06 / 05 / 2024

2b satış bedeli hesaplama

2b satış bedeli hesaplama

2B arazilerinin satış şartları kapsamında kimlerin hak sahibi olacağı, satış bedelinin nasıl hesaplanacağı, ödeme seçenekleri, peşinatların ne zaman ödeneceği, taksitlerin zamanında ödenememesi gibi soruların cevabı haberimizde yer alıyor...

Tapu satış bedeli KDV dahil midir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri için, tapu dairesinde satış bedeli üzerinden belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu satış bedeli KDV dahil midir? Harç KDV hariç bedel üzerinden mi hesaplanır?

Tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda satış bedelini eksik beyan eden kimseler, Maliye tarafından durumun tespit edilmesi halinde ceza ile karşılaşıyor. Peki, ceza almamak için tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Tapu satış bedeli rayiç bedelde gösterilir mi?

Tapu satış işlemlerinde alıcı ve satıcının tapu müdürlüğüne müracaat etmesi ve tapu harç ödemelerini yapması gerekiyor. Peki, tapu satış bedeli rayiç bedelde gösterilir mi? Tapu harcının rayiç bedelde gösterilmesi suç mu?

Karaman'da 3.7 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Karaman Defterdarlığı, Kızık Köyü, Kılbasan Köyü ve Kurtderesi Köyü'nde bulunan 3 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 3 milyon 776 bin TL olarak belirlendi.

Karaman'da 1.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Karaman Defterdarlığı, Kızık Köyü'nde bulunan tarlayı satışa çıkardı. Söz konusu tarlanın satış bedeli 1 milyon 813 bin TL olarak belirlendi.

Tuzla Belediyesi'nden 21.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Tuzla Belediye Başkanlığı, Aydıntepe Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 21 milyon 726 bin TL olarak belirlendi.

Konut alırken gerçek satış bedelini gösterin!

Tapuda gösterilecek satış bedeli sizin alım-satım masraflarınızı etkiler. Alacağınız konutu rayiç bedelinin üstünde alırsanız aldığınız bedeli göstermeniz gerekmektedir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Tapu harç bedeli ödeme işlemleri!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri için tapu müdürlüğünde tapu harcı ödemesi yapılıyor. Tapu harç bedeli, taşınmaz malın satış bedeli üzerinden ödeniyor. İşte tapu harç bedeli ödeme işlemleri..

2b arazisi satış bedeli taksitle ödenir mi?

Orman vasfını yitirmiş olan 2b arazilerin satışlarında başvuru sahiplerinden satış bedeli üzerinden belirli ücret ödemesi yapması isteniyor. Peki, 2b arazisi satış bedeli taksitle ödenir mi?

Edremit'te icradan 5.2 milyon TL'ye satılık işyeri!

Edremit 1. İcra Dairesi, Balıkesir'in Edremit ilçesindeki işyerini satışa çıkardı. Üzerinde yapı marketi bulunan işyerinin toplam satış bedeli 5 milyon 200 bin TL olarak belirlendi.

Ankara Büyükşehir'den Yenimahalle'de 65.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Yenimahalle Ergazi'de bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 65 milyon 655 bin TL olarak belirlendi.

Altındağ Belediyesi'nden 1.3 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Altındağ Belediye Başkanlığı, Koyunpazarı'nda bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazın satış bedeli 1 milyon 348 bin 185 TL olarak belirlendi.

2b satış bedeli hesaplama Haberi

2b satış bedeli hesaplama


1)KİMLER HAK SAHİBİ OLARAK KABUL EDİLECEK?


Güncelleme listelerinde ve kesinleşen kadastro tutanaklarında kullanıcı olarak belirlenenler hak sahibi olarak kabul edilecekler.(Kadastro Mahkemesinde devam eden davalar için davanın kesin sonucu beklenecek)


2)HAK SAHİPLERİ NE ZAMAN BAŞVURU YAPACAK?


Hak sahibi satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul etmek şartıyla Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra en geç üç ay içinde İdareye başvuracak


3)BAŞVURU ESNASINDA PARA ÖDENECEKMİ?


Belediye ve mücavir alan sınırları içinde İKİBİN TÜRK LİRASI, dışında olan yerler için BİN TÜRK LİRASI ( Bu bedel taşınmazın satış bedelinden mahsup edilecek)


4)SATIŞ BEDELİ NASIL HESAPLANACAK?


Belirlenen rayiç bedelin % 70'i satış bedeli olacak, bu bedelin peşin ödenmesi halinde % 20 ilave indirim yapılacak


5)100.000.TL RAYİÇ BEDELİ KABUL EDİLEN 2B ARAZİNİN SATIŞ BEDELİ NASIL HESAPLANACAK ?


100.000TL rayiç bedel X % 70 = 70.000....