04 / 05 / 2024

3. Havalimanı bankalar

3. Havalimanı bankalar

Bankalar, 3'üncü Havalimanı'nın finansmanı için adeta savaşa girdi. İş Bankası Genel Müdürü Bali, "Biz teklif verdik ama ondan daha cazip koşullar önerenler olmuş. Süreç devam ediyor" dedi

DenizBank, 3. havalimanı finansmanında en yüksek tutarı sağladı!

DenizBank Genel Müdürü Ateş, "3. Havalimanına sağlanan finansmanda DenizBank 500 milyon avro ile özel bankalar arasında en yüksek tutarı sağlayan banka oldu" dedi.

3. Havalimanı'nın ilk etabında kullanılacak kredi için imzalar atıldı!

3. havalimanının ilk etabında kullanılacak 4.5 milyar Euro'luk kredi için imzalar atıldı. Kredinin yüzde 77'si kamu bankalarından sağlandı. Arazinin yanı sıra yolcu garantisinin de verildiği havalimanını hükümete yakın Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon 25 yı

Güntay Şimşek: 3. Havalimanı'nı 2 yıl nasıl bekleyeceğiz?

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla, kamu ve özel bankalarımızdan sağlanan finansman ile 3. havalimanı için kredi meselesi de çözüldü.

3. Havalimanı'na yerli finansman!

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı kredisinin yüzde 70'ini kamu, yüzde 30'unu özel bankaların sağladığını yabancı bankaların işi uzatma ihtimalinden dolayı yerlilerle yola devam ettiklerini söyledi.

3. Havalimanın finansmanı yerli bankalar olacak!

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı kredisinin yüzde 70'ini kamu, yüzde 30'unu özel bankaların sağladığını yabancı bankaların işi uzatma ihtimalinden dolayı yerlilerle yola devam ettiklerini söyledi

Almanya'dan 3. Havalimanı için kredi istendi!

Hükümet, 3. Havalimanı projesinin finansmanı için Alman bankalarının kapısını çaldı. Taraf gazetesinin haberine göre Almanlar, projenin finansmanı için yapılan görüşmelerde, "çevre" ile ilgili çekincelerini sıraladı.

3. havalimanına hangi bankalar kredi verecek?

Borsadaki bankaların da kredi vereceği 3. havalimanı için ekimde imzalanacak anlaşmayla, 7.5 milyar Euro'luk kredi, yerli bankalar tarafından kullandırılacak.

3. Havalimanı'na yerli kredi!

Türk hukuk kurallarına uyumlu şekilde hazırlanan bugüne kadarki en büyük yerli kredi İstanbul'a yapılan 3. Havalimanı için veriliyor. Ekimde imzalanacak anlaşmayla, 7.5 milyar euroluk kredi, yerli bankalar tarafından kullandırılacak.

3.havalimanı projesi tarihe geçecek!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi..

3.havalimanı metro ihalesi 16 Ocak'ta!

3. Havalimanı'na yapılacak 70 kilometrelik metro ve 3. köprüden geçerek gelecek hızlı tren; Marmaray metrobüs ve mevcut metro hattına entegre olacak..

DHMİ'den 3. havalimanı açıklaması!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, 'Dört milyarı bataklık yutacak' şeklindeki iddiaların, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu bildirildi.

3. Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanı inşaat alanını ziyaretinde, “Havacılık sektöründe üçüncü havalimanımız dünyanın merkezi olacak” dedi.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

3. Havalimanı bankalar Haberi

3. Havalimanı bankalar

17 ve 25 Aralık'taki siyaseti dizayn operasyonuyla baltalanmaya çalışılan, "Para bulunamaz, yapılamayacak" diye algı operasyonu yapılan 3'üncü Havalimanı için bankalar adeta kredi savaşına girdi. Gürcistan'ın en büyük bankası Bank of Georgia ile işbirliğine yönelik mutabakat belgesi imzalayan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 3'üncü Havalimanı için kredi görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Biz bir teklif verdik ama ondan daha cazip koşullar öneren bankaların olduğu bilgisini aldık. Biz o formel teklifimizi konsorsiyuma verdik, aldığımız istihbari bilgi, bundan daha cazip koşullarda bir paketin, başka bankalarca sağlanabildiği yönünde. Süreç devam ediyor" diye konuştu. 


SÜBJEKTİF ALGI OLUŞTURAN VAR 

İnşaat yatırımlarının finansmanı konusunda herhangi bir çekince duymadıklarını vurgulayan Bali, şunları söyledi: "Ben şahsen bu tür konuların da yeteri kadar sayısal veriyle yapıldığı kanaatinde değilim. Bu tartışmalar kanallar...