18 / 05 / 2024

3 boyutlu fotoğraflar

3 boyutlu fotoğraflar

Gelecek yıl periyodik olarak havalanan uçaklara monte edilen özel kameralarla Türkiye'nin 3 boyutlu fotoğrafını çekecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kıyılardaki kaçak yapılaşmadan afet riski tespitine kadar pek çok sorunu çözecek...

Samsung iddialı! Sosyal medyada en iyi fotoğraflar ondan sorulacak!

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, kullanıcılarına sosyal medya için en iyi fotoğrafları çekme imkanı vermek için kolları sıvadı. İlk hangi telefona o özelllik konulacak?

WhatsApp'tan bir ilk! Profil fotoğrafları herkese açık olacak! Mesaj atan kişi resmen görecek!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp bir ilke imza attı. WhatsApp 5 bin kişilik duyuru gruplarına izin vererek profil fotoğrafları herkese açık olacak. Mesaj atan kişi resmen görecek! İşte detaylar...

Su altı fotoğrafları çekmek isteyenler müjde! Samsung Galaxy Note 20 Ultra hep yanınızda! 22 Haziran 2022 fiyat listesi!

Tatilde su altı fotoğrafları çekmek isteyenler Hepsiburada'dan müjde geldi! Hepsiburada, Samsung'un suya dayanıklı amiral gemisi telefonuna indirim yaptı! Peki, Hepsiburada'da Samsung Galaxy Note 20 Ultra fiyatları ne kadar? İşte 22 Haziran 2022 fiyat listesi...

3 boyutlu yapı stokları Metaverse'de yerini alacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen '3 Boyutlu Kadastro Projesi'nde illerin 3 boyutlu tapu-kadastro bilgileri sanal evren Metaverse'ye hazırlıyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan 3 boyutlu yapı paylaşımı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan 3 boyutlu yazıcılarla inşa edilen yapılara yönelik paylaşımda bulundu. 

İstanbul'da 3 boyutlu yazıcı ile ev inşa edildi!

Türkiye'nin ilk 3 boyutlu yazıcı ile üretildi. İstanbul'da inşa edilen bu ev, Türkiye'nin ilk yaşam projesinin de başlangıcı oldu.

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yeni fotoğrafları ortaya çıktı!

Muğla Marmaris'te inşası tamamlanan ve "Yazlık Saray" olarak bilinen sarayın yeni fotoğrafları paylaşıldı. 

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

3 boyutlu yazıcıyla basılan ilk ev kullanıma sunuldu!

3 boyutlu yazıcı aracılığıyla Avrupa’daki ilk ‘Taş Devri’ konutu Hollanda Eindhoven'da kullanılıyor. 94 metrekare büyüklüğe sahip olan konut için ödenecek kira bedeli aylık 800 Euro olarak belirlendi.

Avrupa'nın ilk yaşanabilir 3 boyutlu baskı evi kiracılarına teslim edildi!

Hollanda Eindhoven'da tamamen 3 boyutlu yazıcıyla yapılan ev kiracılarına teslim edildi...

3 boyutlu teknolojiler inşaat alanında önemli paya sahip! 

3 boyutlu teknoloji pazarının büyüklüğünün 2024 yılında 72 milyar dolar seviyelerine çıkması bekleniyor. Hızla gelişen 3 boyutlu teknoloji inşaat alanlarında önemli paya sahip durumda.

Kalebodur'dan Arşivdeki Fotoğraflar yarışması!

Kalebodur'un kentsel yapılı çevreyle ilgili olarak çekilen fotoğrafları içeren Arşivdeki Fotoğraflar yarışması için 4 Mayıs 2020 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Murat Kurum: 81 ilin 3 boyutlu dijital ikizini çıkardık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Nöbetçi Bakan" uygulaması kapsamında geldiği Meclis'te, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Murat Kurum kentsel dönüşüm kapsamında, "81 ilin 3 boyutlu dijital ikizini çıkardık" dedi...

3 boyutlu fotoğraflar Haberi

3 boyutlu fotoğraflar

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, uçaklara monte edilen özel kameralarla Türkiye'nin üç boyutlu fotoğrafım çekecek. Bu sayede oluşturulacak veri tabam, kentsel dönüşüm için yapı envanterinin çıkarılmasından deprem sigortası bulunmayan binalara, kıyıdaki kaçak yapüaşmalardan adres karışıklıklarına kadar birçok soruna çözüm getirecek. Bakanlık yetkililerinden alınan bügiye göre, özel kameraların monte edildiği uçaklar, nisan-ekim aylan arasında periyodik havalanarak Türkiye'yi fotoğraflayacak. Gayrimenkul sabcilan, Bakanlığın sitesinden Türkiye'deki yapı envanterini görebilecek. Yapüara ait yaş, ruhsat durumu gibi bügilerin de sisteme dahü edilmesiyle, mülk alım ve satımında şeffaflık sağlanacak. . 

2 YILA TAMAM Uygulamayla, Türkiye'deki adres kayıt sisteminde oluşan hatalar önlenecek. Kayıtlardaki bina ve adresin var olup olmadığı sistem üzerinden görülebüecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü üe Harita Genel Komutanlığı...