30 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu açıkladı! Antalya-Alanya otoyolunda yolculuk 1 saatten az sürecek...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Antalya-Alanya otoyolunda yolculuk 1 saatten az sürecek...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya'ya önemli hizmetler yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Antalya-Alanya otoyolu ile yolculuk 1 saatten az olacak. Ayrıca, Antalya'dan 45 dakikaya Alanya'ya gidilebilecek." dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşen Kepez ilçesindeki Antalya Şehir Hastanesi ile bağlantı yollarının açılış töreninde konuştu,  şehirde birçok projeye imza attıklarını belirtti.

ANTALYA'NIN BÖLÜNMÜŞ YOLUNU 715 KİLOMETREYE KADAR ÇIKARDIK

2002 yılından beri Antalya'nın ulaşım ve iletişim altyapısına 181 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Uraloğlu, Antalya'nın bölünmüş yolunu 197 kilometreden 715 kilometreye çıkardıklarını söyledi.  Antalya Batı Çevre Yolu'nu bitirerek hizmete sunduklarını ileten Uraloğlu, Kuzey Çevre Yolu'nda da köprülü kavşaklar inşa ederek trafik sıkışıklığını rahatlattıklarını da ifade etti.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Antalya-Alanya otoyolunda yolculuk 1 saatten az sürecek...

YOL 1 SAAT BİLE SÜRMEYECEK

Bakan Uraloğlu, Akdeniz Batı Sahil Yolu'nu da tamamlayarak ve Phaselis Tüneli'ni hizmete açarak kentin batısındaki turizm merkezlerinde ulaşımın rahatladığını belirtti. 

Öte yandan, Antalya-Alanya arası seyahat süresini kısaltacak ve konforlu yolculuk imkanı da sağlayacağı belirtildi. Buna göre, 122 kilometrelik otoyol ihalesi hakkında da ifadeler de bulunan Bakan Uraloğlu, "Antalya-Alanya otoyolu ile yolculuk bir saat bile sürmeyecek. Antalya'dan 45 dakikaya Alanya'ya gidilebilecek." dedi.

5 KİLOMETRELİK BAĞLANTI YOLLARINI YAPTIK

Öte yandan, Antalya Şehir Hastanesi'nin 5 kilometrelik bağlantı yollarını da yaptıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu, yoldaki kavşaklar ile ilgili de planlamaları olduğunu söyledi.

Antalya'ya önemli hizmetlere devam ettiklerini kaydeden Bakan Uraloğlu, "Bu hizmetleri daha güzel yapabilmek için büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeler ile uyum içerisinde çalışılacaktır. 5 yıl ara verdik. 31 Mart'ta Hakan Tütüncü kardeşimiz ile yeniden 'Antalya' diyecek miyiz? Durmak yok yola devam." dedi.

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni tren hattı geliyor!

Karadeniz'e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı yarın açılıyor!

Bakan Uraloğlu açıkladı! İzmir'e YHT geliyor!

Bakan Uraloğlu duyurdu: Halkalı-Kapıkule arası seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate düşecek!


 


Geri Dön