23 / 07 / 2024

3. Havalimanı metrosu son durum

3. Havalimanı metrosu son durum

Gayrettepe - Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 3. Havalimanını şehir merkezine bağlayacak olan metro hattının ilk etabının 2019 yılında, ikinci etabnın ise 2021 yılında açılması planlanıyor.

3. havalimanının ilk etabı tamamlanıyor!

Türkiye’nin en önemli projeleri arasında yer alan 3. havalimanının ilk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde açılıyor. Peki metro hattı ne zaman açılacak?

Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattı ihalesi yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bugün Gayrettepe'den İstanbul Havalimanı'na gidecek raylı sistemin ihalesi yapıldı. İhale bedeli 999 milyon 769 bin 962 avro. Yani yaklaşık bir milyar avro. Bugün bağlandı. Bunun Türk lirası karşılığı 3,5 milyar lira." dedi.

Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattının proje çalışmaları başladı!

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul 3. Havalimanı'na erişimi sağlayacak, kentin trafik sorununun çözümüne katkıda bulunacak Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattının proje çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Sabiha Gökçen ve 3. Havalimanı metrolarında son durum!

Sabiha Gökçen Havalimanı ve 3. Havalimanı metro projeleri ne durumda? Sabiha Gökçen metro bağlantısı ve Üçüncü Havaalanı metrosunda son durum nedir? İşte Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden Emlakkulisi.com’a özel açıklamalar...

Vezneciler-3.Havalimanı Metrosu'nun çalışmaları başladı!

Veznecilerden 3’üncü Havalimanına kadar gidecek bir metro çalışması yaptıklarını söyleyen Başkan Topbaş, "Metronun itfaiyede ve Çarşamba'da istasyonu olacak. Hırka-i Şerif ve Çarşamba’nın yolcularını alacak bir istasyon olacak. Ayvansaray’a inecek, Edirnekapı’ya çıkacak, Eyüp’ten geçip gidecek" dedi

3. havalimanı metrosu 6 ilçeden geçecek!

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ulaşımı sağlayacak metro hattı 6 ilçeden geçecek. Metro hattında 13 istasyon yer alacak.

Vezneciler-3.Havalimanı Metrosu geliyor!

Küçükköy Kapalı Spor Salonu temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş "Vezneciler’den, Arnavutköy üzerinden de 3. havalimanına gidecek bir metroya dönüştürme çalışmamız sürmektedir" dedi

3. Havalimanı raylı sistem ihalesine 9 teklif geldi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen İstanbul 3. Havalimanı raylı sistem bağlantısı etüt ve mühendislik projelerinin hazırlanması ihalesine 9 firma teklif verdi..

Lütfi Elvan'dan 3. havalimanı açıklaması!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanı ile ilgili 'bataklık' eleştirilerine Ordu - Giresun Havalimanı örneğiyle yanıt verdi. Elvan, ''Bıraksınlar bu kafayı. Biz denizin üzerine havalimanı yapıyoruz dedi.

3. Havalimanı projesinde yer alan tarihe geçer!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi

3.havalimanı projesi tarihe geçecek!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi..

3.havalimanı metro ihalesi 16 Ocak'ta!

3. Havalimanı'na yapılacak 70 kilometrelik metro ve 3. köprüden geçerek gelecek hızlı tren; Marmaray metrobüs ve mevcut metro hattına entegre olacak..

DHMİ'den 3. havalimanı açıklaması!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, 'Dört milyarı bataklık yutacak' şeklindeki iddiaların, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu bildirildi.

3. Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanı inşaat alanını ziyaretinde, “Havacılık sektöründe üçüncü havalimanımız dünyanın merkezi olacak” dedi.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

3. havalimanı inşaatında 30 bin işçi çalışacak!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, gazetecilerle birlikte 3. havalimanının bataklık alan olduğu iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı. Bakan Elvan yaptığı açıklamada '"Şuana kadar 750'nin üzerinde sondaj yapılmıştır." dedi..

3. havalimanı yapılmazsa şu an uçan sektör yok olur!

İstanbul’un 3. havalimanı inşaatına CEO olarak transfer olan Yusuf Akçayoğlu "Böyle bir mega havalimanı havacılık endüstrisinin olmazsa olmazı. Yoksa THY'nin büyümesini engellemiş olursunuz. Bu onu takip eden özel havayollarının da yok olması demek" dedi.

3. Havalimanı metrosu son durum Haberi

3. Havalimanı metrosu son durum

Ulaşımda vatandaşlara konfor ve rahatlık getirecek projeler arasında yer alan Gayrettepe - Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 

3. Havalimanını şehir merkezine bağlayacak metro hattının ilk etabı 2019 yılında, ikinci etabı ise 2021 yılında açılacak. Yeni Havalimanı-Gayrettepe Metro hattı Eyüpsultan, Kağıthane, Küçükçekmece, Şişli, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden geçecek. 

Hangi hatlarla entegre olacak?

Gayrettepe - Yeni Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı – Hacıosman Metro Hattı ile Gayrettepe’de, Hızlı Tren ile Havalimanı’nda, Sultangazi - Arnavutköy Hattı ile Arnavutköy’de, Kirazlı - Metrokent - Kayaşehir Metro Hattı ile Kayaşehir’de, Bakırköy - Kirazlı - Olimpiyatköy Metro Hattı ile Olimpiyatköy’de, Kayaşehir - Başakşehir -Olimpiyatköy Tramvayı ile Olimpiyatköy’de, Kirazlı - Halkalı Metro Hattı ile Halkalı’da,  Marmaray  Projesi ile Halkalı’da entegre olacak.

Gayrettepe - Yeni Havalimanı Metro Hattı...