05 / 05 / 2024

38 katlı gökdelene engel

38 katlı gökdelene engel

İzmir'in son yıllarda gökdelenlerin yükseldiği Bayraklı İlçesi'nde, içerisinde eski civata fabrikası bulunan ve çocuklara yönelik sanat merkezi açan işadamı Mehmet Refik Soyer, ailesinin buraya 38 katlı gökdelen yapmasını engelledi...

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Balıkesir'de 7 katlı 'gökdelen otel' için itiraz: Çok katlı imarlaşmanın yolu açılır! 

Balıkesir Burhaniye'de yapılması planlanan 7 katlı otel inşaatına tepkiler peş peşe geliyor. Burhaniye Çevre Platformu, açılan iptal davasının ikinci keşif çalışmasına katıldı ve önemli açıklamalar yapıldı. 

Esenyurt'taki 37 katlı gökdelen için kaçak iddiası!

İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Esenyurt'ta 37 katlı gökdelenin 17 katının kaçak olarak inşa edilmesi nedeniyle harekete geçti. Yapılan çalışmalarda Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt hakkında soruşturma izni verildi.

Abu Dabi'deki 144 katlı gökdelen yıkıldı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'deki 144 katlı Mina Plaza gökdelen 18 bin sondaj deliğine yerleştirilen patlayıcıların aktif hale getirilmesiyle 10 saniyede yıkıldı.

Bahçelievler'deki 42 yıllık binada yıkım başladı!

Bahçelievler'de boşaltılan diğer hasarlı binalarda da yıkım çalışmalarına başlandı. 42 yıllık 7 katlı Gündoğdu Apartmanı ekipler tarafından yıkılıyor.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul'u çizgi film yapmak kolay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanal İstanbul'u çizgi film yapmak kolay. Kanal'ın etrafına çizgi filmde 60 katlı gökdelen dikmek de kolay" dedi...

Enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon kasım ayında yüzde 0,38 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 10,56 oldu.

En çok gökdelene sahip 30 şehir!

En çok gökdelene sahip 30 şehir belli oldu. İşte dünyanın en çok gökdelenine sahip şehirleri...

Ordu Büyükşehir Belediyesi, o binalar için harekete geçti!

Karadeniz  kıyısında, yeşille mavinin buluştuğu noktada yer alan Ordu'da, 3 blok halinde yükselen, 17'şer katlı gökdelen inşaatları için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Orta Asya’nın en yüksek gökdelenini Türk şirketi yapacak!

Türk Özgüven şirketi Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te 215 metre yüksekliğinde 50 katlı gökdelen inşa edecek...

Gölbaşı’ndaki 4 katlı kaçak bina yıkıldı!

Gölbaşı’nda bulunan kaçak olduğu tespit edilen 4 katlı bina belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Site sakinleri yönetimin faturasını ödemek zorunda mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu 38. maddesine göre, eski yönetim döneminde doğan borç sitenin borcudur. Site sakinleri de bu borcu ödemek zorunda.

Güngören'deki riskli 5 katlı bina boşaltıldı!

Güngören'de Merkez Mahallesi'nde bulunan 5 katlı bir bina temel güçlendirme çalışmaları sırasında yıkılma riskiyle karşılaştı. Yıkım tehlikesi olan bina mühürlenip tahliye edildi.

38 katlı gökdelene engel Haberi

38 katlı gökdelene engel

İzmir'in son yıllarda gökdelenlerin yükseldiği Bayraklı İlçesi'nde, içerisinde eski civata fabrikası bulunan ve değeri 40-50 milyon TL olan arsaya 8 yıl önce çocuklara yönelik sanat merkezi açan işadamı Mehmet Refik Soyer, ailesinin diğer fertlerinin buraya 38 katlı gökdelen yapmasını engelledi. Çok katlı yapı istemeyen Soyer'in gökdelene izin verilen plana itirazını, Bayraklı Belediye Meclisi kabul etti. Soyer, kentin güneş ışığına ve rüzgara ihtiyacı olduğunu söyledi.


İzmir'de Yeni Kent Merkezi'nin çok yakınında yer alan, milyonlarca lira değerindeki, aile fertlerinin hissesi bulunan 10 dönümlük arazi içinde yeralan eski cıvata fabrikasını 8 yıl önce çocuklara sanat eğitimi verilen Soyer Kültür ve Sanat Fabrikası'na dönüştüren Mehmet Refik Soyer,  İzmir  kamuoyundan alkış topladı. Arsayı, kat karşılığı müteahhite vermek yerine çocukların eğitimi için kullandı. Soyer, işe başlarken...