02 / 05 / 2024

3.havalimanı akaryakıt tesisi

3.havalimanı akaryakıt tesisi

CMLKK Havaalanları İnşaatı Adi Ortaklığı (Cengiz - Mapa - Limak - Kolin - Kalyon Konsorsiyumu) tarafından, İstanbul Arnavutköy'e yapılacak olan 3.havalimanı projesi alanında geçici akaryakıt depolama tesisi kurulacak.

Akaryakıt fiyatlarına 3 liraya yakın indirim geldi! İşte son dakika benzin, motorin, LPG fiyatları 7 Ekim 2023!

Sürücülerin yakından takip ettiği akaryakıt fiyatlarına 3 liraya yakın indirim geldi... İşte son dakika benzin, motorin, LPG fiyatları 7 Ekim 2023...

Banka komisyonlarındaki yüzde 3'lük akaryakıt fiyat artışı tepkilere neden oldu!

Art arda gelen akaryakıt zamlarının vatandaşı zorladığı yetmiyormuş gibi şimdi de bankalar akaryakıt komisyon oranını yüzde 3'e yükseltti. 1000 TL'lik yakıt alımında 30 TL banka komisyonu kesiliyor. Bu durum artık vatandaşların da tepkisine neden oldu. İşte konuyla ilgili detaylar...

Pendik Belediyesi İstanbul'da 3 taksitle akaryakıt istasyonu satacak!

İstanbul İli Pendik Belediye Başkanlığı, Pendik'te yer alan akaryakıt ve servis istasyonunu satışa çıkardı.

Brent petrol son 3 haftanın dibini gördü! Akaryakıt indiriminin önünü dolar mı kesiyor? Beklenti yükseldi son dakika

Brent petrol varil fiyatı son 3 haftanın en düşük seviyesine düştü. Brnet petrol dün 100 doların altına geriledi bugün ise 96 dolar seviyesinde güne başladı. Peki akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi? Benzin, motorin ve LPG'ye indirim olacak mı?

Rekabet Kurulu 3 akaryakıt şirketine soruşturma açtı! Pazardaki uygulamaları şikayet konusu oldu

Rekabet Kurulu, akaryakıt pazarındaki uygulamalarının şikayete konu olması nedeniyle 3 akaryakıt şirketine soruşturma başlattı.

Kırıkkale Bahşili'de 14.2 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt tesisi ve arsa!

Kırıkkale İcra Dairesi, Kırıkkale Bahşili'de yer alan  akaryakıt dolum tesisi ve arsayı 14 milyon 202 bin 465 TL bedelle satışa çıkardı.

Kırıkkale Merkez'de 8.9 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt tesisi!

T.C. Kırıkkale İcra Dairesi, Kırıkkale ili, Merkez ilçesi, Hacılar Mahallesi, 137 ada 14 parselde yer alan akaryakıt tesisini 8 milyon 936 bin 850 TL'ye satıyor...

Büyükçekmece'de 21.7 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt tesisi!

​​​​​​​T.C. Büyükçekmece 1. İcra Dairesi, İstanbul ili, Büyükçekmece ilçesi, Mimarsinan Mahallesi, 3306 parselde yer alan akaryakıt tesisini 21 milyon 730 bin TL'ye satıyor...

Çanakkale Eceabat'ta 10 yıllığına kiralık akaryakıt tesisi!

Eceabat Belediye Başkanlığı, Çanakkale Eceabat'ta yer alan akaryakıt tesisini 10 yıllığına kiraya verecek.

Bodrum'da 3.3 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Muğla İli, Bodrum İlçesi, Kızılağaç Mahallesi'nde yer alan akaryakıt istasyonu vasıflı gayrimenkul 3 milyon 361 bin 856 TL bedel ile icradadan satışa çıkarıldı. 

Türkiye 3. havalimanı ile lojistik üs olacak!

DHL Express’in CEO’su Lassen, 3. Havalimanı’yla birlikte Türkiye’nin bölgesel bir lojistik üssü olacağını öngördüklerini dile getirdi. 

3. havalimanı ile Türkiye tarihe geçecek!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk fazının yüzde 85'i tamamlandı. Dev havalimanı ile Türkiye'nin adı tarihlere altın harflerle yazılacak...

Kocaeli Kartepe'de 3.9 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Kocaeli İli Kartepe İlçesi Çiftlik Mahallesi'nde yer alan akaryakıt ve LPG istasyonu vasfındaki gayrimenkul 3 milyon 934 bin 984 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

3.havalimanı akaryakıt tesisi Haberi

3.havalimanı akaryakıt tesisi


CMLKK Havaalanları İnşaatı Adi Ortaklığı (Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon Konsorsiyumu) tarafından, İstanbul  Arnavutköy'e yapılacak olan 3.havalimanı projesi alanında geçici akaryakıt depolama tesisi kurulacak.


Mayıs 2013'te ÇED olumlu raporu verilen 3. havalimanı projesinin  alt yapı çalışmaları süresince geçici olarak Akaryakıt Depolama Tesisi’nin kurulması ve proje altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra da bu tesisin kaldırılması planlanıyor.


Proje kapsamında yapılması planlanan akaryakıt depolarından sadece 3.havalimanı proje sahası içerisinde çalışacak iş makinalarının ve araçların yakıt ihtiyacı karşılanacak. Proje kapsamında akaryakıt tanklarının kurulum yerinde hafriyat çalışması olmayacak, zemin düzeltilerek herhangi bir dökülmeye karşın tedbir için bir tank hacminin %110 kapasiteli sızdırmaz bir betonarme havuz içine tanklar getirilip montaj ve bağlantıları yapılacak.


Tesiste toplam 1050 metreküp kapasiteli 3 adet akaryakıt tankı kurulacak. Her bir tankın çapı 7,5 metre, yüksekliği 8 metre ve...