21 / 05 / 2024

3. körpünün ayaklarının nereye dikileceği netleşti

3. körpünün ayaklarının nereye dikileceği netleşti

İstanbul Boğazı’na inşa edilecek üçüncü köprünün zemin etüt çalışmaları bitti. Köprü ayaklarının dikileceği noktalar kesinleşti. Üçüncü köprünün temelinin 2013 yılının ilk çeyreğinde atılması planlanıyor...

Ankara-Niğde Otoyolu'nun 1. ve 3. kısımları yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1. ve 3. kısımları yarın açılacak olan Ankara-Niğde Otoyolu'nun son kısmınının 29 Ekim'de hizmete alınacağını belirtti...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ayakların montajında sona yaklaşıldı!

Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Arıoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arıoğlu, köprünün ayaklarının montajının kritik bir süreç olduğunu söyledi.

3 milyar dolarlık 3. Köprü'nün yüzde 51’i nasıl 688 milyon dolara satıldı?

3 milyar dolar civarında yatırım öngörülen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 51'inin 688 milyon dolara satılacak olması kafada soru işaretlerine neden oldu.

Çinliler 3. köprüye talip!

Çinli China Merchants Expressway, CMU, Zhejiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway firmalarından oluşan 688.5 milyon dolar sermayeli konsorsiyum 3.köprünün işletmesinden sorumlu olan IC İçtaş'ın yüzde 51'ini almayı hedeflediğini açıkladı.

Bankacılık sektörü son 3 yılın en düşük seviyesinde!

Bankacılık sektörünün karı, bu yılın 9 ayında 2018'in aynı dönemine göre yüzde 12,5 düşerek 36 milyar 152 milyon TL ile son 3 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Katılım Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının 3. kupon faizi yüzde 7,2891!

Katılım Varlık Kiralama'nın 200 milyon 100 bin TL tutarlı kira sertifikasının 3. kupon ödeme dönemine ilişkin kâr payı oranı yüzde 7,2891 olarak kesinleştirildi.

Milyonerlerde 3,6 milyar liralık altın var!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre, Türkiye'deki milyonerlerin hesaplarında bu yılın nisan ayı itibarıyla 3,6 milyar liralık altın bulunuyor...

3. köprünün şehir plancıları meslekten atılmış!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerinin imar planlarını yapan Şehir Plancısı Ahmet Özdal ile ortağı Arzu Özdal’ın 3 ay boyunca meslekten men edilmiş...

Tuba Büyüküstün Akasya Acıbadem Koru'da 3 bin dolara ev kiraladı!

Aşk yaşayan Tuba Büyüküstün ile Umut Evirgen evlerini birleştiriyor. Çift Akasya Acıbadem Koru’dan aylık 3 bin dolara 5+1 daire kiraladı.

Tarsus'ta 3 köprünün temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında ilçelerde düzenlediği açılış ve temel atma törenlerinin sonuncusunu Tarsus’ta düzenledi. Tarsus'ta 3 köprünün temeli atıldı.

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

3. Köprü inşaatının çevreye etkileri meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 3. Köprü'nün çevreye etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Kayseri Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Toyzz Shop Kıbrıs'ta 3. mağazasını açtı!

Toyzz Shop; Lefkoşa 1001 Airport Mail ve Avenue AVM mağazalarının ardından Kıbrıs'taki 3.mağazasını Girne'de açtı.

3. körpünün ayaklarının nereye dikileceği netleşti Haberi

3. körpünün ayaklarının nereye dikileceği netleşti

Tasarım aşamasında olan üçüncü köprünün ayaklarının dikileceği yerler kesinleşti. Zemin etüt çalışmaları da tamamlanan köprünün temelinin 2013 yılının ilk çeyreğinde atılması hedefleniyor.  İki ay süren analiz raporuna göre, köprüyü kurmak için belirlenen bölgenin zemini beklenenden daha sağlam çıktı. Sondaj çalışmaları sonrasında köprü ayaklarının ve istinad duvarlarının kurulacağı yerler belirlendi. Açılan kuyulara beton dökülerek kazıklar...