14 / 05 / 2024

3. Havalimanı keşif ücreti

3. Havalimanı keşif ücreti

Meslek odaları 3. Havalimanı için verilen ÇED olumlu raporuna 2014 yılında dava açtı. Bilirkişi incelemesi isteyen İstanbul 4. İdare Mahkemesi davacı odalardan 20 bin lira keşif ve bilirkişi ücreti istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3. Havalimanı projesini bitireceğiz!

TOBB’un dün başlayan genel kuruluna katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan 3. Havalimanı projesinin engellenmeye çalışıldığını söyledi. Erdoğan “Ellerinden geleni yapıyorlar. Biz orasını söke söke bitireceğiz” dedi.

İstanbul'da 3. havalimanının sığabileceği alan yok!

3. havalimanı için “Keşke daha evvel başlasaydı” diyen DHMİ’nin yeni Genel Müdürü, “Avrupa’yı derinden etkileyecek proje" dedi ve ekledi.

3. havalimanının fiili inşaatı Mayıs'ta başlayacak!

3. havalimanı için “Keşke daha evvel başlasaydı” diyen DHMİ’nin yeni Genel Müdürü Yıldırım, “Avrupa’yı derinden etkileyecek bir projedir. Yeter ki biz doğru olarak bunu yapalım” dedi.

3. Havalimanı için 20 bin TL bilirkişi ücreti istendi!

Meslek odaları 3. Havalimanı için verilen ÇED olumlu raporuna 2014 yılında dava açtı. Bilirkişi incelemesi isteyen İstanbul 4. İdare Mahkemesi davacı odalardan 20 bin lira keşif ve bilirkişi ücreti istedi.

İki katlı uçaklar 3. havalimanı ile devreye girecek!

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Ayrıca ‘wide body’ denilen iki katlı geniş gövdeli uçak da almak istiyoruz. Niyetimiz 3. havalimanı ile birlikte bu uçakları devreye sokmak” dedi

3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdı!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ulaşım alanındaki mega projelerin konut sektörüne getirdiği hareketliliğe işaret etti. Durbakayım, 3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdığını söyledi...

3.havalimanı ve 3.köprüde kesilen ağaçlar için 5 fidan dikilecek!

'Çılgın Projeler' için ağaç kesimi polemiği Meclis'e taşındı. 3. Köprü, 3. Havalimanı ve bağlantı yolları için ne kadarlık orman alanın yok edildiğini soran CHP'li Umut Oran'a cevap, Orman ve Su İşleri Bakam Veysel Eroğlu'ndan geldi..

Akfen'den Hamdi Akın'ın 3.havalimanı açıklamasına düzeltme!

Akfen Holding tarafından yapılan yazılı açıklamada "Akfen Holding ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın konuşmasında '3. havalimanı yerine 3. pist olmalıydı' şeklinde bir ifadesi bulunmuyor" denildi...

3.havalimanı alanına 3 akaryakıt deposu kurulacak!

CMLKK Havaalanları İnşaatı Adi Ortaklığı (Cengiz - Mapa - Limak - Kolin - Kalyon Konsorsiyumu) tarafından, İstanbul Arnavutköy'e yapılacak olan 3.havalimanı projesi alanında geçici akaryakıt depolama tesisi kurulacak.

3.havalimanı inşaatı için itmeli damper geliştirildi!

3. havalimanından üst geçit facialarına da son verecek buluş çıktı. EMK Grup, killi ve zor arazide damperini açamayan kamyonlar için itmeli damper geliştirdi..

TMMOB: 3.havalimanı 70 metre kotunda olursa iniş kalkış yapılamaz!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu 3. havalimanı ile ilgili hazırladığı raporda, "İhalesi sonuçlanan havaalanının proje kotunun 105 metreden 70 metreye indirilmesi, bu havaalanının çalışamaz hale getirecektir." ifadelerine yer verdi...

3.havalimanının devreye girmesiyle İstanbul 120 milyon yolcu ağırlayacak!

2011'de Ortadoğu dünya uçuş ağının en önemli noktası olurken, başta Airbus olmak üzere çeşitli kuruluşların yaptığı pazar araştırmasına göre, 3.havalimanının devreye girmesiyle İstanbul'da toplam 120 milyon yolcu ağırlanacak...

Yüksek hızlı trenle Ankara 3. havalimanına bağlanacak!

Ulaştırma Bakanı Elvan, Ankara-İstanbul arasını 1.5 saate indirecek yeni hızlı tren için hazır olduklarını açıkladı. Ankara’yı 3. havalimanına bağlayacak olan söz konusu proje 4.5 milyar dolara mal olacak.

3. Havalimanı keşif ücreti Haberi

3. Havalimanı keşif ücreti

Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, Jeoloji Mühendisleri Odası, Orman Mühendisleri Odası, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ile Çevre Mühendisleri Odası 2014 yılında 3. Havalimanı için verilen ÇED olumlu raporuna dava açtı. Davanın görüldüğü İstanbul 4. İdare Mahkemesi, ÇED olumlu raporu ile ilgili bilirkişi keşfi ve bilirkişi incelemesi istedi. Ancak mahkeme davacı odalardan bilirkişi keşif ve inceleme bedeli olarak 20 bin lira istedi. Bilirkişi incelemesinin vaktinde yapılması için meslek odalarının 20 bin lirayı bir ay içerisinde yatırması lazım. 


‘EN YÜKSEK RAKAM İSTENİYOR’

Mahkemenin istediği 20 bin liralık bilirkişi ücretinin çevre davalarında talep edilmiş en yüksek rakam olduğunu söyleyen Ankara Jeoloji Mühendisleri Odası Avukatı Mehmet Horuş sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu paranın bir ay içinde yatırılması lazım. İstenilen ücretin nasıl temin edileceği üzerinde...