02 / 05 / 2024

3.havalimanı altyapı çalışmaları

3.havalimanı altyapı çalışmaları

CMLKK Havaalanları İnşaatı Adi Ortaklığı (Cengiz - Mapa - Limak - Kolin - Kalyon Konsorsiyumu) tarafından, İstanbul Arnavutköy'e yapılacak olan 3.havalimanı projesi alanında geçici akaryakıt depolama tesisi kurulacak.

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaların iş programına göre 2026 yılında tamamlanacağını fakat hedeflerinin bu tarihi 2025 yılına çekmek olduğunu dile getirdi.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yapımı devam eden  Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95 ilerleme kaydedildi. 

Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı!

Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı açıklamada Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmının tamamlandığını söyledi.

Ayder Yaylası otopark ve altyapı çalışmaları nedeniyle araç trafiğine kapatıldı!

Rize'deki Ayder Yaylası, otopark ve altyapı çalışmaları sebebiyle belirli sürelerle araçların giriş çıkışına kapatıldı.

Mersin OSB'de 3'üncü etap çalışmaları başladı!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin 3. etabının yapımı için çalışmalar yapılıyor. Proje kapsamında 3'ün Organize Sanayi Bölgesi Ham Yol İnşaatı'nın temeli atıldı.

3. Havalimanı’nın adı İstanbul Airport mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün saat 16:30'da açılacak olan 3. havalimanında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Herkes tarafından merak edilen havalimanının adı henüz açıklanmadı. Ancak havalimanının girişine " İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport " yazılı tabela asıldı...

İstanbul Yeni Havalimanı'nda çalışmalar 7/24 sürüyor!

Türkiye'nin gurur projesi İstanbul Yeni Havalimanı'nda çalışmalar 7/24 esasına göre tam kapasite devam ediyor...

Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'nda çalışmalar başladı!

Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'nın ihalesi 16 Ocak'ta yapılmıştı. Çalışmalar başladığı projenin 2020 yılın9ın Mart ayında tamamlanması planlanıyor...

3. havalimanında çalışmalar son sürat devam ediyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, dünyanın en büyük havalimanı olarak planlanan İstanbul Yeni Havalimanının hedeflenen açılış tarihinde hazır hale getirilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı. 

3. Havalimanı kulesi havadan görüntülendi!

İnşaat çalışmaları tamamlandığında 200 milyonu aşan yıllık yolcu kapasitesine sahip olması planlanan 3. Havalimanı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor. 

3. Havalimanı dolgu çalışmaları başlıyor!

Geçtiğimiz haftalarda 3. Havalimanı dolgu projesi için başlatılan ÇED başvurusu sonuçlandı. Proje için "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alındı..

3. Havalimanı'nda çalışmalar rekor hızla sürüyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan itibaren İstanbul 3. Havalimanı'nı açmayı planladıklarını açıkladı. 

Marmaray'ın altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, Marmaray’da 17 aydır devam eden altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla virlikte sefer sayısının hafta i̇çi̇ 219’dan 333’e çıkarılacağını dile getirdi.

3.havalimanı altyapı çalışmaları Haberi

3.havalimanı altyapı çalışmaları


CMLKK Havaalanları İnşaatı Adi Ortaklığı (Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon Konsorsiyumu) tarafından, İstanbul  Arnavutköy'e yapılacak olan 3.havalimanı projesi alanında geçici akaryakıt depolama tesisi kurulacak.


Mayıs 2013'te ÇED olumlu raporu verilen 3. havalimanı projesinin  alt yapı çalışmaları süresince geçici olarak Akaryakıt Depolama Tesisi’nin kurulması ve proje altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra da bu tesisin kaldırılması planlanıyor.


Proje kapsamında yapılması planlanan akaryakıt depolarından sadece 3.havalimanı proje sahası içerisinde çalışacak iş makinalarının ve araçların yakıt ihtiyacı karşılanacak. Proje kapsamında akaryakıt tanklarının kurulum yerinde hafriyat çalışması olmayacak, zemin düzeltilerek herhangi bir dökülmeye karşın tedbir için bir tank hacminin %110 kapasiteli sızdırmaz bir betonarme havuz içine tanklar getirilip montaj ve bağlantıları yapılacak.


Tesiste toplam 1050 metreküp kapasiteli 3 adet akaryakıt tankı kurulacak. Her bir tankın çapı 7,5 metre, yüksekliği 8 metre ve...