28 / 07 / 2024

3 üniversitenin kurulması

3 üniversitenin kurulması

Bandırma 17 Eylül, İskenderun Teknik ve Alanya Alaaddin Keykubat üniversitelerinin kurulmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi.

Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esaslar belirlendi!

Türkiye Çevre Ajansı tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3 Üncü Maddesi'nin (J) Bendi Kapsamında Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Olarak Yapılacak Mal ve Hizmet Alımlarına Daire Usul ve Esaslar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi'nin sözleşmesi imzalandı!

DİKA teknik desteği ve Mardin 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğince 13,3 milyon lira bütçeli Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi için sözleşme imzalandı.

Suriye'de Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı 3 fakülte kurulacak!

Suriye'de Gaziantep Üniversitesine bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (El-Bab), İslami İlimler Fakültesi (Azez) ve Eğitim Fakültesi (Afrin) olmak üzere 3 ayrı fakülte kurulmasına karar verildi.

Tarsus Gıda İhtisas OSB'nin kurulması bekleniyor!

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaklaşık 15 bin kişiye iş istihdamı sağlayacak Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için aradan geçen 3 yıla rağmen sözlerin tutulmadığı belirlendi.

Antalya 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi!

Kaş-Demre arasına kurulması planlanan Antalya’nın 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi. Bölgede arsa tahsisi yapılan Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin havalimanının yatırımları hızlandıracağını açıkladı. 

Akkuyu NGS'de 3 yeni beton tesisi kurulacak!

Akkuyu NGS'de mobilizasyon ve iş kalemleri için gerekli olacak beton malzemesinin karşılanması için 3 yeni beton tesisinin kurulması planlanıyor.

Sultangazi'de 3 üniversitenin inşaatı başladı!

İstanbul'da Sultangazi Belediyesi eğitime yönelik yatırımlarını yeni üniversitelere yapıyor. Sultangazi Belediyesi tarafından yapımına başlanan Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatı hızla yükseliyor.

Uzungöl teleferik projesinin çalışmaları 3 ay sonra başlayacak!

Uzungöl Teleferik İnşaat ortağı olan Trabzonlu iş adamı Şükrü Fettahoğlu, basın toplantısı düzenledi. zungöl'de, Haroskomları mevkisi ile Sarıkaya Yaylası arasındaki 3 bin 540 metrelik hat üzerinde teleferik kurulması için hazırlanan proje, ilgili bakanlıklarca onaylandı.

Akkuyu Nükleer Santrali'ne 3 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Rusya’nın Mersin’de 20 milyar dolar yatırımla gerçekleştireceği Akkuyu’da bugüne kadar 3 milyar dolar yatırım yapıldı. Dört reaktörün kurulması ile planlanan santralden, 4800 megavat düzeyinde elektrik enerjisi elde edilmesi bekleniyor.

Fenerbahçe Üniversitesi'nin önergesi eğitim tasarısından çıkarıldı!

TBMM'de eğitim alanını düzenleyen tasarı komisyonda kabul edildi. Toplam 85 maddeden oluşan tasarıda Fenerbahçe Üniversitesi de olmak üzere 10 yeni üniversitenin kurulmasına dair hükümler önergeyle tasarıdan çıkarıldı.

İstanbul'daki kayıp Ada Vordonisi için çalışmalar başlıyor!

İstanbul’un kayıp adası olarak bilinen Vordonisi’nin gün yüzüne çıkartılması için Maltepe Belediyesi ve 3 üniversitenin ortak çalışma yürüttüğü bildirildi.

Kurbağalıdere için Araştırma Komisyonu kurulması önerildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kadıköy’deki Kurbağalıdere’nin 3 yıldır süren ıslah çalışmalarına karşın çevre ve canlı sağlığına verdiği olumsuz etkilerin incelenmesi amacıyla Araştırma Komisyonu kurulmasını önerdi.

Beylikdüzü için 3 Köy 3 Meydan projesi başlıyor!

Beylikdüzü'ne kazandırılacak 3 Köy 3 Meydan projesini akademisyenler ve üç üniversitenin öğrencileri tasarlıyor. Başkan Ekrem İmamoğlu, genç yeteneklere teslim ettikleri proje için “3 üniversite ile kurduğumuz bu işbirliği çok anlamlı.” dedi.

3 üniversitenin kurulması Haberi

3 üniversitenin kurulması

AK Parti Ankara milletvekili Emrullah İşler başkanlığında toplanan komisyonda, iktidar ve muhalefetin 3 üniversite kurulmasına ilişkin benzer mahiyetteki kanun teklifleri, 2743 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi esas alınarak birleştirildi.


Komisyonda konuşan İşler, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Çanakkale demek 'kardeşlik' demektir, Çanakkale demek 'şehitlik' demektir. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.


Teklifin görüşmeleri sırasında ayrıca komisyon üyesi milletvekilleri de Çanakkale Zaferi'nin 100.  yıldönümü olduğunu belirterek, şehitlere rahmet diledi.


Bandırma 17 Eylül Üniversitesi


Teklife göre, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Denizcilik Fakültesi ile  Sağlık Bilimleri Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Ziraat Fakültesi; Bandırma Meslek Yüksekokulu, Gönen Meslek Yüksekokulu, Erdek Meslek Yüksekokulu, Manyas Meslek...