29 / 04 / 2024

3. havaalanı temel atma töreni ne zaman yapılacak

3. havaalanı temel atma töreni ne zaman yapılacak

Hazine garantisi ile tekrar kamuoyunda tartışma konusu haline gelen 3’üncü havalimanının mayıs ayı içinde temelinin atılacağı öğrenildi. 19 Mayıs ya da 29 Mayıs tarihinde temel atma töreninin yapılacağı belirtildi...

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Temel Bulut'a 316 yıl 3 ay hapis cezası!

Konut mağdurlarıyla sık sık gündeme gelen Esenyurt’ta maket üzerinden daire satışı yaptıkları gerekçesiyle "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6 sanığın yargılandığı davada mahkeme, şirket sahibi sanık Temel Bulut'a 316 yıl 3 ay hapis ile bir milyon 275 bin lira adli para cezası verdi.

Murat Kurum: Kentsel dönüşümde 3 temel kriterimiz var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "3 temel kriterimiz var. Birincisi yerinde dönüşüm. İkincisi de rızaya dayalı ve gönüllü dönüşüm yapacağız. Üçüncüsü de süratli dönüşüm" dedi...

Antalya Kaş'ın değeri 3. Havaalanı ile artacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Havaalanı ile Kaş’ın hem turizm değerinin artacağını söyledi.

Tapu harçları ve emlak vergileri yeniden düzenlenecek!

‘Yeni Ekonomi Programı’ adı verilen 3 yıllık orta vadeli program 3 ana temel üzerinde planlandı. Ekonomik bir dengelenme odağında çizilen yeni yol haritası, mali disiplin ve büyümeyi sürdürülebilir kılacak sistemler ile yürütülecek. 

3. Havaalanı'nın adının Atatürk olması için imza kampanyası!

Atatürkçü Düşünce Derneği, 3. Havaalanı'nın adının "Atatürk" olması için bir imza kampanyası başlattı.

Lübnanlıların gözü mega projelere yakın arazilerde!

BOSS4 Gayrimenkul İnşaat A.Ş. Kurucu Ortağı Ahmet El Khatip, "Kanal İstanbul, 3. Havaalanı gibi mega projelerin çevresinde arazi bakıyoruz." dedi.

3. Havalimanı liman projesi ÇED'e tabi olmayacak!

3. Havaalanı projesine eklenen liman projesi genişletilmesi Çevresel Etki Değerlendirmesi’ne (ÇED) tabi olmayacak.

Danimarka'dan 3. havaalanı açıklaması!

Danimarka Maliye Bakanı Kristian Jensen, İstanbul'da inşaatı süren üçüncü havalimanının kapasitesinin THY tarafından dahi doldurulabileceğini belirtti.

3. havaalanının altyapı bağlantıları R&M’e emanet!

İsviçre merkezli Reichle & De-Massari İstanbul’un yeni havaalanının son teknolojiler kullanılarak kurulacak network’ünün kablo altyapı tedariğine başladı.

DAP Yapı'dan İzmir'e yeni proje!

DAP Yapı, İstanbul dışındaki ilk konut projesini İzmir'de inşa etmeye hazırlanıyor. 2-3 aya temel atılacak proje 30'ar katlı 2 bloktan oluşacak.

Orkun Group'un acı günü! Akın Sevim vefat etti!

İGA 3. Havaalanı Altyapı Direktörü Ersan Sevim'in babası Akın Sevim vefat etti. Orkun Group başsağlı ilanı yayınladı.

İstanbul projelerle kuzeye kayıyor!

İstanbul'un en büyük 3 ulaşım projesi hayata geçiyor. Projelerle kent içi trafiği hafifletilecek. 3. Köprü - 3. Havaalanı - Halkalı Demiryolu Projesi, Şişli-Küçükçekmece Metro Hattı Projesi ve Belgrad Ormanları Dekovil Demiryolu projesiyle İstanbul adım adım kayacak.

3. havaalanı temel atma töreni ne zaman yapılacak Haberi

3. havaalanı temel atma töreni ne zaman yapılacak


Hazine garantisi ile tekrar kamuoyunda tartışma konusu haline gelen 3’üncü havalimanının mayıs ayı içinde temelinin atılacağı öğrenildi.


19 Mayıs ya da 29 Mayıs tarihinde temel atma töreninin yapılacağı belirtildi. 3. boğaz köprüsünün temeli geçen yıl İstanbul’un fethinin yıldönümü olan 29 Mayıs’ta atılmıştı. 3. havalimanı ihalesi 3 Mayıs 2013 tarihinde yapıldı. 22 milyar 152 milyon Euro’luk teklifle ihaleyi Cengiz-Kolin-Limak-Kalyon-Mapa Ortak Girişim Grubu kazandı. KDV’yle birlikte ihale bedel, 26 milyar 142 milyon Euro’yu bulacak. Havaalanı yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli birbirinden bağımsız altı pistli olacak. İnşaatı 3 etaptan oluşacak. 1. etabı en geç 42 ay sonra hizmete girecek. Bu etapta 2 adet bağımsız paralel pist, terminal binası, haberleşme ve meteroloji sistemleri diğer hizmet binaları yer alacak.


Son düzenleme ‘garanti’ değil


ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme...