27 / 04 / 2024

3. havalimanı inşası

3. havalimanı inşası

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'un 3. havalimanının, Terkos Gölü civarına inşa edilecek olmasına ilişkin, ''Terkos Gölü, İstanbul'un en önemli su kaynağıdır. Bu konuda havzanın korunmasına azami dikkat edilecektir'' dedi

1947 yılında Üsküdar- Beykoz yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1947 yılında Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış. 

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

İstanbul Havalimanı 3'üncü paralel pistinin inşasında sona yaklaşıldı!

Bakan Turhan, yaklaşık 76,5 milyon metrekarelik alandaki İstanbul Havalimanı'nda yapımı devam eden 3'üncü paralel pistin inşasında da sona yaklaşıldığını söyledi...

Musul Havalimanı'nın yeniden inşasına Türkiye talip oldu!

 Musul Havalimanı'nın yeniden inşası için Türkiye'den yatırım teklifi yapıldığı belirtti.

İstanbul Havalimanı inşasının ÇED raporu mecliste!

İstanbul Havalimanı'nın inşasından önce projenin ÇED raporunda yer alan bazı hususlarla ilgili gerekli çalışmaların yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHPli Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

3. Havalimanı-Çatalca Demiryolu için düğmeye basıldı!

3. Havalimanı Müselles-Çatalca Demiryolu projesi için start verildi. Proje 2 milyar 627 milyon 600 bin TL'ye mal olacak.

3. Havalimanı'nda yine isyan! İnşaat işçileri iş bıraktı!

3. Havalimanı şantiyesinde İGA bünyesinde faaliyet gösteren DGS firmasında çalışan inşaat işçileri, maaşlarını alamadıklarını iddia ederek iş bıraktı.

3. havalimanı inşaatında üç işçi daha tutuklandı!

3. havalimanı inşaatında eylem yapan üç işçi daha tutuklandı. 3. havalimanında tutuklanan işçi sayısı 27'ye yükseldi. 

3. havalimanı eylemine katılan işçi: Kimse bizi kışkırtmadı!

Kötü çalışma koşullarının protesto edildiği 3. havalimanı inşaatında eyleme katılan bir işçi yaptığı açıklamada "Kimse bizi kışkırtmadı, herkes öyle doldu ki, dinamit gibi bekleyenler var" diye konuştu.

3. havalimanı inşaatında eyleme katılan 24 işçi tutuklandı!

3. havalimanındaki kötü çalışma koşullarını gerekçe göstererek eylem yapan işçilerden 24'ü tutuklandı.

Şırnak'ın yeniden inşası için 3 milyar lira!

Şırnak'ta terörün oluşturduğu hasarı ortadan kaldırmak için çalışmalar başlatıldı. Bölgenin yeniden inşası için 3 milyar lira harcandı.

3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı!

3. Havalimanı inşaatında çalışan işçiler kötü çalışma koşulları nedeniyle eylem başlattı.

3. havalimanı bağlantı yolları tamamlandı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli derken, dünyanın gözü şimdi de 3. Havalimanı'nda. Peki 3. havalimanı inşaatında son durum ne?

3. havalimanı inşası Haberi

3. havalimanı inşası


     Aydın Vimjo Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen fidan dikim törenine katılan Bakan Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti'den önceki koalisyon hükümetinin 3,5 yıllık görevi süresince DSİ'ye 8 milyar TL harcayıp 9 tesis açtığını, kendilerinin ise 300'den fazla tesisi hizmete soktuklarını belirtti. 

     Şu ana kadar 1128 tesisi hizmete kazandırdıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, bunun 206 tanesinin baraj olduğunu vurguladı. Eroğlu, büyük düşündüklerini ve milletin emanetine sahip çıktıklarını anlatarak, ''Sizlerden aldığımızı sizlere hizmet olarak sunuyoruz'' diye konuştu. 

     Küresel kriz nedeniyle ABD ve Avrupa'daki birçok bankanın bittiğine işaret eden Eroğlu, şunları kaydetti: 

     ''Türkiye'de bir tek banka batmadı. AK Parti olarak hortumları kestik, vatandaşın bir tek kuruşunu kimseye hortumlatmadık. Eskiden devlet bankaları çeşitli şekillerde soyulurdu. Bunun...