02 / 05 / 2024

2b arazilerin korunmasu ve genişletilmesi

2b arazilerin korunmasu ve genişletilmesi

2b arazileri orman alanları dışına çıkarılmış ve bir daha geri kazanılamayacak olan araziler olarak karşımıza çıkıyor. İşte, 2b arazilerinin korunması!

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

2B arazi satın alınır mı?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B arazi deniyor. Peki, 2B arazi satın alınır mı? 2B arazilerin satışı nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

2B tarım arazisi üzerine ev yapılır mı?

2B tarım arazileri genel olarak orman vasfını kaybetmiş ve kadastro vesilesi ile orman alanı dışına çıkarıldığı için ıslah edilmeyen alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2B arazilerin üzerine ev yapılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B araziler deniyor. Bu arazilerin bazı koşullarda satışı mümkün oluyor. Peki, 2B arazilerin satışı için son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler..

2B arazi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır?

Son günlerde yeniden gündemde olan 2B arazilerin satışı ve kiralaması hakkında detaylar merak ediliyor. 2B arazisi kiralanabilir mi? 2B arazi nasıl kiralanır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte 2B arazileri hakkında tüm merak edilenler...

2B arazi satışı için başvurular uzadı mı? 2B arazi satışında son gün ne zaman?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını kaybetmiş olan hazine arazileri 2B arazisi olarak ifade ediliyor. 2B arazilerin satışına dair önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2B arazilerinin satışının uzatıldığını duyurdu. İşte tüm detaylar..

2 soruda 2B arazilerin satışında değer artış kazancı hesabı!

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey,2B arazilerin satışında değer artış kazancı hesabını 2 soruda tüm detaylarıyla açıkladı...

2B ve Hazine'ye ait arazilerin satışı 20 milyar lira getirecek!

Hükümet, 2B taşınmazları ve Hazine'ye ait tarım arazilerinin kiralanması, satışına ilişkin barışla yaklaşık 20 milyar liralık gelir gelmesi hedefleniyor. 

2B arazileri için süre doluyor!

Kula Mal Müdürü Mustafa Kurt, 2B arazileriyle ilgili bilgi verdi. 2/B olarak tanımlanan arazilerin vatandaşlara satışı ile ilgili uygulamaların daha etkili bir şekilde gerçekleşmesi için başvuru süresi 6 ay uzatılmıştı. Süre 7 Mart 2017 günü sona eriyor.

Bingöl'deki orman arazileri 2B statüsü alacak!

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak, “Şehir etrafındaki orman vasfını yitiren arazilerin 2B statüsüne alınması gerektiğini söyledi.

2b arazi satışında istenen belgeler!

2b arazilerin satışı için, satın alma süresi içerisinde ilgili idarelere başvuru yapılması gerekiyor. İşte, 2b arazi satışında istenen belgeler!

2b arazisi satış bedeli taksitle ödenir mi?

Orman vasfını yitirmiş olan 2b arazilerin satışlarında başvuru sahiplerinden satış bedeli üzerinden belirli ücret ödemesi yapması isteniyor. Peki, 2b arazisi satış bedeli taksitle ödenir mi?

2b arazi tapu işlemleri!

Rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını yitirmiş 2b arazilerin satışı Maliye Bakanlığı tarafından yapılabiliyor. İşte, 2b arazi tapu işlemleri!

2b arazilerin korunmasu ve genişletilmesi Haberi

2b arazilerin korunmasu ve genişletilmesi

2b arazilerinin korunması!

Orman alanları dışına çıkarılmış olan bir daha geri kazanılması mümkün olmayan ve ıslah edilemeyen ve orman vasfını yitirmiş olan alanlar 2b arasi olarak tanımlanıyor. 


Kadastro bölgesindeki her köy ile belediye sınırları içinde bulunan mahallelerin her biri, kadastro çalışma alanını teşkil ediyor. Kadastro müdürü, kadastrosuna başlanacak mahalleyi veya köyü, en az 15 gün önce bölge merkezi ile çalışma alam ve komşu köy, mahalle ve belediyelerde alışılmış vasıtalarla duyuruyor. 


Bu duyurularda kadastro çalışmalarının ne zaman başlanıp biteceği bildiriliyor. Kadastro çalışma alanı sınırında orman bulunduğu takdirde; durum çalışmaya başlamadan iki ay önce Orman Genel Müdürlüğüne bildiriliyor. 


A. Ormanların Korunması ve Geliştirilmesi

Devlet, ormanların korunması ve sahalarının genişletilmesi için gerekli kanunları koyar ve tedbirleri alır. Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit...