29 / 04 / 2024

Veli Ağbaba'dan 3. havalimanı için komisyon çağrısı!

Veli Ağbaba'dan 3. havalimanı için komisyon çağrısı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "3. havalimanı inşaatı ile ilgili AKP hükümetine açık çağrı yaptı. Ağbaba, "Bir komisyon kurulsun, bu komisyon oradaki kazaları araştırsın. Eğer hükümet bir komisyon kurmazsa CHP bu konuda bir komisyon kuracak." dedi.



Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul'a yapılan 3. havalimanı inşaatındaki kazaların araştırılması için bir komisyon kurulmasını istedi.

Basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, 3. havalimanı inşaatında 27 işçinin hayatını kaybettiğinin açıklandığını ve orada çalışan işçilerin eylem yaptığını hatırlattı. 

Deneme uçuşu için hatın tehlikeyi atıldığını ifade eden Ağbaba, "Orada bir kutlama yapmayı planlıyorlar. Bu şekilde devam ederse bu cinayetlerin sayısı da artmaya devam edecek. AKP hükümetine açık çağrı yapıyoruz, bir komisyon kurulsun, bu komisyon oradaki kazaları araştırsın." dedi.

Ağbaba, hükümetin, havalimanı inşaatında şimdiye kadar kaç işçinin çalıştığını paylaşmasını istediklerini söyledi. Ağbaba, "Gerçekler farklı ise bunun vebali ağır olacaktır. Eğer hükümet bir komisyon kurmazsa CHP bu konuda bir komisyon kuracak. " dedi.


Geri Dön