12 / 05 / 2024

3.havalimanı için göletlere dolgu yapıldı

3.havalimanı için göletlere dolgu yapıldı

İstanbul'da Karadeniz kıyısındaki Yeniköy-Akpınar arasına inşa edilmesi planlanan 3. Havaalanı için bölgedeki göletlerde zemin etüdü ve derinlik araştırması yapıldı...

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan Silivri depremi açıklaması: Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam saatlerinde Marmara'da meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? İşte deprem uzmanının o açıklaması...

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Berat Albayrak: Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi. Tüketici güveni yüzde 3,2 artarak 82 oldu.Yılı tahminlerden iyi noktada tamamlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Erzurum Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına devam edilen Erzurum Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor. Dev sağlık kampüsü tamamlandığında 400 bin metrekare alanda ihtiyaç halinde 3 bin yatak kapasiteli olacak.

İstanbul Havalimanı için yeşil harekât!

Taşınma işlemleri 3 Mart'ta tamamlanarak ilk fazı yüzde yüz oranında açılacak İstanbul Havalimanı için 5 yılda 5 bin hektar alana 10 milyon ağaç dikimi gerçekleştirilecek.

Onur Park Life İstanbul teslim için gün sayıyor!

Esenyurt'ta 50 dönüm alanda 3 etap halinde hayata geçirilen ve depremlere dayanıklı özelliği ile dikkat çeken Onur ParkLife İstanbul teslim için gün sayıyor...

Polonya, dev havalimanı için düğmeye bastı!

Türkiye İstanbul Yeni Havalimanı'nın resmi açılışı için gün sayarken Polonya da Avrupa'nın en büyük havalimanlarından birisi olacak proje için kolları sıvadı...

İstanbul Yeni Havalimanı için geri sayım! 

İstanbul Yeni Havalimanı için sayılı günler kaldı. Peki dünyanın en iyilerinden biri olacak havalimanında bizleri neler bekliyor? İşte İstanbul Yeni Havalimanı hakkında merak edilenler.. 

İstanbul Yeni Havalimanı için 45 günlük geri sayım!

29 Ekim’de açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı için 45 günlük geri sayım başladı. Açılış öncesi 9 bin kişi ve 10 uçak ile 3 entegre deneme yapılıp, havalimanı tüm bileşenleriyle test edilecek.

Ulaştırma Bakanlığı: 3. Havalimanı için para ödemeyeceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından İstanbul Yeni Havalimanı'ndan gerçekleşecek uçuşlar için Hazineden Bulgaristan'a ödeme yapılmayacağını açıklandı.

3. havalimanının güvenlik ekibi eğitime başladı!

İstanbul'da hayata geçirilen 3. havalimanında sona gelindi. Açılış için gün sayan havalimanında çalışacak güvenlik görevlileri eğitime başladı.

Ahmet Arslan’dan 3. havalimanı için ‘kira öteleme’ açıklaması!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. havaşimanı için kira öteleme açıklama yaptı. Arslan, "Batarlarsa batsınlar diyecek halimiz yok" dedi. 

Veli Ağbaba'dan 3. havalimanı için komisyon çağrısı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "3. havalimanı inşaatı ile ilgili AKP hükümetine açık çağrı yaptı. Ağbaba, "Bir komisyon kurulsun, bu komisyon oradaki kazaları araştırsın. Eğer hükümet bir komisyon kurmazsa CHP bu konuda bir komisyon kuracak." dedi.

3.havalimanı için göletlere dolgu yapıldı Haberi

3.havalimanı için göletlere dolgu yapıldı

Yaklaşık iki ay süren 3. Havalimanı zemin etüdü ve derinlik araştırmaları sayesinde, eski maden ocaklarının oluşturduğu göletlere ne kadar dolgu yapılacağına karar verildi. Bölgedeki toplam 60 göletin röntgenini çeken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 16 gölete sondaj yaptı. Göletlerin zemin etüdü ve derinliği gösteren batimetrik haritalar çıkarıldı. Proje kapsamında deniz ortamında herhangi bir dolgu çalışması yapılmayacağı...