29 / 04 / 2024

3.Havalimanı ornitologlar çalışmaya başladı mı

3.Havalimanı ornitologlar çalışmaya başladı mı

Üçüncü havalimanının yapımı aşamasında kuşların göç yollarıyla ilgili 3 koldan veri toplanıyor. Bir taraftan Environ firması çalışırken, Türkiye’nin önde gelen ornitologlarından oluşan 9 kişilik bir ekip ise sahada çalışma yapıyor.

Patronlar ve hükümet anlaştı! EYT'liler çalışmaya devam edecek mi?

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Meclis'e bu ay gelmesi beklenen EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Akkol ayrıca EYT ile ilgili 3 çözüm önerisine dikkat çekti. Peki EYT'liler çalışmaya devam edebilecek mi?

TOKİ'den Atatürk Havalimanı'ndaki çalışmalara ilişkin açıklama! 

TOKİ, Atatürk Havalimanı'na ilişkin bazı internet sitelerinde yer verilen haberlerle ilgili yazılı açıklamada bulundu. TOKİ, ihale kararının bildirilmesinden önce herhangi bir çalışmaya başlanmadığını belirtti.

3. Havalimanı’nın adı İstanbul Airport mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bugün saat 16:30'da açılacak olan 3. havalimanında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Herkes tarafından merak edilen havalimanının adı henüz açıklanmadı. Ancak havalimanının girişine " İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport " yazılı tabela asıldı...

3. Havalimanı'nda yine isyan! İnşaat işçileri iş bıraktı!

3. Havalimanı şantiyesinde İGA bünyesinde faaliyet gösteren DGS firmasında çalışan inşaat işçileri, maaşlarını alamadıklarını iddia ederek iş bıraktı.

3. havalimanı eylemine katılan işçi: Kimse bizi kışkırtmadı!

Kötü çalışma koşullarının protesto edildiği 3. havalimanı inşaatında eyleme katılan bir işçi yaptığı açıklamada "Kimse bizi kışkırtmadı, herkes öyle doldu ki, dinamit gibi bekleyenler var" diye konuştu.

3. havalimanı inşaatında eyleme katılan 24 işçi tutuklandı!

3. havalimanındaki kötü çalışma koşullarını gerekçe göstererek eylem yapan işçilerden 24'ü tutuklandı.

3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı!

3. Havalimanı inşaatında çalışan işçiler kötü çalışma koşulları nedeniyle eylem başlattı.

Kuveyt'ten 3. havalimanı bölgesine yatırım!

AL-DAAR yatırım grubu, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı’nın yapıldığı Arnavutköy ilçesine 2013 yılından beri değeri yarım milyar doları bulan arazi yatırımı gerçekleştiriyor...

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar son gaz devam ediyor. Vatandaşların açılışını dört gözle beklediği projenin 2019 yılının sonunda açılması planlanıyor.

THY, 3. havalimanı için 1 milyar dolar kredi alıyor!

3. havalimanına taşınmaya hazırlanan THY, 5 yerli banka ve ICBC’nin de dahil olduğu Çinli bankalardan kredi kullanacak...

3. havalimanı tamamlandığında 100 bin kişi çalışacak!

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Şu anda 35 bin kişinin çalıştığı 3. Havalimanı’nı 29 Ekim 2018’de hizmete verdiğimizde 100 bin kişi çalışacak" dedi...

3. havalimanının güvenlik ekibi eğitime başladı!

İstanbul'da hayata geçirilen 3. havalimanında sona gelindi. Açılış için gün sayan havalimanında çalışacak güvenlik görevlileri eğitime başladı.

3. havalimanında inşaat son sürat devam ediyor!

3. havalimanı inşaatı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 3. havalimanında ana terminal binası çatısı tamamlanırken, ince işçiliği kalan çatı montajında işçiler çalışmalarını sürdürüyor. 

3.Havalimanı ornitologlar çalışmaya başladı mı Haberi

3.Havalimanı ornitologlar çalışmaya başladı mı

Üçüncü havalimanının yapımı aşamasında kuşların göç yollarıyla ilgili 3 koldan veri toplanıyor. Bir taraftan Environ firması çalışırken, Türkiye’nin önde gelen ornitologlarından oluşan 9 kişilik bir ekip ise sahada çalışma yapıyor


Yılda 150 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyük havalimanlarından olması hedeflenen üçüncü havalimanın inşaatına başlandı. Yaklaşık maliyetinin 10 milyar Euro’yu geçmesi hesaplanan projeyle ilgili tartışılan konuların başında ise kuş göç yolunun üzerinde geliyor. Konuyla ilgili olarak havalimanı ihalesini alan konsorsiyumunun detaylı bir çalışma yaptığı ve konunun 3 farklı ekip tarafından araştırıldığı ortaya çıktı.


Üç farklı çalışma


Kuşların göç yolunda olmasıyla ilgili 3 farklı çalışma yapılarak veriler toplanıyor. İlk çalışma Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme Raporu çerçevesinde İngiliz Environ firması tarafından yapıldı ve tamamlandı. Environ tarafından proje sahası üzerinde karış karış incelemeler...