06 / 05 / 2024

3d boyutlu ev inşaatı

3d boyutlu ev inşaatı

Çinli inşaat şirketi ZhuoDa, 3D yazıcı teknolojisi ile 3 saat içerisinde iki katlı bir villa yaptı. Villa, LEGO parçaları gibi birbirine monte edilen 3D baskılı 6 temel modül üzerine inşa edildi.

75 bin TL'ye 24 saatte ev sahibi olabilirsiniz! 

3D yazıcı ile ev yapma projeleri artmaya devam ediyor. Peki maliyet, zaman ve kalite açısından bu tercihi yapmak doğru mu? İşte detaylar...

İstanbul'da 3 boyutlu yazıcı ile ev inşa edildi!

Türkiye'nin ilk 3 boyutlu yazıcı ile üretildi. İstanbul'da inşa edilen bu ev, Türkiye'nin ilk yaşam projesinin de başlangıcı oldu.

3 boyutlu yazıcıyla basılan ilk ev kullanıma sunuldu!

3 boyutlu yazıcı aracılığıyla Avrupa’daki ilk ‘Taş Devri’ konutu Hollanda Eindhoven'da kullanılıyor. 94 metrekare büyüklüğe sahip olan konut için ödenecek kira bedeli aylık 800 Euro olarak belirlendi.

Avrupa'nın ilk yaşanabilir 3 boyutlu baskı evi kiracılarına teslim edildi!

Hollanda Eindhoven'da tamamen 3 boyutlu yazıcıyla yapılan ev kiracılarına teslim edildi...

Avrupa'da bir ilk: 3D baskılı ilk ev kiralandı!

Hollanda'da yaşayan bir çift, Avrupa'nın ilk tamamen 3D baskılı evini kiraladı.

Tapuda üç boyutlu uygulama geliyor!

Ev satış işlemlerinde yeni dönem başlıyor. Yeni uygulama olan “üç boyutlu kadastro" ile dublörlü tapu sahteciliğinin önüne geçilecek ve satış işlemlerinde bu tür dolandırma yöntemleri kullanılmayacak. 

Dünya'nın en büyük 3D baskılı evi tamamlandı!

SQ4D isimli şirket, 3D baskıyla oldukça büyük bir ev inşa etti. 3D baskı yoluyla yapılan ev 175 metre kare. Maliyeti ise, 6 bin dolar...

3D yazıcıdan ev de çıkacak!

Dijital teknolojiler gayrimenkul sektörünü de dönüştürmeye başladı. Hollanda’da 3D yazıcılarla yapılan evlerde yaşam başladı. Yapay zeka ve sanal gerçeklik teknolojileri emlakçilik faaliyetlerinde adeta bir devrim yarattı...

Nef'in hedefi 3D yazıcıyla ev yapmak!

Nef'in gayrimenkulde yeni hedefi  3D yazıcı ile ev yapmak. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, "Hedefimiz bu yılın üçüncü çeyreğinde 3D yazıcı ile ev yapmaya başlamak" dedi.

Hollanda'da 3 boyutlu baskı evleri yapılıyor!

Hollanda'nın Eindhoven kentinde dünyanın ilk 3 boyutlu (3D) yazıcıdan çıkma, beton ve aynı zamanda yaşanabilir evleri inşa ediliyor. 

NEF 3D yazıcıyla ev üretimine başlıyor!

NEF İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, konut inşasında iki ay sonra 3D yazıcıyla ev üretimine başlayacaklarını söyledi.

Nef 3D yazıcı ile ev yapacak!

Konut yapımında metodu değiştiren Nef, yeni atılımlara hazırlanıyor. Şirket bu yıl 3D yazıcı ile ev yapacak....

3D yazıcıyla 10 bin dolar maliyetli ev üretildi!

ICON isimli firma 1 milyarı aşkın insanın ev ihtiyacına çözüm geliştirmek adına çalışmalarını sürdürüyordu. Firma, 3D printer teknolojisini kullandı ve 10 bin dolar maliyetle 1 gün içerisinde 55 metrekare ev yapmayı başardı.

3d boyutlu ev inşaatı Haberi

3d boyutlu ev inşaatı

Çinli inşaat şirketi ZhuoDa, 3D yazıcı teknolojisi ile 3 saat içerisinde iki katlı bir villa yaptı. LEGO parçaları gibi birbirine monte edilen 3D baskılı 6 temel modül üzerine inşa edilen villa, 9 şiddetindeki' bir depreme de dayanıklı. ZhuoDa Group'un Başkan Yardımcısı Tan BuYong, en az 150 yıl dayanma garantisi verdikleri villanın inşaatında, endüstriyel ve tarımsal atıklardan elde ettikleri, yanmaz ve su geçirmez malzemelerin kullanıldığını söyledi. Villanın metrekare maliyeti 480 dolar olarak...