06 / 05 / 2024

3D Çin

3D Çin

ABD'den Çin'e kadar dünyanın değişik yerlerinden arazi bulma sıkıntısı çeken yatırımcılar mimarlarla kafa kafaya verip ilginç projeler geliştirdi

İnşaat sektöründe dev binanın yapımı 140 saat sürdü!

Avrupa'nın en büyük 3D baskı inşaat tekniği ile yapılmış olan tek binası The Wave House Veri Merkezi, sadece 140 saatte tamamlandığı kaydedildi. 

Peugeot 208 ve SUV 2008'in kabini yeni vites tasarımına kavuşacak! İşte dikkat çeken detaylar

Fransız otomobil devi Peugeot ilgi gören modelleri 208 ve SUV modeli 2008'in iç tasarımında yenilikçi bir çizgiyle değişime gidiyor.  Peugeot 3D i-Cockpit ortamına uyum sağlayan yeni vites tasarımında hangi düğme ne işe yarıyor açıklandı.

3D Beton Yazıcı Teknolojisi ile konut devri başladı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında 3D teknolojisi ile inşa edilen konutları kaleme aldı.

Türkiye’nin ilk 3D binasının inşaatı başladı!

İBB iştirak şirketi İSTON, Türkiye'nin ilk 3D binasının inşaatına başladı. Binanın inşaatı tamamen yerli malzemelerle yapılacak. 

İBB'nin 3 boyutlu yazıcıyla inşa ettiği evlere yoğun ilgi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İSTON, 3D yazıcı kullanarak üç oda bir salondan meydana gelen konut inşa etti.

Gayrimenkul satışında '3D Etkileşimli Online Satış Sistemi' dönemi!

Yeni normal hayatla birlikte teknoloji, yaşamımızın her alanına hız kesmeden etki etmeyi sürdürüyor. Sektörler dijitalleşmeye daha da önem vermeye başlamışken şimdilerde inşaat şirketleri; Türk gayrimenkul piyasasının sıklıkla kullanacağı, 3D Etkileşimli Online Satış Sistemi ile tanışıyor.

Dünya'nın en büyük 3D baskılı evi tamamlandı!

SQ4D isimli şirket, 3D baskıyla oldukça büyük bir ev inşa etti. 3D baskı yoluyla yapılan ev 175 metre kare. Maliyeti ise, 6 bin dolar...

Nef'in hedefi 3D yazıcıyla ev yapmak!

Nef'in gayrimenkulde yeni hedefi  3D yazıcı ile ev yapmak. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, "Hedefimiz bu yılın üçüncü çeyreğinde 3D yazıcı ile ev yapmaya başlamak" dedi.

NEF 3D yazıcıyla ev üretimine başlıyor!

NEF İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, konut inşasında iki ay sonra 3D yazıcıyla ev üretimine başlayacaklarını söyledi.

3 boyutlu yazıcılar inşaat sektörüne giriyor!

3D yazıcı üretim firması Contour Crafting’in yüzde 30’unu satın aldığını duyuran Doka Kalıp, ilk seri üretimine hazırlandığı robotik 3 boyutlu yazıcılar sayesinde yapıların hızlı bir şekilde tamamlayabileceğini açıkladı.

İsviçre'de robot ve 3D yazıcı kullanarak ev yapıyorlar!

Gelişen teknoloji sayesinde 3D yazıcılar hayatımızı kolaylaştırmaya başladılar. ETC Zürich Üniversitesi'ndeki araştırmacılar robotlar ve 3D yazıcılarla ev inşa etmeye başladılar.

3-D yazıcı ile 14 saatte bina inşa edildi!

Robot, inşaat sektöründe çığır açacak 3D yazıcı ile 14 saatte bina inşa edilebiliyor. Bu teknoloji, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından geliştirildi.

3D yazıcıyla 10 bin dolara ev yapıldı!

Dünyanın inşaat alanlarında kullanmak üzere üretilen ilk mobil 3D (3 boyutlu) yazıcısıyla ev inşa edildi. 24 saat içinde 10 bin dolara 37 metrekarelik ev yapıldı.

3D Çin Haberi

3D Çin

Mimarlar yer kaygısından dolayı Paris'te 5 bloklu projeyi dikey hale getirdi, Hong Kong'da ise mezarlığı suyun üstüne taşıdılar


3D - ÇİN

Üç boyutlu moda merkezi

Bugüne kadar sadece filmler ya da tasarımlarda görmeye alıştığımız üç boyut teknolojisi artık inşaat sektörüne de yansıdı. Kubik bir formla hayata geçirilen bu proje de üç boyutlu olarak tasarlanan nadir projelerden biri. Çin'in Nancing eyaletinde yapılması hedeflenen, şu anda tasarım aşamasında bulunan proje bir moda merkezi olarak tasarlandı. Ülkedeki lüks markaların merkez ofislerinin taşınması hedeflenen Üç Boyut projesi, aynı zamanda defilelere ve Çin'deki moda aktivitelerine de ev sahipliği yapacak bir proje olacak. Toplam 25 bin metrekarelik merkez ofisine sahip olacak projede 3 bin metrekarelik bir defile alanı planlanıyor. Proje birbirini tamamlayan üç boyutlu iki küp tasarımdan meydana...