30 / 04 / 2024

2B arazi düzenleme

2B arazi düzenleme

Orman vasfını yitirmiş araziler olarak bilinen 2/B araziler için yeni düzenlemenin detayları belli oldu. İkinci şanstan 200 bin kişinin yararlanması bekleniyor.

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını yitirmiş olan hazine arazilerine 2B arazi deniyor. Uzun zamandır beklenen 2B arazi düzenlemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası 2B arazilerinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2B arazi satışı 2022 nasıl yapılac

2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler!

Orman niteliği olmayan alanlara 2B arazi deniyor. Arsanın ve bölgenin kişiye ait olup orman dışında bulunan yer olarak ifade ediliyor. Peki, 2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? Gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

2B arazi satışı 2021!

2B arazisi, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. Peki bu yıl 2B arazi satışları başladı mı? İşte 2B arazi satışı 2021...

Almanya’da emlak vergisinde yeni düzenleme yolda!

Almanya’da Maliye Bakanlığı, arsa, konut, arazi gibi emlak vergisinde yeni düzenleme yapacak. Düzenlemenin büyük kentlerde kiraları artırması bekleniyor.

2B arazi bedelleri için düzenleme yapılmalı!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 2B arazilerinin kullanıcılara satışıyla ilgili karara karşı çıktı, “Belirlenen bedeller iptal edilmeli, makul bir düzenleme yapılmalı” diye açıklama yaptı. 

TOKİ, Nazilli'de arazi düzenlemesi yapacak!

TOKİ, Nazilli'de arazi düzenleme işi yapacak. Nazilli Belediye Meclisi toplantısında kabul edilen ek gündem maddesi ile Karaçay Mahallesindeki afet riski alanın imarlanması için Başkan Alıcık'a TOKİ ile anlaşma ve imza yetkisi verildi.

2b arazi başvurusu nasıl yapılır?

Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayacak olan alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazi başvurusu nasıl yapılır?

2b arazi alım başvurusu nasıl yapılır?

Orman vasfını kaybetmiş kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen araziler 2b arazi olarak tanımlanıyor. Bu arazilerin satışı haksahiplerine yapılıyor. Peki, 2b arazi alım başvurusu nasıl yapılır?

2b arazi satış bedeli!

Rantı yüksek olan yerlerde orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2b arazi deniyor. İşte, 2b arazi satış bedeli!

2b arazi doğrudan satış başvuru dilekçesi!

2b araziler, Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerler olarak biliniyor. 2b arazilerin hak sahiplerine doğrudan satışı başvuru ile yapılabiliyor. İşte, 2b arazi doğrudan satış başvuru dilekçesi!

Düzenleme ortaklık payı ne kadardır?

Uygulama nedeniyle meydana gelen değer artışına karşılık, uygulamaya tabi parsellerden yüzölçümleri oranında düzenleme ortaklık payı kesiliyor. Peki, düzenleme ortaklık payı ne kadardır?

Düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan arazi ve arsaların düzenlenmesindeki orana düzenleme ortaklık payı deniyor. Peki, düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

İmar uygulamalarında düzenleme ortaklık payı nedir?

İmar Kanununun 18 inci maddesi uyarınca yapılacak arazi ve arsa düzenlenmesi ile ilgili esaslar hakkında yönetmelikte düzenleme ortaklık payından bahsediliyor. Peki, imar uygulamalarında düzenleme ortaklık payı nedir?

2B arazi düzenleme Haberi

2B arazi düzenleme

Orman vasfını yitirmiş araziler olarak bilinen 2/B'lerin araziyi işgal eden kişilere satışında yeni bir süre verilmesi konusundaki detaylar belli oldu. Buna göre taksitinin 2 tanesini aksatan kişi sayısı 20 bin olurken, 2/B arazisine başvurmuş ancak 3 ay içinde peşinatını yatırma tebligatına uymayarak peşinatı yatırmamış kişi sayısının ise 60 bin olduğu belirlendi. 2/B arazisinde ikamet ettiği halde satın alma talebinde bulunmayan kişi sayısının ise 120 bin olduğu ortaya çıktı.


Düzenleme ile 2/B taşınmazları satışlarından daha fazla vatandaşın yararlanması için süresi içinde başvurmayanlara 6 ay süre getirildi. Başvuru yapma için son gün 7 Mart 2017 (bugün) doldu. 2/B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin toplam miktarı 185 bin 59 hektarı buluyor. Bu kapsamda 6292 sayılı Kanun'un Geçici 4'üncü maddesi ile 2/B arazilerinde...