi tapusu nasıl alınır? Ormanlar ve ormancılıkla ilgili her türlü iş ve işlem

2a arazi tapusu nasıl alınır?

Başta “orman” sayılabilecek yerlerin tanımlanması ve sınırlarının belirlenmesi olmak üzere ormanlar ve ormancılıkla ilgili her türlü iş ve işlem, 6831 sayılı Orman Kanunu’nda düzenleniyor. 


6831 sayılı Orman Kanunu’nun 2. maddesinin “A” bendinde, ülkemizdeki tüm “orman” sayılan yerlerin ormancılık dışı amaçlarla kullanılabilmesine, “toprak reformu” gibi dağıtılabilmesine yol açabilecek kurallara yer veriliyor. 


Orman Kanunu'nun  2. maddesinin A bendi için kullanılan kısaltmaya 2a arazi deniyor. 2A arazileri orman köylüsü sayılan herkese verilebiliyor. 


Anayasanın 170. maddesine göre; “bilim ve fen bakımından orman olarak muhafazasında yarar görülmeyen yerlerin” yani “2A arazilerinin” ancak ve yalnızca “orman içindeki köyler halkının kısmen veya tamamen bu yerlere yerleştirilmesi için” kullanılması ve bu amaçla da gerektiğinde “Devlet eliyle anılan yerlerin ihya edilerek bu halkın yararlanmasına tahsisi” edilebilmesi olanaklı...