17 / 05 / 2024

413 milyon metrekare üretim hacmi

413 milyon metrekare üretim hacmi

Graniser'in 2012 yılındaki durumunu değerlendiren Graniser Genel Müdürü Erol Hacıoğlu : "Graniser 2006 yılından bu yana ihracatta yüzde 300 büyüme kaydetti." dedi..

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, 2024 yılında 50 milyon metrekareye ulaşacak...

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, 2024 yılında 50 milyon metrekare büyüklüğe ulaşacaklarını kaydederek, 5 yıl içinde yaklaşık 12 milyar TL yatırım planı hazırladıklarını ve ek yatırımlarla Türkiye’de en büyük alana sahip birinci OSB olmayı hedeflediklerini açıkladı. İşte haberin detayları...

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

Bankacılık sektörü kredi hacmi 7 trilyon 715 milyar 643 milyon liraya çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 34 milyar 413 milyon TL arttı ve 7 trilyon 715 milyar 643 milyon TL'ye çıktı.

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare!

Pamir-Soyuer 2022 yılı 1. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2022 yılı 1. çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare olarak sabit kaldı.

Ofis fiyatları düşüyor! Mega kent İstanbul'da 2,5 milyon metrekare ofis binası kullanılmayı bekliyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, mega kent İstanbul'daki ofis alanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yazıcı, 2,5 milyon metrekare ofis alanının sahibini beklediğini söyledi.

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekareye yükseldi!

Pamir-Soyuer 2021 yılı 4. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2021 yılı 4. çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare olarak sabit kaldı.

20 milyon metrekare hazine arazisi yüzde 75 hibe desteğiyle kiraya verilecek!

Türkiye'deki atıl arazilerin ekonomiye kazandırılması için çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda 21 ilde toplamda 20 milyon metrekare hazine arazisi kiralanacak. İşte detaylar...

20 milyon metrekare hazine arazisi kiraya verilecek! Yüzde 75 hibe desteğiyle!

Milyonlarca metrekare büyüklükteki Hazine gayrimenkulü, uygun tutarlar ve şartlarla üretime kazandırılıyor. Bu kapsamda Hazine arazileri her geçen gün ekonomiye kazandırılırken, hibe destekleri de artıyor...

34,3 milyon metrekarelik Hazine arazisi rayiç bedelden kiraya verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 68 şehirde 34,3 milyon metrekare Hazine arazisi kirandı.

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekare olarak sabit kaldı!

Pamir-Soyuer 2021 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2021 yılı 3. çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekare olarak sabit kaldı.

Murat Kurum: Millet bahçesinde 67,7 milyon metrekareye ulaştık!

Millet bahçesi projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "81 ilde 81 milyon metrekare Millet Bahçesi hedefinde 67,7 milyon metrekareye ulaştık. 418 millet bahçemizi projelendirdik, 125'inin yapımını tamamladık." dedi.

Hazineye ait 60 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz satışa sunulacak!

2022-2024 döneminde toplam 60 milyon metrekare yüzölçüme sahip Hazine taşınmazının vatandaşlara arz edilmesi planlanıyor. 

413 milyon metrekare üretim hacmi Haberi

413 milyon metrekare üretim hacmi

Seramik – Granit sektörünün ve Graniser’in 2012 yılındaki durumunu değerlendiren Graniser Genel Müdürü Erol Hacıoğlu; “Seramik sektörü yaklaşık 413 milyon metrekare üretim hacmi ve 521.090 milyon USD’lik ihracatı ile Türkiye’nin önemli endüstrileri arasında yer alıyor. Öyle ki dünyadaki büyüme rakamları ile karşılaştırdığımız zaman, ortalamanın üzerinde büyüyen sektörün, Türkiye ekonomisine yirmi altı bin doğrudan, iki yüz yirmi bin dolaylı istihdam sağladığını görüyoruz.


Bugün seramik sektörü yirmi dört üretici firma ile Çin, İtalya ve İspanya’nın ardından dünya çapında kaliteli üretim yapan dördüncü büyük karo ihracatçısıdır. Üretiminin %35’i, beş kıtada yüzden fazla ülkeye ihraç ediliyor. Çünkü Türk seramik sektörünün, hammadde açısından çok önemli stratejik avantajları var. Sahip olduğumuz bilgi birikimi ve kaliteli insan kaynağı ile gelişmekte olan ülkelere karşı; insan kaynağı maliyet seviyeleri ile de gelişmiş ülkelere karşı avantajlı durumdayız. İşte...