27 / 04 / 2024

3. havalimanı temel atma töreni

3. havalimanı temel atma töreni

Türkiye'nin mega projelerinden olan İstanbul 3. Havalimanı'nda hazırlıklar tamam. DHMİ Genel Müdürü Yıldırım yakında temel atılacağını belirtti.

3. Havalimanı’na Batı’dan kredi yok!

Yerli ve yabancı çok sayıda bankanın kredi vermek için kapıda beklediği ileri sürülen projeyi iki kamu bankası ile Rusların sahibi olduğu bir Türk bankası fonlayacak.

3. Havalimanı bütün dünyanın en büyük havalimanı olacak!

76,5 milyon metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek üçüncü havalimanının temeli, Başbakan Erdoğan’ın katıldığı törenle atıldı. 6 kıtanın, bütün dünyanın en büyük havalimanı, işte bugün burada yükselmeye başlıyor dedi...

3. havalimanının temeli yarın atılıyor!

Dünyanın en büyük havalimanının adı 'Mevlana' ya da 'Vecihi Hürkuş' olacak. Merakla beklenen ismi yarın temeli atacak Başbakan Erdoğan açıklayacak. Havalimanının 2018' de tamamlanması hedefleniyor...

3. Havalimanı'nın adı Mevlana mı olacak?

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanında 'mutlu başlangıç' yaklaştı. Haziran ortasında temeli atılacak üçüncü havalimanı konusunda en çok merak edilen ismin ne olacağı. Seçenekler arasında en güçlüsü 'Mevlana Havalimanı'...

Mehmet Şimşek: 3'üncü Havalimanı'nın temeli 17 Haziran'da atılacak!

3'üncü Havalimanı için geri sayım başladı. Projenin temelinin 17 Haziran'da atılacağını söyleyen Maliye Bakanı Şimşek, "Bir an önce bitmesi için seferberlik ilan edilmesi gerekiyor" dedi...

3. Havalimanı’nın yalıtımı İzocam’a emanet!

3. Havalimanı'nın çatı yalıtımı İzocam Camyünü, temel yalıtımları İzocam Foamboard ile yapılıyor, havalandırma tesisatının yalıtımında ise İzocam ürünleri kullanılıyor.

Temel Kotil: 3. Havalimanı D-8'in gözbebeği olacak!

İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı'nın D-8'in gözbebeği olacağını söyleyen THY Genel Müdürü Kotil, bu ülkelerle işbirliğinin daha da artacağını vurguladı.

3. havalimanıyla dünya tarihi değişecek!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul'a kurulacak 3. havalimanına ilişkin, "Avrupa'ya uçanlar aktarma olarak İstanbul'u kullandığında, evlerine 3 saat erken gitmiş olacak. Avrupa'nın ağırlık merkezi İstanbul olacak" dedi.

İstanbul 3. havalimanıyla Avrupa'nın ağırlık merkezi olacak!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul'a kurulacak 3. havalimanına ilişkin, "10 saatlik seyahatlerde Avrupa'ya uçanlar aktarma olarak İstanbul'u kullandığında, evlerine 3 saat erken gitmiş olacak. Avrupa'nın ağırlık merkezi İstanbul olacak" dedi.

Temel Kotil: 3. Havalimanı en dahice proje!

Küresel dünyanın finansal sorunlarının masaya yatırıldığı 6. İstanbul Finans Zirvesi dün başladı. THY Genel Müdürü Temel Kotil zirvede, "3. Havalimanı dünyadaki en dahice, akıllıcı proje" dedi.

3. Havalimanı dünya tarihini değiştirecek!

Geçen yıl temeli atılan Türkiye’nin mega projelerinden 3. Havalimanı’nın inşası hızla devam ediyor. Temel Kotil, bu projenin dünya tarihini değiştirecek nitelikte olduğunu söyledi.

Temel Kotil: 3. Havalimanı dünyanın tarihini değiştirecek!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye’nin gurur projesi 3. Havalimanı için “Dünyanın tarihini değiştirecek” dedi. Kotil, Afrika, Uzak Doğu ve Orta Asya’nın İstanbul’u kullanarak Avrupa ve ABD ile buluşacağını söyledi.

Vezneciler-3.Havalimanı Metrosu geliyor!

Küçükköy Kapalı Spor Salonu temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş "Vezneciler’den, Arnavutköy üzerinden de 3. havalimanına gidecek bir metroya dönüştürme çalışmamız sürmektedir" dedi

3. Havalimanı'nın temeli ne zaman atılacak?

Türkiye'nin mega projelerinden olan İstanbul 3. Havalimanı'nda hazırlıklar tamam. DHMİ Genel Müdürü Yıldırım yakında temel atılacağını belirtti. Yıldırım henüz tarih belirlenmediğini belirtti.

3. havalimanının kredi sözleşmesi bu ay imzalanacak!

Türkiye'nin mega projelerinden olan İstanbul 3. Havalimanı'nda hazırlıklar tamam. DHMİ Genel Müdürü Yıldırım yakında temel atılacağını belirtti.

DHMİ'den 3. havalimanı açıklaması!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, 'Dört milyarı bataklık yutacak' şeklindeki iddiaların, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu bildirildi.

3. Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanı inşaat alanını ziyaretinde, “Havacılık sektöründe üçüncü havalimanımız dünyanın merkezi olacak” dedi.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

3. havalimanı temel atma töreni Haberi

3. havalimanı temel atma töreni

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanında yer tesliminin 1 Mayıs itibarıyla resmen yapıldığını belirterek, "Havalimanının temeli de yakın zamanda atılacak" dedi. Henüz tarih belirlenmediğini belirten Yıldırım, "Bunu şirket belirleyecek. Ben, önümüzdeki hafta dedim ama son tarih henüz netleşmedi. Önemli olan yer teslimidir. Yatırım süresi çalışmaya başladı. İş planı, bizim onayımızdan geçmek kaydıyla şirketin kontrolünde ve sorumluluğunda" diye konuştu. Kredi sözleşmesiyle ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını dile getiren Yıldırım, sözleşmenin bu ay içinde imzalanacağını söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu: 


AÇILIŞ 2017'DE


"Sözleşmemizde yatırım miktarının belli bir kısmı, öz kaynaklarla karşılanmak zorunda, bir kısmı da kredilendirilecek. Kredilendirilme kısmına belli şartlarda bizim garanti vermemiz söz konusu. Bizim üstleneceğimiz kısım 5 milyar euro civarında." Havalimanının ilk etabının daha...