06 / 05 / 2024

3. Uluslararası Havalimanı

3. Uluslararası Havalimanı

Profesör Doktor Ahmet Vefik Alp Başbakan Recep Tayyip Edoğan ile Fransa eski Cumhurbaşkanı François Mitterannd'ı karşılaştırdı. Alp, "Başbakan’a destek çıkmak istiyorum." dedi...

Suudi Arabistan'daki King Khalid Uluslararası Havalimanı'nın yapımı IC İçtaş İnşaat'a emanet!

Suudi Arabistan King Khalid Uluslararası Havalimanı’nın mühendislik ve yapım ihalesini kazanan şirket IC İçtaş İnşaat oldu. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Tripoli Uluslararası Havalimanı projesinin inşaatında son durum ne?

Türk müteahhitlik tarihindeki en önemli projelerden biri Libya’da başkent Tripoli’de yapılacak havalimanıydı. Peki projede neler oldu? Tripoli Uluslararası Havalimanı projesinin inşaatında son durum ne?

TAV, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'nın yeni yolcu salonunu işletecek! 

TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye Metropolitan Washington Airports Authority tarafından, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı yeni Yolcu Salonu işletme hakkı imtiyazı verildi...

Taşkent Uluslararası Havalimanı’na ‘Gümüş Madalya’ ödülü!

GMW Mimarlık tarafından tasarlanan Taşkent Uluslararası Havalimanı Amerika menşeli mimarlık ödülü International Design Awards 2019’da ‘’Mimari Tasarım’’ kategorisinde “Gümüş Madalya” ödülünü kazandı.

Taşkent Uluslararası Havalimanı'na Honorable Mention ödülü!

GMW Mimarlık tasarımı Taşkent Uluslararası Havalimanı, Amerika menşeli mimarlık ödülü Architecture MasterPrize 2019’da “Ulaşım Projeleri” kategorisinde “Honorable Mention” ödülüne sahip oldu.

Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı uçuşa hazır!

Çin’in en büyük havalimanı olan Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı’nda ilk ticari uçuş bugün gerçekleştirilecek. 97 futbol sahası büyüklüğündeki havalimanı için 11.5 milyar dolar harcama yapıldı...

Saratov Yuri Gagarin Uluslararası Havalimanı 27 Ağustos'ta açılacak!

Türk inşaat şirketi ESTA Construction’ın inşa ettiği Saratov Yuri Gagarin Uluslararası Havalimanı’nın 27 Ağustos tarihinde açılacak.

Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı tamamlanamıyor! 

Almanya Tegel Havalimanı yerine yapılması planlanan Berlin-Brandenburg Uluslararası Havalimanı hala inşaat halinde. Üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen havalimanında çalışmalar bitmiyor. 

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Camisi'nin temeli atıldı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Camisi'nin temel atma töreninde, 'Böylesine güzel cami Sabiha Gökçen Havalimanı için gerekliydi' diye konuştu. 

Taşkent Uluslararası Havalimanı'nı, GMW Mimarlık tasarladı!

GMW MIMARLIK; Taşkent Uluslararası Havalimanı projesinin mimarlık, mühendislik ve danışmanlık hizmetlerini yürütme görevini üstlendi.

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı açıldı!

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bir törenle açıldı.

Nevin Akçelik, 3. havalimanının yakınında otel açacak!

Nevin Akçelik, İstanbul 3'ncü havalimanı yakınlarındaki arazisinde bir şehir oteli açacakmış...

Sani Şener 3. havalimanı ihalesinden neden çekildiğini açıkladı!

TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener, İstanbul'da yapımı devam eden 3'üncü havalimanına ilişkin de soruları yanıtladı...

3. Uluslararası Havalimanı Haberi

3. Uluslararası Havalimanı

Başbakanımız İstanbul ana planında bulunmayan, kimi kesimlere göre bazıları şehircilik ilkeleriyle bağdaşmayan, bazıları da bilim ve sanatla uyuşmayan birçok büyük projeyi İstanbul için öngörmektedir. Boğaziçi’ nin kuzeyine 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu, Trakya tarafında ihalersi rekor bedelle sonuçlanan 150 milyon yolcu kapasiteli 3. Uluslararası Havalimanı, Boğaziçi’ni yedekleyecek Kanal İstanbul, Çamlıca Tepesine 30.000 kişilik Cami Külliyesi, Harem-Haydarpaşa sahiline Olimpiyat Stadyum, Taksim Gezi Parkı’nda Topçu Kışlası’nın AVM ve ‘rezidans’ olarak yeniden inşa edilmesi bunlardan bazılarıdır.

Başbakan’ımızın sermimarlığı üstlenerek özellikle İstanbul için getirdiği bu projeler bazılarının tepkisini çekmiş, ‘bu diktatörlüktür, Sn Başbakan kendi işleri ile uğraşsın, terörü bitirsin, bu işleri uzmanlara bıraksın, bu gibi projelerde halkın görüşü de alınsın, geniş konsensüs sağlansın’ şeklinde çığlıklar etrafı sarmışsa da Başbakan bunlara prim vermemiş, yoluna...