06 / 05 / 2024

3. löprü

3. löprü

Mimarlar Odası, bazı sivil toplum örgütleri ve çevrecilerin karşı çıkmasına karşın İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprü için ilk kazma vuruldu

Felaketin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 3 köprüde ulaşım kapatıldı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde risk devam ediyor. İlçede sele neden olan Ezine çayı üzerinde ulaşımı sağlayan 3 köprü tehlike nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

3 milyar dolarlık 3. Köprü'nün yüzde 51’i nasıl 688 milyon dolara satıldı?

3 milyar dolar civarında yatırım öngörülen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 51'inin 688 milyon dolara satılacak olması kafada soru işaretlerine neden oldu.

Tarsus'ta 3 köprünün temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında ilçelerde düzenlediği açılış ve temel atma törenlerinin sonuncusunu Tarsus’ta düzenledi. Tarsus'ta 3 köprünün temeli atıldı.

3.Köprü-3.Havalimanı-Halkalı Demiryolu Projesi'nin ÇED süreci başladı!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan 3. Köprü-3. Havalimanı-Halkalı Hızlı Tren Hattı için ÇED süreci başlıyor. 4 milyar 421 milyon lira yatırımla inşa edilen proje 2 hat olarak planlandı.

3. köprü ile Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak!

Yıllık sadece işgücü ve yakıttan 1.8 milyar dolar katkı sağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girdi. Ticareti hızlandıracak 3. Köprü ile Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine bir adım daha yaklaştı.

3. köprü ve 3. havalimanı çevreye duyarlılığıyla ön planda!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. köprü ve havalimanının çevre duyarlılığıyla ön plana çıktığını belirterek, her iki proje için dikilecek ağaç sayısının 9 milyonu bulacağını bildirdi.

Beykoz, 3. köprü ve Üsküdar-Beykoz metrosu ile ivme kazanacak!

Beykoz'da markalı konut piyasasının 2004 yılından bu yana aktif olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Esin Ağar ve Öyküm Öngiden, 3. köprü ve Üsküdar-Beykoz metrosu ile değer artışında ciddi bir ivme görüleceğini söylüyor.

3. köprü ikramiye krizine açıklama geldi!

İşçilerin "ikramiye" eyleminin ardından 3. köprüyü yapan ICA İçtaş Astaldi Adi Ortaklığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada özetle, "İsçilerin ikramiyeleri ise resmi bildirimleri müteakip ödenmektedir" denildi.

3. Köprü bağlantı yollarında son durum!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında inşa edilen 116 kilometrelik otoyol ve otoyola erişimi sağlayan bağlantı yollarının büyük bir bölümü tamamlandı. Otoyolda Akıllı Ulaşım Sistemi için çalışma başlatıldı.

3. köprüde önce karayolu sonra demiryolu açılacak!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sona hızla yaklaşılıyor. Gelecek yıl tamamlanması öngörülen 3. köprüde, otoyol ve raylı sistem eş zamanlı tamamlanacak. Önce karayolu ardından demiryolu açılacak.

3. köprüde otoyol ve raylı sistem eş zamanlı tamamlanacak!

3. Boğaz köprüsü Yavuz Sultan Selim’de sona hızla yaklaşılıyor. Gelecek yıl tamamlanması öngörülen 3. köprüde, otoyol ve raylı sistem eş zamanlı tamamlanacak. Ancak, önce karayolu sonra ardından demiryolu hizmete girecek.

3. köprüye demiryolu bağlantısı yapılacak!

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murtazaoğlu: "3. köprüye de bir demiryolu bağlantısı planlanıyor. Bu yılın sonuna kadar bir kesiminin yapım ihalesi projelendirmesi devam ediyor. Yıl sonundan önce ilanına çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

3. köprü bağlantı yollarının imar planları meclisten geçti!

3. Köprü'yü ilgilendiren Kuzey Marmara Otoyolu’nun bağlantı yollarına ait 1/5 bin ölçekli imar planları, İBB Meclisi'nden geçti.

3. löprü Haberi

3. löprü


 Garipçe-Poyrazköy arasına yapılacak köprü için ilk çalışmalar Anadolu yakasında, Poyrazköy’de başladı. 2.5 milyar dolar yani yaklaşık 4.5 milyar TL’ye mal olacağı tahmin edilen 3. köprünün 2015’te tamamlanması bekleniyor.


“İstanbul’a 3. köprü yapılacak mı, yapılmayacak mı?” denilirken, haziran ayında ihalesi gerçekleşen köprünün geçeceği güzergâh üzerinde kepçeler çalışmaya başladı, ilk kazma da geçtiğimiz hafta vuruldu.


Anadolu yakasında yapılacak sondajlarını başlatabilmek, ilk olarak Poyrazköy’de köprü güzergâhında çalışma yapabilmek için ilk olarak yollar açılıyor. Yol çalışmalarının ardından sondaj çalışmalarına başlanabileceği ve köprünün ayaklarının nereye, nasıl yerleştirileceği, istinat duvarınının nereye yapılacağının belirleneceği ifade ediliyor.


Yol çalışmaları sırasında çalışmalara katılan maden mühendisleri, zeminin çok sert olduğunu, bu nedenle yol yapım çalışmalarının uzun sürdüğünü belirterek “Zeminin sert olması iyi. Bu köprünün ayaklarının sağlam yere oturtulması anlamına gelir. Çalışmalarımız 7...