10 / 05 / 2024

2a arazi tespiti nasıl yapılır

2a arazi tespiti nasıl yapılır

Orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyen,aksine tarım alanlarına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerlere 2a arazi deniyor. Peki, 2a arazi başvurusu nasıl yapılır?

Arazi sınır tespiti nasıl yapılır?

Arazi alım satım işlemleri sırasında, merak edilen hususların başında gösterilen arazi ile tapuda yazan arazinin aynı olup olmadığı geliyor. Peki, satış için arazi sınır tespiti nasıl yapılır?

2a arazi başvurusu nasıl yapılır?

Orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyen,aksine tarım alanlarına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerlere 2a arazi deniyor. Peki, 2a arazi başvurusu nasıl yapılır?

2a arazi satılır mı?

6831 sayılı Orman Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlerine 2a arazi deniyor. Peki, 2a arazi satılır mı?

2a arazi tapusu nasıl alınır?

Ormanlar ve ormancılıkla ilgili her türlü iş ve işlem, 6831 sayılı 6831 sayılı Orman Kanunu’nda düzenleniyor. Peki, Orman Kanunu’nun 2. maddesinin “A” bendinde yer alan 2a arazi tapusu nasıl alınır?

2a arazi nedir?

2a arazi; 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin A bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2a arazi nedir?

3'üncü Havalimanı için en uygun arazi Sarılar-Çerler!

Batıya yapılacak havalimanı için yer tespiti yapan turizmciler raporu Lütfi Elvana teslim etti. Rapora göre batıya yapılacak en uygun arazi Sarılar-Çerler düzlüğü.

Arazi yer tespiti hizmet bedeli 2015!

Bir arazinin yerini veya sınırlarını öğrenmek için arsanın bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvuruda bulunulabiliyor. Arsanın tam yerini öğrenildiği bu hizmetin bedeli nedir? Arazi yer tespiti hizmet bedeli 2015 ne kadar?

Müşterek arazide yer tespiti!

Müşterek mülkiyette kanunen herkes taşınmazın her köşesine, her yerine ortak oluyor. Peki, müşterek tapulu arazi üzerinde yer tespiti yapılabilir mi? Müşterek arazide yer tespiti nasıl yapılır?

Emlak vergisi arsa ve arazi değerleri!

Bina, arsa ve araziler için 2014 yılında uygulanacak emlak vergi değerinin tespiti ile ilgili arsa ve arazi metrekare birim değerleri takdir komisyonlarınca takdir edildi. İşte 2014 emlak vergisi arsa ve arazi değerleri...

2014 yılında uygulanacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri yayınlandı!

Bina, arsa ve araziler için 2014 yılına ait uygulanacak emlak vergi değerinin tespiti ile ilgili asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri 2013 yılında arsa-arazi takdir komisyonlarınca takdir edilmiştir...

Ankara arazi metrekare birim değerleri 2014!

Bina, arsa ve araziler için 2014 yılında uygulanacak emlak vergi değerinin tespiti ile ilgili asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri GİB tarafından açıklandı. İşte Ankara arazi metrekare birim değerleri 2014..

İzmir arazi metrekare değerleri 2014!

2014 yılına ait uygulanacak emlak vergi değerinin tespiti ile ilgili asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri 2013 yılında arsa-arazi takdir komisyonlarınca takdir edildi. İşte takdir edilen İzmir arazi metrekare değerleri..

Hisseli arazide yer tespiti!

Arsa ve arazi sahiplerinin sahip oldukları alanın yerini veya sınırlarını öğrenmeleri için arsanın/arazinin bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Peki, hisseli arazide yer tespiti yapılabilir mi?

2a arazi tespiti nasıl yapılır Haberi

2a arazi tespiti nasıl yapılır

2a arazi başvurusu nasıl yapılır?

Ormanlar ve ormancılıkla ilgili her türlü iş ve işlem, 6831 sayılı Orman Kanunu’nda düzenleniyor. 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 2. maddesinin “A” bendinde, ülkemizdeki tüm “orman” sayılan yerlerin ormancılık dışı amaçlarla kullanılabilmesine, “toprak reformu” gibi dağıtılabilmesine yol açabilecek kurallara yer veriliyor. 


Orman Kanunu'nun  2. maddesinin A bendi için kullanılan kısaltmaya 2a arazi deniyor. 2A arazileri orman köylüsü sayılan herkese verilebiliyor. 


2a araziler; orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyen,aksine tarım alanlarına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerler ile halen orman rejimi içinde bulunan fundalık ve makilerle örtülü yerlerden tarım alanlarına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerler ve orman sınırları dışına çıkarılan araziler olarak biliniyor. Peki, 2a arazi başvurusu nasıl yapılır?


2a uygulanacak arazinin en az 30...