06 / 05 / 2024

2b arsa sorgulama

2b arsa sorgulama

Genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını kaybetmiş alanlara 2b arsa deniyor. Peki, 2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

Arsa alacaklar sakın bu tuzağa düşmeyin! e-plan (imar durumu) sorgulama sisteminden hemen kontrol edin!

Gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar arsanın imarlı olup olmadığını nasıl sorgulayacağını merak ediyor. İşte imar sorgulama sistemine ilişkin tüm merak edilenler...

TOKİ kuraları tek tek çekiliyor! TOKİ kura sonucu Mart 2023 sorgulama! Hemen il il isim listesine göz atın!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında ara verilen "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" projelerinin kuralarında son dakika gelişmeis yaşandı. TOKİ kuraları tek tek çekiliyor! TOKİ kura sonucu Mart 2023 sorgulama! Hemen il il isim listesine göz atın!

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

2B milli emlak rayiç bedel sorgulama!

Taşınmaz mallara sahip olan vatandaşların malları için alım satım yaparken rayiç bedel sorgulanıyor. İşte 2B milli emlak rayiç bedel sorgulama işlemleri...

Yapı Kullanma İzin Belgesi sorgulama 2021!

Bir arsa üzerinde hayata geçirilecek yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması halinde mülkiyet tapusu için öncelikle iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Peki Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınır? İşte Yapı Kullanma İzin Belgesi sorgulama...

2020 e-Devlet tapu sorgulama nasıl yapılır?

Arazi ve arsa alımlarında uygulanacak ilk işlem tapu parsel sorgulamadır. Eskiden bu işlemi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne giderek gerçekleştirmeniz gerekiyordu. Şimdi ise e- Devlet üzerinde isim ve T.C ile tapu sorgulama yapılabiliyor. İşte tapu sorgulama için yapmanız gerekenler...

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

Arazi ve arsa sahibi olanlar ve yeni arazi, arsa alacaklar için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından internet üzerinden verilen tapu parsel sorgulama hizmeti büyük kolaylıklar sağlıyor. Peki, Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

Arsa ve arazi sahibi olanların yada olmayı düşünenlerinin merak ettiği konuların başında parsel sorgulamasının nasıl yapıldığı geliyor.Peki parsel sorgulama nasıl yapılır?

2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak bilinen 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

Cihangir Dönmez'den İdris Güllüce'ye Beykoz orman davası mektubu!

2B arsa ve arazi uzmanı Hukukçu Cihangir Dönmez'den Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye Beykoz'un 1-5000 ve 1-1000 ölçekli Revizyon İmar Planları ile ilgili açık mektup geldi.

Arsa emlak vergisi borç sorgulama!

Emlak vergisinde malın satın alımın gerçekleştiği senenin vergi borcu eski malik tarafından ödeniyor. Peki, eski malikin emlak vergisi borçlarını ödeyip ödemediği nasıl öğrenilir? Arsa emlak vergisi borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Kepez'de 2B arsa hak sahiplerine tapu müjdesi!

Kepez’in, 2B’den sonra Vakıf arazilerindeki tapu problemi de çözülüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, 23 milyon lira ederindeki takas işlemini onayladı.

2b arsa sorgulama Haberi

2b arsa sorgulama

2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

Genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını kaybetmiş kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyecek arsalar 2b arsa deniyor. 


"2b", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 2b arazilerinde su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanan 400 bin civarında yapı bulunuyor. 


2b arazisi satın alabilmek için belirlenen süre zarfı içerisinde il müdürlüklerine ya da deftarlıklara başvuru yapılması gerekli oluyor.


2b arazilerinin satışı sadece hak sahiplerine yapılıyor.  Satış işlemleri yetkili idare tarafından, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde sonuçlanması gerekiyor. Bu hususla ilgili hükümler aşağıda açıklanıyor;


A. Ormanların Korunması ve Geliştirilmesi

Devlet, ormanların...