04 / 05 / 2024

3 Havalimanı kredi buldu mu

3 Havalimanı kredi buldu mu

Üçüncü Havalimanı ihalesini kazanan konsorsiyum şirketleri harıl harıl kredi arıyor. Sözleşmenin üzerinden 21 ay geçmesine rağmen 4.5 milyar avroluk ana krediyi verecek banka henüz bulunamadı.

THY, 3. havalimanı için 1 milyar dolar kredi alıyor!

3. havalimanına taşınmaya hazırlanan THY, 5 yerli banka ve ICBC’nin de dahil olduğu Çinli bankalardan kredi kullanacak...

3. Havalimanı'na 600 yeni şoför alınacak!

Geçtiğimiz günlerde, bankalarla 4.5 milyar Euro’luk kredi anlaşmaları imzalanan 3. Havalimanı inşaatı için çalışmalar hızlandı. Taşeron olarak hafriyat işi yapan şirketlerden Orkun Group verdiği ilanla 600 yeni şoför alınacağını duyurdu.

3. havalimanı inşaat çalışmaları hızlandı!

GEÇTİĞİMİZ günlerde, bankalarla 4.5 milyar Euro’luk kredi anlaşmaları imzalanan 3. Havalimanı inşaatı için çalışmalar hızlandı. Taşeron olarak hafriyat işi yapan şirketlerden Orkun Group verdiği ilanla 600 yeni şoför alınacağını duyurdu.

3. Havalimanı için en büyük büyük krediye imza atılıyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, bugün imzalanacak 3. Havalimanı kredi sözleşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

3. Havalimanı'nın ilk etabında kullanılacak kredi için imzalar atıldı!

3. havalimanının ilk etabında kullanılacak 4.5 milyar Euro'luk kredi için imzalar atıldı. Kredinin yüzde 77'si kamu bankalarından sağlandı. Arazinin yanı sıra yolcu garantisinin de verildiği havalimanını hükümete yakın Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon 25 yı

Güntay Şimşek: 3. Havalimanı'nı 2 yıl nasıl bekleyeceğiz?

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla, kamu ve özel bankalarımızdan sağlanan finansman ile 3. havalimanı için kredi meselesi de çözüldü.

3. Havalimanı’nın 4.5 milyar euroluk kredi anlaşması imzalandı!

İstanbul’da yapımı süren 3. Havalimanı’nın 4.5 milyar euro’luk kredi anlaşması imzalandı. Finansman, 3’ü kamu 3’ü özel 6 bankadan sağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çılgın projeler diyorduk ya, en önemli çılgın proje şu anda bu” dedi.

3. Havalimanı'nın kredi sözleşmesi imzalandı!

İstanbul 3. Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Havalimanının ilk etabı için toplam altı bankadan 4.6 milyar euro kredi sağlandı.

3. havalimanı için kredi anlaşmaları ne zaman imzalanacak?

Önceki gün asrın projesinin açılışına şahitlik ettik. Anadolu'nun suyu denizin altından borularla KKTC'ye ulaştı. Bugün tüm 'olmaz'cılara inat 3. havalimanı için kredi anlaşmalarının imzası atılacak

3. Havalimanı kredi imzası 19 Ekim'de!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3'üncü Havalimanının ilk etap yatırımı finansmanında sona gelindiğini belirterek, "19 Ekim'de imzaları atıyoruz" dedi.

Almanya'dan 3. Havalimanı için kredi istendi!

Hükümet, 3. Havalimanı projesinin finansmanı için Alman bankalarının kapısını çaldı. Taraf gazetesinin haberine göre Almanlar, projenin finansmanı için yapılan görüşmelerde, "çevre" ile ilgili çekincelerini sıraladı.

3. Havalimanı kredi imzası 19 Ekim'de!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3'üncü Havalimanı'nın ilk etap yatırımı finansmanında sona gelindiğini belirterek, "19 Ekim'de imzaları atıyoruz" dedi.

3. havalimanına hangi bankalar kredi verecek?

Borsadaki bankaların da kredi vereceği 3. havalimanı için ekimde imzalanacak anlaşmayla, 7.5 milyar Euro'luk kredi, yerli bankalar tarafından kullandırılacak.

3 Havalimanı kredi buldu mu Haberi

3 Havalimanı kredi buldu mu

Üçüncü Havalimanı'nın sıkıntıları bitmiyor. Uzun bir süre onaylanmayan ÇED raporu, çevresel koşulları el vermemesi ve mahkeme kararlan ile Sürüncemede kalan yeni havalimanı inşaatı, Tayyip Erdoğan'ın ısrarlı tutumu nedeniyle belli bir ivme kazandı. Ancak ihaleyi -kazanan konsorsiyum şirketlerinin oluşturduğu IGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. birçok sorunla boğuşuyor. Bunların başında da 4.5 milyar avroluk kredinin hala bulunamamış olması geliyor. 3. Havalimanı ihalesini 25 yıllığına 22 milyar 152 milyon avro kira ve 10.2 milyar avro yatırım bedeli karşılığı kazanan Limak, Kolin, Kalyon, Mapa ve Cengiz İnşaat ortaklığı, "Uygulama Sözleşmesi"nin imzalandığı Kasım 2013 tarihinden bu yana sadece Rus Sberbank (Denizbank) ile 500 milyon avroluk köprü kredi anlaşması imzalayabildi. Ancak projenin tamamlanabilmesi için gerekli 4.5 milyar avroluk ana kredinin mutabakat zaptı bile ortada yok! Oysa...