09 / 05 / 2024

3. havalimanının yüksekliğinde değişiklik

3. havalimanının yüksekliğinde değişiklik

İstanbul'a yapılacak 3'üncü Havalimanı'yla ilgili "kot farkıyla vurgun yapıldığı"na yönelik iddialara Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nden (DHMİ) yanıt geldi. ihale dosyası alan firmalara en başından kot farkının değişebileceğiyle ilgili bilgi verildi.

Tokat'ta yeni havalimanı inşaatının yüzde 85'i bitti!

Tokat'a inşa edilen yeni havalimanın yüzde 85'i tamamlandı. Alanda devam eden çalışmalar havadan görüntülendi. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti. İnşası sona eren kayaklarının yüksekliği 318'er metreye ulaştı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 214 metreye ulaştı!

Yapımı tamamlandığında temelden 275 metre yüksekliği ile çift eğrilikli beton kemer baraj kategorisinde Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te gövde yüksekliğinde 214 metreye ulaşıldı...

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliğinde 211 metreye ulaşıldı!

Türkiye'nin 1. dünyanın 3. en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliğinde 211 metreye ulaşıldı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği 84 metreye ulaştı!

Temeli, 18 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği yüksekliği 84 metreye ulaştı. Köprü'nün 18 Mart 2022 tarihinde hizmete açılması planlanıyor.

3. havalimanının adı İstanbul Havalimanı oldu! 

İstanbul'da inşa edilen 3. havalimanının adı İstanbul Havalimanı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan yeni havalimanının isminin "İstanbul Havalimanı" olduğunu açıkladı...

3. Havalimanı’nın adı İstanbul Airport mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün saat 16:30'da açılacak olan 3. havalimanında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Herkes tarafından merak edilen havalimanının adı henüz açıklanmadı. Ancak havalimanının girişine " İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport " yazılı tabela asıldı...

3. Havalimanı’nın kulesi havadan görüntülendi!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul 3. Havalimanı’nın ’Lale’ figüründen esinlenerek yapılan ’Hava Trafik Kontrol Kulesi havadan görüntülendi

3. Havalimanı'nın adı ne olacak?

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, 3. Havalimanının adını kesin olarak öğrendiğini söyledi. Sevilay Yılman'ın iddiasına göre, yeni havalimanının adı "Abdülhamit Han."

3. havalimanın ilk etabı 4 ay sonra açılacak!

Tamamlandığında dünyanın büyüğü olacak resmi açılışı 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan 3. havalimanının birinci etabının inşaatı bitmek üzere. 

3. havalimanının güvenlik ekibi eğitime başladı!

İstanbul'da hayata geçirilen 3. havalimanında sona gelindi. Açılış için gün sayan havalimanında çalışacak güvenlik görevlileri eğitime başladı.

İGA, 3. havalimanını açılışa yetiştirmeye çalışıyor!

Üçüncü Havalimanı yatırımının yüzde 90'ı tamamlanmış durumda. Şirket, inşaatı 29 Ekim'de yapılacak açılışa yetiştirmeye çalışıyor. İGA'nın CEO'su Kadri Samsunlu, "Havalimanımız hem yolcu hem de kargo hub'ı olacak" diye konuşuyor.

3. havalimanı yılda 200 milyon insana hizmet edecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,  3. havalimanının  inşaatı devam ediyor. Tamamlandığında yılda 200 milyon insana hizmet edecek" dedi..

3. havalimanının yüksekliğinde değişiklik Haberi

3. havalimanının yüksekliğinde değişiklik

İstanbul'a yapılacak 3'üncü Havalimanı'yla ilgili "kot farkıyla vurgun yapıldığı"na yönelik iddialara Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nden (DHMİ) yanıt geldi. DHMİ yetkilileri, sözleşmeye uygun olan düzenlemelerde kurum ve kamu zararının kesinlikle söz konusu olmadığını ifade ederek, ihale dosyası alan firmalara en başından kot farkının değişebileceğiyle ilgili bilgi verildiğini açıkladı. Yetkililer, havalimanının yapılacağı alanın 105 metre doldurularak ihaleyi alan firmaya fayda sağlandığı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. DHMİ yetkilileri, avan projede (ön proje) sözleşmeye uygun olarak yapılan düzenlemelerde kurum ve kamu zararının kesinlikle söz konusu olmadığına dikkat çekerek, kotlarda yapılacak olası değişikliklerin gerçekleşmesi halinde yüklenici firma lehine oluşacak maliyet farklarının, daha sonra belirlenecek bir yöntemle idare lehine değerlendirileceğinin proje onayı sırasında hüküm altına alındığına vurgu yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kot düşüklüğünün...