23 / 07 / 2024

3.Havalimanıyla hangi bölgeler değerlenecek

3.Havalimanıyla hangi bölgeler değerlenecek

Türkiye'nin en önemli ulaştırma projelerinin başında gelen üçüncü havalimanına yakın bölgelerde 2 yıl önce metrekare başına 60 lira istenen tarlaların fiyatı 200 liraya çıktı.

Yatırımcılar dikkat! Popüler bölgeler ve evler zamanla eskir, değer kaybeder

Türkiye genelinde konut satış fiyatları yükselmeye devam ederken, belirli şehir ve bölgeler ekstra artış oranlarıyla öne çıkıyor. Ekonomist Mert Başaran, konut almak isteyenlerin dikkatini önemli bir noktaya çekti:  “Popüler bölgeler ve evler zamanla eskir, değer kaybeder” dedi.  

THY duyurdu! THY 3 havalimanına personel alınacağını açıkladı...

THY bünyesinde Turkish Tecnic tarafından mühendis personel alımı yapılacağı belirtildi. Atatürk, Sabiha Gökçen, İstanbul havalimanına personel alınacak. Buna göre, başvuru şartları ve hangi bölümlerden personel alımı yapılacağı merak ediliyor. Öte yandan, başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

Ankara ve İstanbul'da taşınma oranları artıyor! İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Ünlü gayrimenkul fiyat endeksi sağlayıcısı REIDIN ve taşınma süreçlerini kolaylaştıran Enakliyat, İstanbul ve Ankara'da 2023 yılının 3. çeyrek dönemine dair Taşınma Hareketliliği Raporu'nu yayınladı. İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Beykoz'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, İstanbul'un Beykoz ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Fuat Oktay: 3. havalimanı borç yapılandırmayacak!

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA borcunun 5 milyar Euro'ya kadar olan kısmını yapılandırmak amacıyla Londra merkezli Dome Group'u yetkilendirmişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 3. havalimanının borç yapılandırma işlemini gerçekleştirmeyeceğini belirtti.

Antalya 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi!

Kaş-Demre arasına kurulması planlanan Antalya’nın 3. Havalimanı turizm yatırımcılarını harekete geçirdi. Bölgede arsa tahsisi yapılan Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin havalimanının yatırımları hızlandıracağını açıkladı. 

3. Havalimanı'nda yine isyan! İnşaat işçileri iş bıraktı!

3. Havalimanı şantiyesinde İGA bünyesinde faaliyet gösteren DGS firmasında çalışan inşaat işçileri, maaşlarını alamadıklarını iddia ederek iş bıraktı.

Sabiha Gökçen ile 3. Havalimanı arası 45 dakika olacak!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli kapsamında yapılacak metro hattında kurulacak makas sistemiyle Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan bir tren, kesintisiz bir şekilde 3. Havalimanı’na ulaşabilecek.

3. Havalimanı’nın kulesi havadan görüntülendi!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul 3. Havalimanı’nın ’Lale’ figüründen esinlenerek yapılan ’Hava Trafik Kontrol Kulesi havadan görüntülendi

3. havalimanı 29 Ekim'de açılamayacak iddiası yalan!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Bazı çevreler '3. Havalimanını 29 Ekim'de açamayacaklar' iddiasıyla milletimizin moralini bozma gayretindedir." açıklamasında bulundu...

Kuveyt'ten 3. havalimanı bölgesine yatırım!

AL-DAAR yatırım grubu, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı’nın yapıldığı Arnavutköy ilçesine 2013 yılından beri değeri yarım milyar doları bulan arazi yatırımı gerçekleştiriyor...

3. havalimanın ilk etabı 4 ay sonra açılacak!

Tamamlandığında dünyanın büyüğü olacak resmi açılışı 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak olan 3. havalimanının birinci etabının inşaatı bitmek üzere. 

3. havalimanında inşaat son sürat devam ediyor!

3. havalimanı inşaatı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 3. havalimanında ana terminal binası çatısı tamamlanırken, ince işçiliği kalan çatı montajında işçiler çalışmalarını sürdürüyor. 

3.Havalimanıyla hangi bölgeler değerlenecek Haberi

3.Havalimanıyla hangi bölgeler değerlenecek

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Başkan Yardımcısı Makbule Yönel Maya, üçüncü havaalanı çevresinde yer alan bölgelerde arsa satışlarında geçen yıla oranla yüzde 40-50 seviyelerinde artış yaşandığını belirterek, "Proje alanı içerisinde yer alan bölgelerde bu artış yüzde 100 seviyelerine kadar çıkıyor" dedi. Üçüncü havaalanının etrafındaki bölgede arsa fiyatlarının havaalanı projesinden önce de rutin bir artış gösterdiğini, ancak son bir yılda yüzde 50 seviyelerinde artış gerçekleştiğini belirten Maya, Baklalı, Boyalık ve Yassıören bölgeleri için 2 yıl önce metrekare başına 60 lira istenen tarla nitelikli gayrimenkuller için bugün 200 lira civarlarında fiyat talep edildiğini vurguladı.


HANGİ BÖLGELER DEĞERLENECEK? 


İstanbul'a kurulması planlanan iki yeni şehir projesinden birinin Karaburun'da olacağını anlatan Maya, Kuzey Marmara Otoyolu'nun kısa sürede tamamlanması durumunda ana bağlantı noktaları olan Silivri, Çatalca, Boyalık, Göktürk...