28 / 04 / 2024

45 saatten fazla çalışan kapıcıların hakları

45 saatten fazla çalışan kapıcıların hakları

Apartmanın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi gibi işlerin yapmak ile mükellef olan kapıcı kaç saat çalışır?

Bakan Uraloğlu açıkladı! Antalya-Alanya otoyolunda yolculuk 1 saatten az sürecek...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya'ya önemli hizmetler yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Antalya-Alanya otoyolu ile yolculuk 1 saatten az olacak. Ayrıca, Antalya'dan 45 dakikaya Alanya'ya gidilebilecek." dedi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yargıtay’dan devrim niteliğinde fazla mesai kararı!

Yargıtay, mesai saatleri konusunda emsal bir karar verdi. Milyonlarca özel sektör çalışanını kapsayan bir karar alan Yargıtay, günlük 11 saati, gece ise 7,5 saati geçen çalışmaların haftalık fazla çalışma süresi (45 saat) doldurulmasa bile fazla mesai hükümlerine tabi olduğuna karar verdi.

Simfer 4502 45 lt Beyaz Midi Fırın indirimli fiyatıyla Carrefoursa'da satışta! Yetişen alıyor! 6 Mart 2023 fiyat listesi

Simfer 4502 45 lt Beyaz Midi Fırın, son teknolojik donanımı, farklı pişirme fonksiyonları ve geniş iç hacmiyle birden fazla yemeği eşit ısıda pişirmenizi sağlar. 

Aralık'ta fiyatı en fazla artan ve düşen ürünler açıklandı! 

Tüketici fiyatları bazında 2022 yılının Aralık ayında en fazla fiyat artışı yüzde 79,26 ile konut sigortasında, en fazla fiyat düşüşü de yüzde 10,45 ile kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağlarında görüldü.

Dünyayı küçültecek uçak! İstanbul-New York 5 saat

Hala 10 saatten fazla bir uçuşla İstanbul'dan New York'a gidiliyor. ‘Overture’ uçağı dünyadaki bu uzun uçuşlara son verecek gibi görünüyor. Artık İstanbul-New York arası yarıya indi.

44. Yapı Fuarı'nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı! 45 binden fazla ziyaretçi katıldı! 

Yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri alanında dünyanın en büyük fuarı şeklinde nitelendirilen 44. Yapı Fuarı'nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı. Fuara 45 binden fazla ziyaretçinin katıldığı belirtildi...

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

Üniversitelere 45,3 milyar lira ödenek sağlandı!

Yükseköğretim kurumlarına 2021 yılı için verilmesi öngörülen bütçe ödeneği 45,3 milyar lira oldu. En fazla ödeneğin 1 milyar 486,5 milyon lirayla Ankara Üniversitesine ayrılması planlandı.

Turistlerin yeni gözdesi kiralık villalara talep arttı!

Kültür ve Tusizm Bakanlığı verilerine göre, 2018 yılında yabancı turistlerin konaklama süresi yüzde 46 artış kaydetti. Geçtiğimiz sene 45 milyondan fazla turisti ağırlayan Türkiye’de tatillerini kiralık evlerde geçirenlerin sayısı ise önceki yıla oranla yüzde 26,5 arttı. 

Bursa Orhaneli'ye yeni OSB kuruluyor!

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 500 milyar dolarlık maden rezervi belirlenen alanda yeni organize sanayi bölgesi kurulması planlanıyor. Bölgede 45'ten fazla fabrika kurulacağını açıklandı.

Altındağ Ulubey'de 650 gecekondu yıkıldı!

Altındağ’da 45 binden fazla gecekonduyu, kavgasız gürültüsüz yıkan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ulubey Mahallesi’nde 2 ay gibi kısa bir zamanda 650 gecekondunun yıkımına imza attı.

Ankara'da 45 binden fazla gecekondu yıkıldı!

Ankara'da kentsel dönüşümün öncüsü olan Altındağ Belediyesi, kısa bir süre önce Önder Mahallesi nde başladığı yıkım çalışmalarında büyük başarıya ulaştı.

Altındağ'da 2 ayda 2 bin gecekondu yıkıldı!

Göreve geldiği günden itibaren Altındağ’da 45 binden fazla gecekonduyu, kavgasız gürültüsüz yıkan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Önder Mahallesi’nde 2 ayda 2 bin gecekondunun yıkımına imza attı.

45 saatten fazla çalışan kapıcıların hakları Haberi

45 saatten fazla çalışan kapıcıların hakları

Kapıcı kaç saat çalışır?

Apartmanın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetler için kapıcı çalıştırılıyor.


Kapıcıya verdiği bu hizmet karşılığında kapıcı konutu tahsis edilebildiği gibi, İş Kanunu hükümlerine göre asgari ücret de veriliyor.


Yönetim ile kapıcı arasında çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi, kapıcının kimliği, işe başlama tarihi, yapacağı işler, temel ücreti ve varsa ücret ekleri, ücret ödeme şekli ve zamanı, çalışma süresi ve ara dinlenmesi, varsa özel hükümler, düzenleme tarihi ve tarafların imzasının da yer aldığı iş sözleşmesi yapılıyor.


Peki, tarafların imzaladığı iş sözleşmesine göre kapıcı günde kaç saat çalışır?


Kapıcı çalışma saatleri:

Kapıcı, Pazar günleri dışında 7.5 saat...