02 / 05 / 2024

Mersin OSB'de 3'üncü etap çalışmaları başladı!

Mersin OSB'de 3'üncü etap çalışmaları başladı!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin 3. etabının yapımı için çalışmalar yapılıyor. Proje kapsamında 3'ün Organize Sanayi Bölgesi Ham Yol İnşaatı'nın temeli atıldı.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, "Mersin 3. Organize Sanayi Bölgesi Ham Yol İnşaatı Temel Atma Töreni"ne katıldı. Törende konuşan Elvan, bu yolun Mersin-Tarsus OSB'nin 3. etabının açılması için atılan ilk adım olduğunu belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Mersin'in en öncelikli sorunlarından birinin iş konusu olduğunu söyleyen Elvan, özellikle gençlerin iş sahibi olması için yoğun çaba içinde olduklarını anlattı. 

Her bir gence iş ve aş ortamı oluşturacak bir yatırıma imza attıklarını belirten Elvan, ekim ayına kadar tüm altyapı çalışmalarını bitirmeyi plandıklarını söyledi. 

Yıl sonuna kadar yeni etapta bazı fabrikaların işler hale gelmesini istediklerini kaydeden Elvan, şu açıklamalarda bulundu:

"Önümüzdeki yıl tüm bu arazinin fabrikalarla dolduğunu göreceksiniz. Bu yeni etapta 6 bin kişi iş sahibi olacak. Bununla da yetinmiyoruz, 4. ve 5. etapların da hazırlıkları devam ediyor. İnşallah seneye dördü, bir sonraki sene de beşinci bölümü açmak istiyoruz. Hedefimiz 2023 yılında bir tane işsiz kardeşimizin Mersin'de kalmaması."

Bölgede gıda ihtisas ile tarımsal ürünlerin işlenmesi için de birer organize sanayi kurulması için çalışmaların sürdüğünü anlatan Elvan, tüm organize sanayi bölgelerinin hizmete girmesiyle 50 bine yakın yeni istihdam alanı oluşacağını belirtti.

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise verilen desteklerle arazinin kamulaştırılmasının tamamlanıp 6 bin kişilik yeni istihdam alanının açılmasının tüm sanayicileri heyecanlandırdığını, yeni etabın en kısa sürede faaliyete geçmesi için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini söyledi.


Geri Dön