07 / 05 / 2024

2b satışı antalya

2b satışı antalya

Antalya Defterdarı Veli Tunçez, ildeki 2B arazilerinin yüzde 82' sinin tapularının hak sahip lerine teslim edildiğini ve devletin kasasına 470 milyon lira gelir girdiğini söyledi...

Antalya’da konut satışları yüzde 5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs 2017 dönemine ait konut satış istatistiklerine göre konut satışı Antalya ve ilçelerinde geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 5 arttı.

2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

2b arazi satış işlemleri için deftarlıklara ya da il müdürlüklerine başvuru yapılıyor. 2b satış işlemlerinde rayiç bedelinin ödenmesi gerekiyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

Ümraniye'de 2b satışları yeniden başladı!

Ümraniye'deki 6 mahallede 2b satışları yeniden başladı. 6.000'e yakın 2/B parseline ilişkin olarak derdest dava nedeniyle 2/B arazilerinin üzerindeki vatandaşlara satış işlemleri Şubat ayında durdurulmuştu...

2B arazi satışlarından 2 yılda 7 milyar TL gelir elde edildi!

2013 yılında çıkarılan orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışına ilişkin başlatılan uygulamada 7 milyar liralık satış gerçekleştirildiği açıklandı. Maliye Bakanı Şimşek, 2B satışında hedeflerin yakalandığını söyledi.

Ümraniye'de 2b satışları durduruldu!

İnkilap,Topağacı,Kazım Karabekir, Dumlupınar,Elmalıkent mahallelerinde bulunan ve dava konusu olan alanda yer alan 6 bine yakın 2/B parseline ilişkin olarak derdest dava nedeniyle 2/B arazilerinin üzerindeki vatandaşlara satış işlemleri durduruldu.

Yabancılara konut satışı Antalya ve İstanbul'la sınırlı kalmadı!

Türkiye'de konut satışları, kredi faizlerindeki yükselişe rağmen 11 aylık dönemde geçen yıla oranla yüzde 10 arttı. Konut kredi faizlerinin zaman zaman yüzde 1,30'lara yaklaştığı 2014'ün 11 ayında 684 bin konut el değiştirdi

Yeni konut satışları düştü!

Ocak-kasım döneminde satışlar yeni 2013' e göre, yüzde 1 artabildi, İstanbul ve Ankara'da ise 3 bin daha az yeni konut satıldı. Yeni konut satışı Antalya'da ve Konya'da arttı.

2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

Genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını kaybetmiş alanlara 2b arsa deniyor. Peki, 2b arsalar başka kişilere satılabilir mi?

Antalya'da 4 milyon 95 bin TL'ye satılık işyeri!

Antalya İli Kepez İlçesi'nde yer alan işyerinin toplam bedeli 4 milyon 95 bin 610 TL olarak belirlendi. İşyerinin satışı Antalya 6. İcra Dairesi tarafından yapılacak.

Muratpaşa'da satılık gayrimenkul: 1 milyon 50 bin 750 TL!

Antalya İli Muratpaşa İlçesi'nde yer alan gayrimenkulun toplam bedeli 1 milyon 50 bin 750 TL olarak belirlendi. Gayrimenkulun satışı Antalya 9.İcra Dairesi tarafından yapılacak.

Antalya'da satılık gayrimenkul: 1 milyar 370 milyon TL!

Antalya İli Muratpaşa İlçesi' nde yer alan gayrimenkulun toplam bedeli 1 milyar 370 milyon TL olarak belirlendi. Gayrimenkulun satışı Antalya 6.İcra Dairesi tarafından yapılacak.

Antalya'da satılık tarla: 4 milyon 537 bin 305 TL!

Antalya İli Kepez İlçesi'nde yer alan tarlanın toplam bedeli 4 milyon 537 bin 350 TL olarak belirlendi. Arsanın satışı Antalya 8.İcra Dairesi tarafından yapılacak.

Antalya'da 2 milyon 640 bin TL'ye satılık arsa!

Antalya İli Aksu İlçesi'nde yer alan arsanın toplam bedeli 2 milyon 640 bin 64 TL olarak belirlendi. Arsanın satışı Antalya 1. Satış Memurluğu tarafından yapılacak.

2b satışı antalya Haberi

2b satışı antalya


Antalya Defterdarı Veli Tunçez, ildeki 2B arazilerinin yüzde 82'sinin tapularının hak sahiplerine teslim edildiğini, devletin kasasına 470 milyon lira gelir girdiğini söyledi.


Türkiye'nin en yoğun 2B varlığının bulunduğu illerin başında gelen Antalya'da arazilerin hak sahiplerine satışında sona yaklaşıldı. Satış yapılabilecek 70 bin hak sahibinden 58 binine tapuları verildi. Defterdar Veli Tunçez, 2 Ocak itibariyle tapu verme oranında yüzde 82'ye ulaştıkları bilgisini paylaştı. Geri kalan hak sahiplerine ise tebligatların yapıldığını anlatan Tunçez, "Tebligat yapılanların peşinat ya da ilk taksiti ödemeleri için 90 gün süreleri var. Şuan o süreyi kullananlar var. Süre bitince onların da tapularını vermiş olacağız." dedi. Defterdar Tunçez, Hazine'nin satışlardan 470 milyon lira gelir elde ettiğini açıkladı.


Antalya genelindeki 2B arazilerinin toplam yüzölçümü büyüklüğünün 220 bin dönüm olduğunu ifade eden...