05 / 05 / 2024

3. havalimanıyla ilk hedef

3. havalimanıyla ilk hedef

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni havalimanıyla ilk hedefimiz, dünyanın en uç noktasına uçuş yapan Türk Hava Yollarımızı, dünyanın en büyük filosuna sahip uçak şirketi haline de getirmektir." dedi.

Fuat Oktay: 3. havalimanı borç yapılandırmayacak!

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA borcunun 5 milyar Euro'ya kadar olan kısmını yapılandırmak amacıyla Londra merkezli Dome Group'u yetkilendirmişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 3. havalimanının borç yapılandırma işlemini gerçekleştirmeyeceğini belirtti.

Yeni Havalimanı'nda ilk yolcu testi yapıldı!

29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk yolcu testi başarıyla yapıldı. İlk testte gerçek çalışanlardan oluşan bin kişi katıldı. 

3. havalimanı 29 Ekim'de açılamayacak iddiası yalan!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Bazı çevreler '3. Havalimanını 29 Ekim'de açamayacaklar' iddiasıyla milletimizin moralini bozma gayretindedir." açıklamasında bulundu...

3. havalimanın ilk etabı 4 ay sonra açılacak!

Tamamlandığında dünyanın büyüğü olacak resmi açılışı 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan 3. havalimanının birinci etabının inşaatı bitmek üzere. 

THY'nin 3. havalimanında ilk seferi 31 Ekim'de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk resmi uçuşun 21 Haziran’da gerçekleştirildiği İstanbul Yeni Havalimanı ilk etabı 29 Ekim’de düzenlenecek törenle hizmete açılacak. 

3. Havalimanı’na ilk inişi Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk inişi gerçekleştirdiği İstanbul Yeni Havalimanı'nda bazı açıklamalar yaptı. Erdoğan Yeni Havalimanı'nın 29 Ekim'de açılacağını söyledi.

3. havalimanının ilk etapta 90 milyon yolcu kapasitesi olacak!

İftar programında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3. havalimanı ile ilgili, "İlk etapta 90 milyon yolcu kapasiteli olacak yılda. 2023, 150 milyon, buraya çıkacağız." dedi...

3. havalimanına ilk uçak 22 Haziran'da inecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul üçüncü havalimanına 22 Haziran'da ilk kez TC-TUR uçağıyla inecek...

3. havalimanında inşaat son sürat devam ediyor!

3. havalimanı inşaatı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 3. havalimanında ana terminal binası çatısı tamamlanırken, ince işçiliği kalan çatı montajında işçiler çalışmalarını sürdürüyor. 

3. havalimanının ilk misafiri Cumhurbaşkanı'nı taşıyan uçak olacak!

İstanbul'da inşa edilen 3. havalimanında sona gelindi. 29 Ekim'de açılacak olan dev projenin ilk misafiri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçak olacak...

3. Havalimanı açılışı ve 10 bin konut yatırımı Arnavutköy’ü nasıl etkileyecek?

Emlak Konut GYO’nun bugün THY iş birliğiyle en az 10 bin konutluk proje gerçekleştireceğini açıkladığı Arnavutköy, 3. Havalimanı’nın da Ekim’de açılacak olması ve Kanal İstanbul güzergahında olmasıyla önemli lokasyonlardan biri oldu.

Türkiye 3. havalimanı ile lojistik üs olacak!

DHL Express’in CEO’su Lassen, 3. Havalimanı’yla birlikte Türkiye’nin bölgesel bir lojistik üssü olacağını öngördüklerini dile getirdi. 

3. havalimanı ile dünyada ilklerin arasına giriyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3. havalimanının ilk etabını, inşallah 29 Ekim'de hizmete alıyoruz. Yılda 90 milyon insanın taşınacağı 3.havalimanıyla dünyada ilklerin arasına giriyoruz." dedi...

3. havalimanıyla ilk hedef Haberi

3. havalimanıyla ilk hedef

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre; Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Türk Hava Yollarının (THY) yurt dışı temsilcilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Yeni havalimanıyla ilk hedefimiz, dünyanın en uç noktasına uçuş yapan Türk Hava Yollarımızı, dünyanın en büyük filosuna sahip uçak şirketi haline de getirmektir." dedi.


"20+5 uçaklık bir siparişin ön anlaşmasını imzaladık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son gerçekleştirdiği Fransa ziyaretini anımsatarak, "Airbus firmasından geniş gövdeli 20+5 uçaklık bir siparişin ön anlaşmasının imzalanmasına Sayın Macron ile birlikte şahitlik ettik. Uçak filomuzu tek bir markaya bağlı kılmadan, dengeli olarak büyütmeyi sürdüreceğiz. Bu tabii bizim biraz da rekabet anlayışımızın nereden nereye geldiğini göstermesi bakımından önem arz ediyor." dedi.

Şirketin 2018 yılı için 33 milyonu iç hatlar, 41 milyonu dış hatlar...