06 / 05 / 2024

2b arazilerine kimler başvuru yapabilir

2b arazilerine kimler başvuru yapabilir

2b arazilerin satışı belirlenen rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satış işlemi için il müdürlüklerine ya da deftarlıklara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, 2b arazilere kimler başvurabilir?

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını yitirmiş olan hazine arazilerine 2B arazi deniyor. Uzun zamandır beklenen 2B arazi düzenlemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası 2B arazilerinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2B arazi satışı 2022 nasıl yapılac

İBB'den 2B arazileri için dolandırıcılık uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) vatandaşları, 2B arazilerine kadastro işlemi başlatacaklarını söyleyerek dolandırıcılık yapılmak isteyen kişilere karşı uyardı.

2B arazilerine bina yapanlara hapis cezası!

Orman Bakanlığı’ndan Şehircilik Bakanlığı’na hatırlatma yazısı gönderildi. Bakan Bekir Pakdemirli'nin açıklamalarına yer verilen yazıda; Orman Kanunu kapsamında bina yapanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 2B arazilerine ruhsat müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Ümraniye'mizdeki 2B arazilerinin tapusunu hak sahiplerine teslim ettik. Pazartesi itibarıyla tapusu olan vatandaşlarımız belediyemize inşaat ruhsatları için müracaatlarını yapabilirler." diye konuştu.

2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018?

Hak sahiplerinin 2B arazilerine başvuru süreci devam ediyor. Peki, 2B başvuru süresi ne zaman bitiyor 2018? En son başvuru hangi tarihte alınacak?

Ümraniye'deki 2B arazilerine ruhsat müjdesi!

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 2B alanlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Can, “Önümüzdeki Şubat-Mart gibi, 2B alanlarımızda ruhsat verir hale gelmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

2B arazisine kimler başvurabilir?

2B arazisine başvuru süresi 6 aylığına uzatılmıştı. Böylece 2B arazisi için son başvuru tarihi 7 Eylül olmuş oldu. Peki, bu süreçte 2B arazisine kimler başvurabilir?

Adalar'da 2B arazilere günübirlik tesis izni!

İstanbul’un doğal güzelliklerine sahip Adalar ilçesinde bulunan 2B arazilerine günü birlik tesis yapılabilme izni çıktı. Bölgenin nüfusunun 5 kat artması planlanıyor.

2B arazilerine başvurular 7 Eylül'de son!

Maliye Bakanlığının internet sitesindeki duyuruda, 2B ve tarım arazilerinin satışlarına yönelik olarak Bakanlar Kurulu kararıyla 2B arazilerine yapılan başvuruların 7 Eylül'de sona ereceği bildirildi.

Ümraniye'de 2B arazilerine imar planı!

Ümraniye’nin Hekimbaşı, Kazım Karabekir, İnkılap ile Esenkent mahallelerini ilgilendiren imar planı düzenlemesi yapıldı.

Beykoz'daki 2B arazilerine ilişkin 9 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Beykoz ilçesinde 2/B kapsamında orman sınırı dışına çıkartılan arazilere ve özel proje alanı uygulamalarına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Gebze'ye 2B müjdesi!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bürokratik sürecinin tamamlanarak saha çalışmalarının başlandığı 2B arazilerine ilişkin, “Bizlerde sizler kadar heyecanlıyız. Uzun bir süreçte sona yaklaşıyoruz. Kimseyi mağdur etmeden çözeceğiz” dedi.

2b arazilerine kimler başvuru yapabilir Haberi

2b arazilerine kimler başvuru yapabilir

2b arazilere kimler başvurabilir?

2b araziler orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. "2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltması oluyor. 


2b arazisi rantı yüksek olan illerde karşımıza çıkıyor. 2b araziler üzerinde su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanan 400 bin civarında yapı bulunuyor. 


2b arazilerin satışları belirlenen rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satışı için il müdürlüklerine ya da deftarlıklara başvuru yapılması gerekiyor. Yapılan başvuruların sonucu  başvuru süresinin bitiminden itibaren 6 ay içinde sonuçlandırılıyor. Peki, 2b arazi satışları için kimler başvurabiliyor?


2b arazilere kimler başvurabilir?

Başvuru bedelleri de yerin konumuna göre değişeceği tasarıda, belediye ve mücavir alanlar içinde 2.000,00 TL, belediye ve mücavir alanlar...