20 / 05 / 2024

3.havalimanı zemin sağlam mı

3.havalimanı zemin sağlam mı

İstanbul'a yapılacak havalimanı ve yeni şehrin zemin etütleri tamamlandı. Her iki projenin yapılacağı alanın depreme dayanıklı ve afetlere karşı sağlam olduğu anlaşıldı...

İstanbul'un riskli ve sağlam zeminleri: İlçe ilçe risk haritası!

İstanbul’un riskli ve sağlam zeminli bölgeleri haritalandırıldı. Çalışmalarda deprem büyütmesi olarak tanımlanan zemin hareketlerinin yüzeye yansıması da araştırıldı.

3. havalimanında 350 bin kişiye iş güvenliği eğitimi veriliyor!

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan yaptığı açıklamada 3. havalimanında 350 bin kişiye iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verildiğini söyledi.

3. havalimanı metro güzergahı nasıl olacak?

Tamamlandığında 200 milyon yolcu kapsitesine sahip olacak olan 3. havalimanı 29 Ekim'de resmen açılacak. 3. havalimanına geri sayım başlamışken en çok merak edilen soru ''havalimanına ulaşım nasıl sağlanacak?'' oluyor.

3. havalimanı metrosunun bakım-onarım tesisleri için yeni plan!

29 Ekim 2018 tarihinde açılacak olan 3. Havalimanı'na ulaşımı sağlayacak olan metro hattının atölye, park yeri, manevra ve bakım-onarım tesisleri için imar planları yeni hazırlandı.

3. havalimanı 225 bin kişiye istihdam sağlayacak!

3. havalimanı polis sayısıyla da 51 ili geride bırakıyor. 1850 polisin görev alması beklenen havalimanının İlk etabı 29 Ekim 2018 yılında açılacak. Tüm etapları tamamlandığında ise tam kapasite ile hizmet verildiğinde 225 bin kişiye istihdam sağlayacak.

3.havalimanının verisine 10,75 milyon Euro'luk teklif!

İstanbul 3. havalimanının altyapısında kullanılacak veri merkezi bulut otomasyon sistemini yapacak olan firma belli oldu. Netaş sistemin kurulumu, üç yıl işletilmesi ve beş yıl bakım-onarım hizmetlerinin sağlanması için 10.75 milyon Euro bedel ile en iyi teklifi verdi.

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı'nda son durum!

İstanbul'da ulaşım konusunda büyük kolaylık sağlayacak, ulaşımda vatandaşlara konfor ve rahatlık getirecek projelerden biri olan Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar tam gaz devam ediyor.

3. Havalimanı inşaatının yüzde 70'i tamamlandı!

10. Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı'na katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. Havalimanı inşaatında yüzde 70'e yakın ilerleme sağlandığını söyledi.

Hüseyin Keskin: 3. havalimanı yolcu dostu olacak!

İstanbul Yeni Havalimanı, hazırlık çalışmaları çerçevesinde kapılarını havayollarına açmaya başladı. HaberTürk gazetesi yazarı Güntay Şimşek 3. Havalimanının yolculara sağlayacağı imkan ve olanakları yazdı...

3. havalimanı metrosu 6 ilçeden geçecek!

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ulaşımı sağlayacak metro hattı 6 ilçeden geçecek. Metro hattında 13 istasyon yer alacak.

DenizBank, 3. havalimanı finansmanında en yüksek tutarı sağladı!

DenizBank Genel Müdürü Ateş, "3. Havalimanına sağlanan finansmanda DenizBank 500 milyon avro ile özel bankalar arasında en yüksek tutarı sağlayan banka oldu" dedi.

3. Havalimanı'nın ilk etabında kullanılacak kredi için imzalar atıldı!

3. havalimanının ilk etabında kullanılacak 4.5 milyar Euro'luk kredi için imzalar atıldı. Kredinin yüzde 77'si kamu bankalarından sağlandı. Arazinin yanı sıra yolcu garantisinin de verildiği havalimanını hükümete yakın Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon 25 yı

Güntay Şimşek: 3. Havalimanı'nı 2 yıl nasıl bekleyeceğiz?

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla, kamu ve özel bankalarımızdan sağlanan finansman ile 3. havalimanı için kredi meselesi de çözüldü.

3.havalimanı zemin sağlam mı Haberi

3.havalimanı zemin sağlam mı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı çılgın projelerin zeminine ilişkin meslek odalarının iddiaları' 'fos'' çıktı. Üç farklı inceleme bu projelerinin zeminlerinin 'kaya' gibi sağlam olduğunu gözler önüne serdi, İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ve yeni şehrin zemin etütleri tamamlandı. 


Zemin etütleri ile ilgili yaptırılan incelemeler her iki projenin yapılacağı alanın depreme dayanıklı ve afetlere karşı sağlam olduğunu ortaya koydu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hem toplamda 2.5 milyon kişinin yaşayacağı yeni şehir hem de 22.1 milyar euro bedelle ihale edilen üçüncü havalimanının jeolojik ve jeofizik etütlerinden kısa süre içinde tamamlandığını açıkladı. Bayraktar, "Avrupa yakasında kurulacak yeni şehre ilişkin sonuçlar çok iyi çıktı. İstanbul'da olmayan bir zemin var. 


3. ve 4. deprem kuşağında yer alıyor. Eğim ve toprak yapısı açısından çok uygun. Afete...