17 / 05 / 2024

3. Sukuk Eğitim Programları

3. Sukuk Eğitim Programları

3. Sukuk Eğitim Programları 8-10 Nisan tarihlerinde yapılacak. Eğitim dili Türkçe olarak belirlendi

Öğrencilere 3 bin TL ve 5 bin TL eğitim desteği verilecek! Bu paraları mutlaka alın!

Üniversite öğrencilerine 3 bin TL ve 5 bin TL eğitim desteği verilecek. Eğitim desteği bekleyen öğrenciler bu paraları mutlaka alın...

Engelli bireysel eğitim desteğine okkalı zam 3 bin 147 TL oldu!

Engellilere bireysel eğitim desteği ödemeleri arttırıldı. İşte ödemelere ilişkin tüm detaylar...

Sun Lotus Eğitim Danışmanlık Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sun Lotus Eğitim Danışmanlık Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Nilda Ferhan Yetki tarafından kuruldu.

Milli Eğitim tatili uzatıp, 3 gün daha ekleme yaptı! Çocuklar buna çok sevinecek!

Arka arkaya gelen tatil müjdeleri öğrencileri sevindirdi. Tatilin son gününde milli eğitim bakanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamayla birlikte öğrenciler sevindi. Üç gün daha tatil olacak. İşte tüm detaylar…

Bornova Belediyesi'nden Milli Eğitim Bakanlığı’na arsa tahsisi!

Bornova Belediyesi’nin Erzene Mahallesi 498, 707 ve 719 sokaklar arasında bulunan ve imar planında yol, yeşil alan ile ilkokul olarak görülen 3 bin 500 metrekarelik arsası, Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ilişkin 3 soru TBMM'de!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin maliyetine ve arazisine ilişkin Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a 3 soru sordu..

Egem Yurt İşletmeciliği ve Eğitim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Egem Yurt İşletmeciliği ve Eğitim Hizmetleri Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile 3 Kasım'da Ünal Kavrazlı tarafından kuruldu. 

Albar Group Mimarlık Mühendislik Danışmanlık Eğitim İnşaat Turizm Gıda Kozmetik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi kuruldu!

Albar Group Mimarlık Mühendislik Danışmanlık Eğitim İnşaat Turizm Gıda Kozmetik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ahmed Mohammed Albar ve A. Abduşşah M Albar ortaklığında 50 bin TL sermaye ile 3 Kasım'da kuruldu. 

Bursa'ya 3 yeni eğitim yuvası!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hayırsever işadamları Muhammed Etkeser ve Celal Demir’in destekleriyle Harmancık ilçesine ilkokul, imam hatip ortaokulu ve halk eğitim merkezi kazandırılıyor.

Nuh Çimento'dan 17 milyonluk eğitim kampüsü!

Nuh Çimento Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından İzmit eski cezaevinin yıkıldığı alanda 64 derslikli 3 okul ve bir spor salonundan oluşan eğitim kampüsü hayata geçiriliyor.

Bahçeşehir ve Uğur Eğitim 3 yılda 50 okul açacak!

Eğitim sektöründe faaliyet gösteren Bahçeşehir ve Uğur Eğitim Kurumları'nın sahibi Enver Yücel, 50 okul için önümüzdeki üç yılda 500 milyon TL yatırım yapacak­larını belirtti. Firma, ABD ve Kanada’da yatırımlarını sürdürecek.

Samsun Tekkeköy'de 3 yılda eğitim yatırımları arttı!

Samsun Tekkeköy Belediyesi, 3 yıl içerisinde eğitimde dev yatırımlara imza attı.Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemize yapılacak her türlü eğitim yatırımında taşın altına elimizi koyarak, üstümüze düşen görevleri en iyi şekilde yerine getiriyoruz’" dedi.

Malatya'da 100 odalı konuk evi ve özel eğitim okulu yapılacak!

Milletvekili Nurettin Yaşar, Malatya'da en az 100 odalı, 3 yıldızlı otel konforunda hasta yakınlarının ve ihtiyaç sahiplerinin kalacağı yeni konuk evi ve özel eğitim okulu yapacaklarının müjdesini verdi.

3. Sukuk Eğitim Programları Haberi

3. Sukuk Eğitim Programları


3. Sukuk Eğitim Programları 8-10 Nisan tarihlerinde yapılacak. Eğitim dili Türkçe olarak belirlendi. 


Program sonunda katılımcılar için hedeflenen kazanımlar

İslami ve konvansiyonel finansal sistemler arasındaki benzerlik ve farklılıkları mukayese edebilmek.

SUKUK piyasası içinde Sharia’nın dayandığı temel esas ve kuralları tanımlayabilmek.

Global piyasalardaki farklı İslami araçlar için Sharia’nın farklı kanaat ve iddialarının gerekçelerini açıklayabilmek.


Konvansiyonel borç sermaye piyasası ürünleri için Sharia’nın temel hükümlerinin tanımlanması ve bunlara Sharia uyumlu alternatifler sunabilmek.


Sukuk eğitim programının içeriği

Programımızda SUKUK piyasası hakkında temel kavram ve prensipler tanıtılacaktır. Programda İslami finans literatüründe kullanılan kelime ve terminoloji açıklanarak, İslami ticaret kurallarının bankacılık ve SUKUK uygulamalarını nasıl etkilediği anlatılacaktır. Kursumuzun temel amacı katılımcılara çeşitli İslami araçların nasıl temel SUKUK yapılandırılmalarında kullanıldığını ve hangi riskleri barındırdığını mukayeseli olarak vermektir. Aynı zamanda konvansiyonel pazardaki farklı borç...